Tanju Çolak derbi favorisini açıkladı

Tanju Çolak, Galatasaray'ın Kayseri Erciyesspor maçı sonrasında, "Aslan derbiyi de alır" sözlerini kullandı.

Tanju Çolak derbi favorisini açıkladı
Tanju Çolak derbi favorisini açıkladı
GİRİŞ 28.02.2015 13:41 GÜNCELLEME 28.02.2015 13:41
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Türk futbolunun efsane isimlerinden Tanju Çolak, Galatasaray'ın Kayseri Erciyesspor maçı sonrasında, "Aslan derbiyi de alır" başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Star Gazetesi'ndeki köşesinde, "Kadıköy’deki derbinin de favorisi Cim-Bom diyorum"sözlerini kullandı.

İşte o yazı...

"Galatasaray liderliği koruma düşüncesiyle sahaya çıktı. Hamza hoca Sivasspor karşılaşmasındaki 11’den sadece sakat golcüsü Burak’ın yerine, forvette Umut’a yer vermişti. Lider çok arzulu, istekli adeta fırtına gibi başladı maça ve 5 dakikada Umut’un golüyle 1-0 öne geçti. Golden sonra Galatasaray Bruma ve Sneijder ile yakaladığı gol pozisyonlarından yararlanamadı. İlk 18-19 dakika içinde çok pozisyon buldu sarı kırmızılılar. Sabri ve Olcan’ın her atağında Erciyesli kanat hücumcuları Cenk Ahmet ve Serdar onları kovalamaktan atak yapmaya fırsat bulamadılar. Hamit, Sivas maçından sonra kendi yerinde oynadığında kaliteli ve kendine yakışan oyununu sergiledi. Galatasaray maçın temposunu ilk 30 dakika istediği gibi artırıp azaltarak oyunun hakimi oldu. Hücum bölgesinde çok çabuk vites değişikliği yapabilen Umut, Bruma, Yasin, Sneijder ve onlara ek olarak Sabri ve Olcan’la çok etkili oldular.

Galatasaray sol kanadı o kadar etkili kullandı ki Mehmet hoca 30’da Caner’i oyundan almak zorunda kaldı. 31’de Drenthe müthiş bir pas verdi, Vleminckx oyunu forse eden golü attı. Galatasaray’ın defans bloğunda Koray’ı iyi bulmadım. Özellikle top kullanımı ve pas tercihlerinde kötüydü. Vleminckx’in attığı golde de rakibine yakın değildi. Buna birde Olcan’ın sol bek oynadığında kademeye girme problemi eklenince böyle basit goller yersiniz.

G.Saray 2. yarıya da tempolu başladı. Nitekim 53’de duran topların etkili isim Chedjou sahne aldı ve durumu 2-1 yapan golü attı. 2 golde de kaleci Zülküf’ün zamanlama hatası vardı. Maçta üçüncü golü atan Sneijder’ı Hamza’nın alkışlatması bence bu oyuncuyu şimdiden derbiye hazırladı bile.

Galatasaray derbiye kadar puan kaybetmeden kazanmayı bildi. İnanmışlık ve kazanmanın verdiği güven ile Kadıköy’deki derbinin de favorisi Cim-Bom diyorum."

KAYNAK: STAR
YORUMLAR 2
  • ugur karakol 9 yıl önce Şikayet Et
    15 yıldır hep derbinin favorisi zaten hiç icraatini göremedik daha
    Cevapla
  • SELİM 9 yıl önce Şikayet Et
    Tanju ne içtiyse aynısını istiyorum !
    Cevapla