Demirkol'un şampiyonluk favorisi

Spor yazarı Mehmet Demirkol, devre arasının ardından yaptığı değerlendirmede şampiyonluk adayının Beşiktaş olduğunu yineledi.

Demirkol'un şampiyonluk favorisi
Demirkol'un şampiyonluk favorisi
GİRİŞ 23.01.2015 11:09 GÜNCELLEME 23.01.2015 11:10
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Spor yazarı Mehmet Demirkol, devre arasının ardından Beşiktaş'ı değerlendirdi.

Demirkol, geride kalan 16 haftanın ardından Benim 1 numaralı şampiyonluk adayım hâlâ Beşiktaş. Yüksek tecrübeli rakipleri bu sene Beşiktaş’ı geçse dahi, Siyah-Beyazlılar önümüzdeki dönemde şampiyonluk şansını her yıl biraz daha artırır. Yeter ki yönetim bu yoldan dönmesin..." yorumununda bulundu.

İşte Mehmet Demirkol'un o sözleri...

1- Opare çabuk takıma girer, Milosevic’in zamana ihtiyacı var

Süper Lig’de sezonun ilk yarısında tecrübe faktöründen dolayı derbi kazanamayan Beşiktaş’ın; Milosevic ve Opare transferleri doğru birer hamle mi?

Yüksek potansiyelli iki oyuncu alındı. Opare için şahane bir ikinci şans olacak. Uzun süredir bu seviyede forma giyemiyor oluşu Porto’da Danilo’nun arkasında kalışından... Eğer kafaca hazırsa çok çabuk takıma girer. Beşiktaş belki daha tecrübeli oyuncular arıyor olabilir. Ancak Opare maliyetinde ve potansiyelinde bir oyuncu bulduğunuzda denemek yanlış değil. Milosevic’in hemen takıma girmesini beklemiyorum. Zaten genel kanının tersine öncelikli ihtiyacın stoper ya da sağ bekten çok, orta saha olduğu kanaatindeyim. Beşiktaş derbileri kaybettiyse bunda tecrübe eksikliğinin rolü vardır ama asıl neden Bilic’in kendi işleyen stratejisine aykırı davranması.

2- Orta saha havuzunun genişmelesi lazım

Takıma orta alan transferi gerekli mi? Bu yönde çalışmalarını yürüten yönetim, hangi bölge için takviye yapmalı?

Orta saha oyuncu havuzunun genişlemesi sezon başından bu yana var olan bir ihtiyaç. Sosa transferi çok yerinde olmasına karşın sayısal olarak bu eksikliği çözmedi. Hatta bu ihtiyaç sağ bekten de öncelikli. Orada performanslarını tartışsanız da oynatacak birilerini buluyorsunuz. Ancak Veli-Atiba ikilisinin hiçbir alternatifi yok. Oğuzhan öngörülebirliği çok düşük bir oyuncu. Belki takımın en yüksek potansiyeli ancak hafta sonunda yüzde 90’lık mı oynar yoksa şüzde 10’luk mu bilmek mümkün değil. Böyle bir kumarla ne maça ne sezona çıkılır. Orta sahaya mutlak bir, hatta iki oyuncu katmak gerekiyor. Bunlardan biri hemen oynayacak seviyede olmalı. Evet, Tolgay Arslan bu seviye bir oyuncu. Ancak bu transferde Trabzonspor’un bir adım önde olduğunu biliyoruz. Onların da orta sahalarını yenilemeye ihtiyaçları var.

3- Bilic oyun stratejisinde kararsız kalmamalı

Bilic’in 4-2-3-1 oyun formasyonunda hücum hattında yalnız kalan Demba Ba’dan daha fazla nasıl verim alınabilir?
Çift forvet sistemi, skor üretme açısından Beşiktaş’a daha faydalı olur mu?

Bilic’in oyun dizilişinde bir sorun yok. Zaten bu oyunda hücum kenarlarında ya da santrfor arkasında Mustafa ve Cenk’e forma verilen maçlar da oldu. Önemli olan Bilic'in oyun stratejisi. Galatasaray ve Fenerbahçe maçlarında takımda ciddi eksiklerin de olmasıyla bir kafa karışıklığı yaşadı. Takımı çok geri çekmek istemedi çünkü ceza sahası içine top indirdiği zaman en çok pozisyon veren büyük takım Beşiktaş. Eksikler nedeniyle çok önde de basamadı. Çünkü takımına güvenemedi. İki maçta da takım çok arada kaldı. Fenerbahçe pasla rahat çıktı. Galatasaray da orta sahayı kalabalıklaştırarak aynı yolu izledi. Bilic’in arada kalması asıl sorun. Çünkü bu genç takım bu denge oyununa göre programlanmamış. Savunma öncelikli hızlı bir kontratak oyunu ya da önde baskıyla rakibin pas kanallarını doldurmak seçenekleri daha uygundu. Kararsızlık sorun oldu. Bilic, bizzat kendisinin yakaladığı bu seviyeyi unuttuğu zaman sorun yaşıyor. Sorun doğru strateji. Beşiktaş, bulduğu yolda yürümeli.

4- Fenerbahçe ve Galatasaray başarılı olabilir ama...

Ligde lider Fenerbahçe’nin 1 puan gerisinde bulunan Beşiktaş, ikinci yarıda şampiyonluk ipini göğüsleyebilir mi?

Fenerbahçe ilk 12 haftayı bir deplasman-bir derbi gitgeliyle oynayacak. Eğer yüksek tecrübedeki oyuncular bunun altından kalkarsa avantajı ele geçirir. Galatasaray’da sistemdeki değişiklik ve Hamza hocanın konuyu doğru ele alışı da bir yeniden doğuş şansı yarattı. Ancak yine de benim 1 numaralı şampiyonluk adayım hâlâ Beşiktaş. Orta sahaya transfer ya da Veli-Atiba-Oğuzhan’ın süreklilikleri bu şansı daha da artırır. Tekrar edeyim yüksek tecrübeli rakipleri bu sene Beşiktaş’ı geçse dahi, Kartal şampiyonluk şansını her yıl biraz daha artırır. Yeter ki yönetim bu yoldan dönmesin.

5- Necip'i alkışlayın, tebrik edin

Beşiktaş’ta Veli Kavlak’ın rakibinin kırmızı kartını iptal ettirmesinin ardından Necip Uysal’dan da fair playlik hareket gelmesi, kulübün marka değerini nasıl etkiledi?

Hiç gevelemeyerek, ‘derbide olsa yapar mıydı?’ ‘Şampiyonluk kaçsa ne olurdu?’ saçmalamalarına gerek yok. Alkışlayın, tebrik edin, doğrunun bu olduğunu söyleyin geçin. Bunları övün ki, çocuklar bunların övülmesi gereken şeyler olduğunu anlasın. İyiliğin aması olmaz.

YORUMLAR 6
  • knyslck 9 yıl önce Şikayet Et
    bazi futboldan anlayanlar!derbileri alamazki diyor BESIKTAS daum doneminde derbi kazanmadan sampiyon oldu.Bu BESIKTAS ne zaman kime ne yapacagi belli olmaz belki kadikoy arena size dar gelebilir
    Cevapla
  • şeref 9 yıl önce Şikayet Et
    Ah be Mehmet, iyi güzelde Beşiktaşın kadrosu yeterli değil.bu akşamki maçta yenilirlerse şaşırma.Her maçın son 15 dakikasında ölüp ölüp diriliyorlar.zor deplasmanları var.Ancak üçüncü olurlar
    Cevapla
  • GSli 9 yıl önce Şikayet Et
    bencede BJK sampiyon olabilir. En iyi performans onlarda var ve iyi oynuyorlar.
    Cevapla
  • metço 9 yıl önce Şikayet Et
    beşiktaş bu sene şampiyon filan olamaz önce gitsin ezeli rakiplerini yensin daha derbi kazanamamış kazanacağıda malum şampiyon olacakmiş.pehh.
    Cevapla
  • fenerli 9 yıl önce Şikayet Et
    demirkol galatasaraylığı olduğu için takımın mali durumunu ve sakat oyuncuların iyileşme süreci uzun olduğu için takımını şampiyon olamayacağını biliyor.beşiktaş derbi galibiyeti yok üstelik tecrübesiz demirkol kalbi biliyor favori fener diyor üstelik derbi maçları kadı köyde avantaj fenerde bunu biliyor ama sindiremediğinden bjk diyor.
    Cevapla
  • idris 9 yıl önce Şikayet Et
    Bence çok iddialı açıklama ama ikinci yari maçları ilk yarim sezon gibi olmuyor takımlar daha dikkatli oynuyor bunun içindirki geride kalanlarda şampiyonluğa ortak olur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle