"Terim'in bu dediğine ırkçılık derler"

Sabah Gazetesi'nin deneyimli kalemi Hıncal Uluç, Fatih Terim hakkında sert ifadeler kullandı.

"Terim'in bu dediğine ırkçılık derler"
"Terim'in bu dediğine ırkçılık derler"
GİRİŞ 20.11.2014 14:18 GÜNCELLEME 20.11.2014 14:18
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Hıncal Uluç, A Milli Takım'ın Kazakistan karşısında aldığı galibiyetin ardından Fatih Terim'in 'devşirme' oyuncular ile ilgili söylediği sözleri eleştirdi. Terim'in dengesini kaybettiğini ifade eden Uluç, "Böyle bir örneği Fatih Terim nasıl verir, Terim'in dediğine ırkçılık derler" dedi.

İŞTE O DEĞERLENDİRME:

"Terim, Milli Takım'ın son dönemdeki düşüşü ile birlikte tekrar gündeme getirdiği bir öneri var. Almanya örneğini verip, 'devşirme oyuncular kazanabileceğimizi' söyledi. Bu, Türk futbolu için bir çözüm olabilir mi? Onu okurken güldüm. Yani ben hakikaten Fatih hocamı tanıyamıyorum. Alman Milli Takımı'ndaki futbolcuları saymış. O Cezayirli, öteki Polonyalı, öteki Türk. Ya bunların hepsi Almanya'da doğmuş, büyümüş çocuklar! Hocam, senin dediğine 'ırkçılık' derler ya! Böyle bir şey kaldı mı? Mesut Özil Alman; Türk asıllı bir Alman... 23 yaşına geldiği zaman 'Tercih et' demişler, 'Ben Almanım' demiş. Orada doğmuş, büyümüş zaten.

Şimdi Mesut Özil ile ne bileyim, Messi'yi devşirmem aynı şey mi? Ya da Podolski ile ya da Khedira ile ya da Boateng ile... Almanya'da büyümüş adam!.. 5 ya da 7 yaşında oraya gelmiş. Alman ekolünün yarattığı adamlar bunlar... Alman makinesinin yarattığı adamlar bunlar... İnanamadım!

Böyle bir örneği Fatih Terim gibi bir adam nasıl verir; "Biz de Almanya gibi devşirelim." Neyi devşirelim! Türkiye'de kimi yetiştirdin de kimi devşiriyorsun? Devşirme işte Elvan Abeylegesse... Bizle hiçbir alakası yok. Etiyopya'dan getirmişsin."

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 2
  • Belcika Cenk 9 yıl önce Şikayet Et
    Artik isin icinden cikamadigi icin, artik sacma sapan konusmaya basladi fatih terim, Paranin hakkini ver, madem dunya antrenoruyum diyorsan futbolcular 2ci sinif olsa bile 1ci sinif yap ozaman kaliteni goster, sacma sapan yorumlar yapma kacamak gibi, aldigi paraya mi aglarsin, adamin sacma sapan laflarina mi aglarsin, sen Galatasaraydayken hangi paf oyuncuyu oynattin? Simdide gelip burda dert yanip durma, geri kafali zihniyetli seni!!!
    Cevapla
  • anemo 9 yıl önce Şikayet Et
    normaldır aklı başında değilki o aldığı maaşın etkısınde kalmış normaldırr
    Cevapla