Dilmen'e göre facianın en büyük sebebi...

Futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, Galatasaray'ın Borussia Dortmund ile oynadığı maç hakkında değerlendirmeler yaptı.

Dilmen'e göre facianın en büyük sebebi...
Dilmen'e göre facianın en büyük sebebi...
GİRİŞ 23.10.2014 11:18 GÜNCELLEME 23.10.2014 12:07
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi D Grubu 3. hafta mücadelesinde Borussia Dortmund ile karşı karşıya gelirken 4-0'lık skorla mağlup oldu.

Rıdvan Dilmen, "Derbi coşkularını kırmış" başlıklı köşesinde mücadeleyi değerlendirdi.

Dilmen, "Oynaması gereken tek sistem vardı, top rakipteyken kanatları kapamak şartıyla en az 8 oyuncu ile orta sahada kalabalık yapacaktı." dedi.

İşte Dilmen'in sözleri...

Grupta ilk yarı sonuçlandı... Topu topu 3 maç, son iki karşılaşma daha 41.dakikada sona erdi. Arsenal maçı 41. dakika 3. gol, dün de aynı şekilde Dortmund karşısında 41. dakikada yenen 3. gol. Galatasaray için en üzücü olan kısım bu. Borussia Dortmund, Galatasaray'dan fizik olarak da taktik olarak da daha iyi... Ama kolay teslimiyet olmamalıydı. Galatasaray'ın fizik olarak en güçlü oyuncusu kim dersek; Melo (ki genel anlamda dünkü maçla ilgili değil) o da geçen yılki performansının altında.

Dortmund takımı, Kagawa dışında en az Melo kadar fiziksel anlamda hem atletik hem de güçlü. Bir de erken gelen gollerden sonra demoralize bir 50'şer dakika oynadı Galatasaray. Dortmund, 40 metrede oynuyor. Galatasaray hazırlık pası yaparsa ki; defansını orta sahaya kadar çıkarıyor, önde baskı yapıyor ya geri pasına ya da uzun pasa zorluyor. Top Dortmund'a geçtiğinde bazen birinci vitesten, 5. vitese çıkıyorlar. İlk 2 ve son goldeki gibi. İkinci viteste de oynayabiliyorlar. Pas pas pas. Bu yardımlaşma ile olabilir ve şutla gol atabiliyorlar, 3. gol örneği gibi.

İlkay ciddi bir ameliyat geçirdi ve uzun süre takımdan ayrı kaldı ama farklı bir lider oyuncu olduğunu oynadığı kısa bölümde gösterdi. Fenerbahçe maçı, G.Saray'ın coşkusunu biraz kırmış. Golü yedikten sonra ilk golde de son golde de hiç reaksiyon göstermediler. Tabii ki Arsenal'in Brüksel'de son 5 dakikada attığı iki gol en azından onları Avrupa Ligi için 3'lük içinde tuttu.

SİSTEM 4-4-1-1 OLABİLİRDİ 

Borussia Dortmund ilk yarıda 1-2 pozisyon verdi ama ikinci yarı hiç pozisyon vermedi. Kendi adına 4 gol, bir o kadar da kaçırdı. Ama Şampiyonlar Ligi'nde 3 maçta da Muslera için "iyi" diyemedik. "Şu topu çıkardı" da diyemedik. Prandelli, Şampiyonlar Ligi'nde son iki maçta iki ayrı sistemle oynadı. Londra'da 3-5-2, İstanbul'da 4-3-1-2...

Oynaması gereken tek sistem vardı, top rakipteyken kanatları kapamak şartıyla en az 8 oyuncu ile orta sahada kalabalık yapacaktı. Bu da en uygun 4-5-1 veya 4-4-1-1 sistemiyle olurdu. Bunu uygulamadı ve faturayı ağır ödedi

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 2
  • Aslantepeli 9 yıl önce Şikayet Et
    Yaptigimiz kadroda Olcan, Burak, Selcuk ve Bruma neden on planda degildir aciklayayim. Cunku esas olan Galatasaraydir, Arma'dir, Forma'dir. Olcan geldiginden beri garip tripler atmakta, Bruma desen Fatih hoca kontenjanindan burda. Burak ve Selcuk ise TAKIM olabilmenin onundeki en onemli engel gibi duruyorlar. Ayrica attiklari ''Kaprisleri'' golgeleyebilecek Kalite seviyeleri de olmayinca kabak gibi cikiyorlar ortaya. Boyle takim olunmaz. Boyle ne Arma ne de Forma olmaz. Galatasaray gibi bir kulup kisilere birakilamaz. Fikrimiz budur.
    Cevapla
  • Aslantepeli 9 yıl önce Şikayet Et
    Cift forvet yuzunden Fatih hocayi cok elestirirken Prandelli'yi es gecmek ayip olur. Ayrica bu sabaha kadar bende 4-4-1-1 diye dusunuyordum ancak en onde oynayabilecek bir santraforumuz yok bizim. Burak bu tipte bir oyuncu degil. Tamam ayak ici iyi ama bunun Kafasi var, Duvari var, volesi var, geriye gelip top cikarmasi var falan filan. Burak daha cok genis alan oyuncusu. Ustelik Burak ve Selcuk'a nerdeyse 50 mactir kredi veriliyor ama 51. mac yine ayni. Salih Dursun'un kredisi 3-4 mac, Mehmet Battalin kredisi 10 dakika ve Furkanin kredisi nerdeyse hic yok. Not= Acaba devreye kadar ''Forvetsiz'' mi oynasak diyorum. Ornegin Sampiyonlar liginde en az 6 yabanci ile Muslera-Eboue,Semih,Chedjou,Hakan,Dzemaili,Melo,Furkan,Hamit,Sneijder,Yasin 4-3-3 olabilir. Melo ve Dzemaili'nin biraz onune Furkani koy kossun dursun iste. Lig maclari icin bir yabanci-yerli degisikligi olur.
    Cevapla