TFF'den Passolig açıklaması

Türkiye Futbol Federasyonu Basın Sözcüsü Mete Düren, Passolig ile ilgili düzenlediği bilgilendirme toplantısında sadece iki kulübün muvafakatname vermediğini açıkladı.

TFF'den Passolig açıklaması
TFF'den Passolig açıklaması
GİRİŞ 18.04.2014 16:31 GÜNCELLEME 18.04.2014 16:31

Türkiye Futbol Federasyonu Basın Sözcüsü Mete Düren, birçok tartışmayı ve eleştiriyi beraberinde getiren Passolig / E-Bilet ile ilgili olarak bir basın toplantısı düzenledi.

İşte Mete Düren'in basın toplantısında yaptığı açıklamalar;

"TFF'ye yönelik talepler gelmeye başladı. Kanunun ertelenmesi, iptal edilmesi, değiştirilmesi önerilmeye başlandı. Bu önerilere red cevabı verdiğimiz için eleştirildik, çeşitli ithamlara maruz kaldık. Yürürlüğe giren bir kanunu TFF'nin değiştirmesini beklemeyi sizlerin ve kamuoyunun takdirine bırakmak istiyoruz.

İki yıl önce TBMM'de grubu olan siyasi partilerin tümü ilgili kanun teklifini genel kurula getirmişler ve bu teklifi meclisten oy birliğiyle geçirerek yasalaştırmışlardır. Oy birliğiyle bir kanunun geçmesi çok sık gördüğümüz hadiselerden biri değildir. Bugün bazı siyasi parti temsilcilerinin, iki yıl önce vermiş oldukları oyu hiçe sayarak bu kanunla ilgili yaptıkları şiddetli eleştirileri anlamakta güçlük çekiyoruz. Bu kanunu, sadece yürütmekle görevli TFF'ye bu eleştileri yapmalarını anlayamıyoruz. TFF, kanunu yürütme görevini ve bu sorumluluğunu hassasiyetle yerine getirmiştir.

Bizimle aynı gemide olduğunu farkeden kulüp yöneticilerine teşekkürlerimizi sunuyoruz. Eşiyle, ailesiyle birlikte huzurlu bir stad isteyen, şiddetin, küfürün olduğu bir stad istemeyen ve bu sisteme entegre olan futbolseverlere teşekkür ediyoruz. Aynı hassasiyeti bütün kulüp yöneticileri ve taraftarların da göstermesini bekliyoruz."

"SADECE İKİ KULÜP MUVAFAKATNAME VERMEDİ"

Mete Düren, sisteme geçişin gecikmesinin kendileriyle değil, daha çok kulüplerin sisteme entegrasyonlarının uzun sürmesiyle ilgili olduğunu belirterek; "Kulüp başkanlarının bu konuda popülist yaklaşımlardan uzak durarak verdikleri muvaffakatnameleri ve kulüp logolarının kullanımıyla ilgili kısa süre önce muvafakatnameler gelmiştir. Kulüpler 14 Nisan'dan çok kısa bir süre önce, ancak sisteme entegre olabilmişlerdir. Bursaspor tarafından bir küçük problem olmuştur. Bursaspor kulüp logosunun kullanılmasına dair bir muvafakatname vermiştir ancak işi yürüten firma logoyla ilgili bir yanlışlık yaptığı için sınırlı sayıda kart basılmıştır. Biz hiçbir kulüpten muvafakatname gelmeden keyfekeder bir iş yapmamız mümkün değil. 37 kulübün 35'i muvakatname vermiştir. Sadece iki kulüpten muvafakatname gelmedi

Passolig 15 liradır. Kulüplerin bu 15 lira içerisinde %47'lik payı vardır. Büyük kulüpler bu ücretin 10 lira daha artırılarak, kendilerine aktarılmasını istediler. Taraftarlar bunu bilsinler, yine protesto edeceklerse etsinler. Kartlar arasında bir fark olacaksa bu farkın kulüplere gideceğini bilsinler" dedi.

TFF'ye Passolig / E-Bilet ilgili muvafakatname vermeyen iki kulübün Fenerbahçe ve Kasımpaşa olduğu öğrenildi.

KAYNAK: AA