Markus Merk'e sert eleştiri: El İnsaf!..

Habertürk gazetesi yazarı eski hakem Bülent Yavuz bugünkü yazısında Lig TV yorumcusu Markus Merk'e sert eleştirilerde bulundu.

Markus Merk'e sert eleştiri: El İnsaf!..
Markus Merk'e sert eleştiri: El İnsaf!..
GİRİŞ 09.04.2014 09:58 GÜNCELLEME 09.04.2014 10:38
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İşte Bülent Yavuz'un köşesinden ilgili kısım;

"Derbi maçta onlarca kritik pozisyon var. Yazılı ve görsel medyada hakem kararları epeyce konuşuldu, tartışıldı... Zaman zaman ben de dahil olmak üzere eleştirilerde bazen duygusallık da yer alıyor. 1991 yılında FIFA Hakem Kursu'nda Markus Merk'le birlikteydik. Onun yaşı henüz çok gençti ve önü de açıktı. Nitekim dünyanın en popüler ve karizmatik hakemlerinden biri oldu. Kariyeri muhteşem. Ancak zaman zaman yaptığı yorumlarda ayağa kalkıyorum, "olmaz böyle şey" diyorum. Derbi maçta Melo'nun Emre'ye diz hareketine, "Faul yeterli, sarı gereksiz" demez mi!

Eboue'nin Emenike'nin ayağına basışında Nijeryalı oyuncunun ayağı içbükey oldu. Kırılmadıysa şansı varmış. Markus Merk "Buna sarı yeterli demez mi! Canı yanan Emenike'nin 3-5 dakika sonra Selçuk'un aşil tendonuna topla oynamaksızın sert bir şekilde vurması o kadar tehlikeli ve şiddetliydi ki tendon kopsa Selçuk 2 yıl top oynayamazdı. Markus buna da "Sarı" dedi. El insaf! Bence hakemlerin kafası işte böyle karışıyor. Hazır Uilenberg Türkiye'deyken bir de ona sormalı, "Acaba bu pozisyonlarda çıkacak kartın rengi ne olmalı?" diye. Bu da bana düşmez, Sayın Zekeriya Alp'in görevi.

YORUMLAR 1
  • ercan şen 10 yıl önce Şikayet Et
    fenerbahçe lehine söylemeyince mi kötü oldu... Türkiye gerçeği. fener yıksada yaksada görmeyeceksin.diğer takımlar virgül yaparsa kıyameti koparacaksın.onun için bir adım ileriye gidemiyoruz.
    Cevapla