Mancini'ye şok sözler: Beynindeki Türk nefreti...

Hıncal Uluç'a göre Mancini başından beri Selçuk İnan'la anlaşamıyor ve onu yıpratmak, harcamak için elinden geleni yapıyor.

Mancini'ye şok sözler: Beynindeki Türk nefreti...
Mancini'ye şok sözler: Beynindeki Türk nefreti...
GİRİŞ 09.04.2014 08:42 GÜNCELLEME 09.04.2014 10:40

Hıncal Uluç, Sabah Gazetesi'nde derbide Selçuk İnan ve Roberto Mancini arasında yaşanan tartışmaya değindi.

İşte Uluç'un o ifadeleri:

"Tam eski Türk deyişi 'Hanım yaparsa kaza, halayık yaparsa ceza.' Sneijder hanımefendisi Galatasaray'ın, Selçuk halayık. Halayığın kolunda G.Saray'ın kaptanlık bandı var. Selçuk'un tepkisini gayet normal karşılıyorum. Çünkü başından itibaren Selçuk'u yıpratmak, harcamak ve de çıldırtmak için elinden geleni yaptı Mancini. Sonunda da çıldırttı. Ben de olsam ben de çıldırırım."

"Bazı arkadaşlarımız Selçuk'u suçlamışlar. Kendilerini onun yerine koysunlar bakalım. Şuraya kapıdan girsin 'Hıncal abi sen Selçuk'u savunmuşsun' desin, daha onu derken 'Hadi dışarı, sen kim oluyorsun benim odama giriyorsun. Haddini bil! Bas git' desem ben. Ne yapar? Bu masayı kafama geçirir. Bir de insancıl tepkiler var. Dünkü köşemde uzun uzun bunu yazdım."

"ÇOCUKLUK KORKUSU..."

"Özetini söylüyorum size; Türk korsanları İtalya sahillerini basarken, İtalya'da anneler çocuklarını 'Türkler geliyor' diye korkuturlar, korsanlar devrinden kalma bir laftır bu. Bu Mancini'yi herhalde çocukluğunda annesi 'Türkler geliyor' diye çok korkutmuş. Ciddi söylüyorum, şaka değil!" 

"Türk nefreti, Türk korkusu adamın beynine yerleşmiş, şimdi eline fırsat geçmiş, tüm komplekslerini tatmin etmeye çalışıyor. Bir takımın teknik direktörü, bir takımın kaptanını bu şekilde aşağılayamaz. Bunun ruhsal bir izahı olmalı, mantıksal değil. Ruhsal izahı da bu herhalde, çocukluk korkusu."