Eski MHK başkanı Çulcu: İstifa etmeli

Eski MHK Başkanı Çulcu: "MHK, Kasımpaşa-Beşiktaş maçıyla ilgili görüşünde aceleci davrandı" dedi.

Eski MHK başkanı Çulcu: İstifa etmeli
Eski MHK başkanı Çulcu: İstifa etmeli
GİRİŞ 13.01.2014 12:54 GÜNCELLEME 13.01.2014 13:04
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Eski Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Mustafa Çulcu, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu'nun Kasımpaşa-Beşiktaş maçının yeniden oynatılmasına ilişkin aldığı karara ilişkin, "Maç gecesi, daha hakemlerin saçları kurumadan MHK Başkanı televizyonlara 'Kural hatası değildir. Hakemlerle ve gözlemciyle konuştuk. Kendi ekibimle de görüştüm bu kural hatası değildir' diyerek aceleci davrandı" dedi.

Çulcu, yaptığı açıklamada, maçta yaşanan olayın bir kural hatası olduğunu ve federasyonun aldığı kararla bunu teyit ettiğini söyledi.

MHK Başkanının maç sonrası yaşanan olayı "kural hatası yoktur" yönünde görüş bildirdiğini anlatan Çulcu, Beşiktaş'ın itirazı üzerine TFF'nin MHK'den bu durumla ilgili görüş istediğini kaydetti.

Çulcu, TFF'nin MHK'nin görüşüne uymayarak maçın tekrarına karar verdiğini ifade ederek, şunları söyledi:

"TFF Yönetim Kurulu, MHK'nin görüşünü yok saydı. Düşünceleri, vermiş oldukları karar, TFF tarafından onay görmedi. Federasyon Yönetim Kurulu, MHK'nin kararının arkasında durmadı. MHK Başkanı olsam istifa ederim. MHK maçla ilgili kararını vermek için çok acele etti. Maç gecesi, daha hakemlerin saçları kurumadan MHK Başkanı televizyonlara 'Kural hatası değildir. Hakemlerle ve gözlemciyle konuştuk. Kendi ekibimle de görüştüm bu kural hatası değildir' diyerek konu hakkında aceleci davrandı. MHK hakemlerini ve maçın akışından dolayı olabilecek bütün hadiselerin önünü kesmek adına bir ifade de bulundu."

"MHK, hakemi koruma adına hata yaptı"

MHK'nin maçla ilgili hemen açıklama yapmak yerine hakem raporlarını beklemesi gerektiğini dile getiren Çulcu, Futbol Oyun Kuralları Kitabı'ndaki ifadelere göre, maçta yaşanan durumun tamamen bir kural hatası olduğunu bildirdi.

"Pozisyon penaltı ve sarı kart olmalıydı ama hakem hata yaptı. MHK'de hakemi korumak adına daha büyük hata yaptı" şeklinde görüşünü açıklayan Çulcu, şöyle konuştu:

"Çok çelişkili ve sıkıntılı bir durum. MHK'nin verdiği 'kural hatası yoktur' ifadesi de aceleyle verilmiş, işin başındaki en büyük hata. Çünkü o maçta yapılan o eylem kural hatasıdır. Bir yanlış vardır. Futbol oyun kurallarının doğasında eşitlik, adalet ve dürüstlük vardır. Bu müsabakada bu temel ruha aykırı davranış sergilenmiştir. O kitaptan kimse üstün değildir. Kitabın temelinde her şey açıkca belirtilmiştir. Eğer MHK, baştan biraz düşünerek 'Evet, bu bir kural hatasıdır. Futbol tarihinde böyle bir hadise ilk defa olmuştur. Hakem Barış Şimşek hata yapmıştır fakat onu da kaybetmek istemiyoruz. Dolayısıyla Beşiktaş itiraz ederse kararımızı kural hatası olduğununa yönelik bildireceğiz' demiş olsaydı, bu kadar büyük sıkıntılar olmazdı. MHK acele etmiştir ve bir karar vermiştir. MHK o görüşün arkasında duruyor ama federasyon bu kararın arkasında durmadığı için tekrar kararı alıyor. Dolayısıyla MHK bu durumdan dolayı da rahatsızlığını beyan edip istifa etmesi en doğru davranıştır."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • atlantiks 10 yıl önce Şikayet Et
    O Zekeriya ALP ki...!. Futbol Federasyonunun bu kararı karşısında KOLTUĞA YAPIŞIK OLMAYAN her MHK Başkanının yapması gereken tek hareket İSTİFA ETMEKTİR ! Zekeriya ALP bunu yapar mı ? MHK Başkanı olarak yaptığı icraatlara ve verdiği demeçlere bakarsak İSTİFA ETMEZ ! Bu kararı YOK SAYIP devam eder ! Görevden alınmadan da asla KOLTUĞU BIRAKMAZ !
    Cevapla