Mourinho'nun da hayali varmış!

Chelsea'nin teknik direktörlüğünü yapan Jose Mourinho, 12 yıl daha takımının başında kaldıktan sonra bir milli takımla Dünya Kupası'na katılmak istediğini açıkladı.

Mourinho'nun da hayali varmış!
Mourinho'nun da hayali varmış!
GİRİŞ 23.12.2013 15:37 GÜNCELLEME 23.12.2013 16:23

Ada basınına konuşan Mourinho, Chelsea ile 4 yıllık anlaşması olduğunu belirterek, şunları ifade etti:

"Kontratım bittiğinde yollarımızı ayıracak mıyız, devam mı edeceğiz, kulüple tekrar konuşacağız. Ama gelecek ay 51 yaşında olacağım ve ben 12 yıl daha burada kalmak istiyorum. Sonrasında 2 yıl boyunca bir milli takımı çalıştırarak Dünya Kupası tecrübesi yaşamak istiyorum. İlk tercihim Portekiz Milli Takımı, ikinci tercihim ise İngiltere."

Bir kulübü başarıya götürmedeki en önemli faktörün istikrar olduğunu kaydeden Portekizli teknik adam, "Oyuncularınızın gelişimini sağlamak ve başarılı olmak istiyorsanız; kulüp sahibi, yönetim ve teknik direktörün istikrarlı olması çok önemli" ifadelerini kullandı.

Porto'nun başında 2002 yılında adından söz ettirmeye başlayan Mourinho, takımıyla 2 lig şampiyonluğu, 1 UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu ve 1 UEFA Kupası zaferi yaşadıktan sonra 2004 yılında Chelsea'ye imza attı. Maviler ile ilk döneminde 2 lig şampiyonluğu yaşayan ardından da İtalyan ekibi Inter'i çalıştırmaya başlayan Mourinho, burada 2 lig ve 1 UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonluğuna ulaştı. Inter'in ardından 3 sezon boyunca çalıştırdığı Real Madrid'i ligde bir kez şampiyon yapan Mourinho, sözleşmesi 2016 yılına kadar uzatılmasına rağmen görevinden ayrılarak ikinci kez Chelsea'nin başına geçmişti

 

Ligtv