RTÜK 'maçlar şifresiz' dedi ama...

RTÜK'ün Avrupa kupalarında maçların 'şifresiz' yayınlanacağını açıklamasının ardından gözler D-Smart Platformu'na çevrilmişti. Fenerbahçe ve Galatasaray'ın hazırlık maçlarını canlı anlatan spikerlerin yaptığı anonslar kafaları karıştıracak cinsten...

RTÜK 'maçlar şifresiz' dedi ama...
RTÜK 'maçlar şifresiz' dedi ama...
GİRİŞ 21.07.2013 23:05 GÜNCELLEME 21.07.2013 23:09
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), kanallarda şifresiz ve ücretsiz yayınlanmak zorunda olan 'önemli olaylar listesi'ni hazırlamış, bu listede spor müsabakaları da yer almıştı.Ancak D-Smart'tan canlı olarak yayınlanan Lankaran-Fenerbahçe ve Galatasaray-Malaga maçlarını anlatan spikerler kafaları karıştıran ifadeler kullandı. Spikerler, UEFA ile yapılan anlaşma gereği maçların 'şifreli' yayınlanacağını belli aralıklarla anons etti.

RTÜK'ün listesinde yer alan "Avrupa kupalarında (futbol) Türk takımlarının oynadığı bütün maçlar ile yarı final ve final karşılaşmaları, UEFA Avrupa Ligi karşılaşmaları ve UEFA Şampiyonlar Ligi karşılaşmaları, UEFA süper kupa maçları ücretsiz ve şifresiz yayımlanır" maddesi dikkat çekiyordu.

Bu gelişmelerin ardından Avrupa kupası maçlarının şifreli mi yoksa şifresiz mi yayınlanacağı merak konusu oldu.

Listede yer alan maddeler ise şöyleydi;

1- Yaz, Kış ve Paralimpik Olimpiyat Oyunları,
2- FIFA Dünya Kupası yarı final ve final karşılaşmaları,
3- UEFA Avrupa Kupası Kupası yarı final ve final karşılaşmaları,
4- Türk milli futbol takımlarının eleme ve final karşılaşmaları,
5- Türkiye Kupası (futbol, basketbol, voleybol, hentbol) karşılaşmaları,
6- Avrupa kupalarında (futbol) Türk takımlarının oynadığı bütün maçlar ile yarı final ve final karşılaşmaları, UEFA Avrupa Ligi karşılaşmaları ve UEFA Şampiyonlar Ligi karşılaşmaları, UEFA süper kupa maçları,
7- Dünya Şampiyonası (her branşta) yarı final ve final karşılaşmaları,
8- Avrupa şampiyonaları (her branş) yarı final ve final karşılaşmaları,
9- Türkiye'de yapılan uluslararası tenis organizasyonları,
10- Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu,
11- Akdeniz Oyunları,
12- Avrasya Maratonu,
13- İslam Dayanışma Oyunları,
14- Kırkpınar Yağlı Güreşleri,
15- Mevlana anma törenleri (Şeb-i Arus),
16- Yunus Emre şenlikleri,
17- Hacı Bektaşi Veli anma törenleri,
18- Nevruz etkinlikleri,
19- Boğaziçi kıtalararası yarışmalar.

 

YORUMLAR 10
  • ibrahim atalay 10 yıl önce Şikayet Et
    Togay bey;. Öyle demek istemedim.D-smart'ın ,"uefa bize şifre koyma zorunluluğu getiriyor" açıklmasına binaen bu yorumu yaptım. Yani devlet diyorki şifresiz vereceksin,kanun bu diyor.D-Smart yok arkadaş uefa şifresiz yayına karşı diyor. Bende diyorum ki illa ki şifre olacaksa ve senin tek derdin UEFA ise ,biss koy ve adet yerini bulsun.
    Cevapla
  • Togay Maraşlıoğlu 10 yıl önce Şikayet Et
    Standart Biss Değil... İbrahim Bey bu uydu alıcılarından girilen biss şifreleme sistemi ile aynı işlem değildir.D-smart tıpkı Digiturk gibi ihaleye girerek avrupa kupalarındaki maç yayın hakkını elde etmiştir.Bu sebeple UEFA ve Şamp.Ligi maçları için şifreli yayın yapmaktadır.
    Cevapla
  • ibrahim atalay 10 yıl önce Şikayet Et
    Bu işin standartı biss şifreleme sistemi değil mi?. Yıllardır bu bu konu var,hatta bilen bilir ,La liga maçlarını şifreli olduğu gerekçesiyle çoğu kişi izleyemez ama durum böyle değildir aslında.Sırf şifre koymuş olmak için en basit şifreleme yöntemi kullanılır ve bunun çözümüde kanalım kendi web sitesinde yerları (Örnek:ATV) Uefanın illaki irdeto kullan diyeceğini sanmıyorum,sen şifre koy yeter diyordur,tabi diyorsa.
    Cevapla
  • doğulu 10 yıl önce Şikayet Et
    yeter !!!. bu şifreli kanallar yüzünden futboldan soğuduk futbol zevkimiz kalmadı....
    Cevapla
  • ahmet guven 10 yıl önce Şikayet Et
    d-smart ı savunmuyorum ama. şifresiz yayın şuan için pek mümkün değil örneğin ulusal kanallar uydu vasıtasıyla dünya çapında izlenebiliyor bu maçların şifreli seyredilen bir avrupa ülkeside uydudan türk kanalından seyredebileceği için uefa için bu sorun olur o ülkede kuruluşun aleyhine bir durum d-smart bu maçların yayın hakkını aldığı için şunu yapması gerekir s-mart sporu türkiyeden karasal yayından seyredilebilir hale getirmesi lazım ama hemen hemen türkiyede uydu kullanmayan kalmadığı için o da yalan olur ancak antensiz karasal yayına geçildiğinde şifresiz seyredilebilir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle