Sergenli Yiğidolar ligde ilk sınavına çıkacak

Sivasspor'da teknik direktörlük görevine getirilen Sergen Yalçın, Süper Lig'deki ilk sınavına Kasımpaşa karşısında çıkacak.

Sergenli Yiğidolar ligde ilk sınavına çıkacak
Sergenli Yiğidolar ligde ilk sınavına çıkacak
GİRİŞ 26.12.2014 14:02 GÜNCELLEME 26.12.2014 14:02

Süper Lig'deki son 4 maçını kazanamayan Sivasspor, yeni teknik direktör Sergen Yalçın yönetiminde Kasımpaşa'yı yenerek ligin alt sıralarından kurtulmayı hedefliyor.

Ligde en son 10. haftada deplasmanda Balıkesirspor'u 3-1 mağlup eden kırmızı-beyazlı ekip, bu karşılaşmanın ardından çıktığı 4 lig maçında galibiyete hasret kaldı. Dış sahada çıktığı 7 maçta 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 5 mağlubiyet alan Sivasspor, deplasmanda sadece 4 puan toplayabildi.

Brezilyalı çalıştırıcı Roberto Carlos ile sezona kötü bir başlangıç yapan ve geride kalan 14 haftada 2 galibiyet, 4 beraberlik ve 8 mağlubiyetle sadece 10 puan toplayabilen kırmızı-beyazlı ekip, ligde kötü günler geçirmesi nedeniyle kan değişikliğine giderek 3 gün önce Sergen Yalçın'ı teknik direktörlük koltuğuna oturttu.

- Yalçın, ikinci kez Süper Lig takımı çalıştırıyor

Futbolculuk kariyeri başarılarla dolu eski milli futbolcu Yalçın, Gaziantepspor'daki kısa süreli teknik direktörlük deneyiminin ardından göreve geldiği Sivasspor'da ikinci kez Süper Lig takımını çalıştırmanın heyecanını yaşıyor.

Ziraat Türkiye Kupası A Grubu'ndaki Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçında Sivasspor'un başında sahaya çıkan Yalçın, kırmızı-beyazlı ekibin bu karşılaşmadan 4-0 gibi farklı bir galibiyetle ayrılmasıyla futbol kamuoyunun dikkatlerini üzerine çekti.

Futbolculuk kariyerine Beşiktaş altyapısında başlayan ve "4 büyükler" olarak bilinen Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor'un da aralarında bulunduğu bazı takımların formasını giyen Yalçın, geçen sezon Gaziantepspor'u bir süre çalıştırarak Süper Lig'de ilk teknik direktörlük deneyimini yaşadı.

Futbolculuğu döneminde formasını giydiği takımlarda 347'si Süper Lig'de olmak üzere 390 maça çıkan Yalçın, 37 kez Türkiye A Milli Takımı'nın formasını terleterek önemli başarılara imza attı.

Sergen Yalçın yönetiminde Süper Lig'de ilk sınavını verecek Sivasspor, yarın deplasmanda Kasımpaşa'yı yenerek taraftarlarına uzun aradan sonra 3 puan hediye etmenin hesaplarını yapıyor

Kırmızı-beyazlı ekipte, Kasımpaşa maçı öncesinde stoper İbrahim Toraman, sol bek Ziya Erdal ve golcü oyuncu John Utaka'nın sakatlığı bulunuyor.

KAYNAK: AA