Galatasaray'ın rakibi Schalke / 11'LER

UEFA Şampiyonlar Ligi ikinci tur ilk maçında Galatasaray sahasında Schalke 04'ü ağırlayacak...

Galatasaray'ın rakibi Schalke / 11'LER
Galatasaray'ın rakibi Schalke / 11'LER
GİRİŞ 19.02.2013 15:09 GÜNCELLEME 20.02.2013 20:17
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

UEFA Şampiyonlar Ligi ikinci tur ilk maçında Galatasaray sahasında Schalke 04'ü ağırlayacak. Zorlu mücadeleyi İskoç hakem Willam Collum yönetirken, onun yardımcılıklarını Martin Cryans ve William Conquer yapacak.

SCHALKE NAĞMALUP

UEFA Şampiyonlar Ligi ikinci tur ilk maçında Galatasaray'a konuk olacak Alman ekibi Schalke 04, grup maçlarındaki başarılı performansıyla dikkati çekti. Arsenal, Olympiakos ve Montpellier ile birlikte yer aldığı B Grubu'nu 3 galibiyet, 3 beraberlik alarak 12 puanla namağlup lider tamamlayan Almanya temsilcisinde, rakip fileleri 4 kez havalandıran Hollandalı yıldız Klaas-Jan Huntelaar, en golcü isim durumunda.

GALATASARAY'LA İLK RESMİ RANDEVU

Galatasaray Avrupa kupalarında daha önce Schalke 04 ile karşılaşmamıştı. Schalke 04 ise daha önce Türk takımları ile 4 maç yaptı. 1996-97 sezonunda Uefa Kupası 2.turunda Trabzonspor ile eşleşen Schalke 04 takımı sahasında 1-0 yendiği temsilcimiz ile Trabzon'da 3-3 berabere kalıp tur atlamıştı. 2005-06 sezonunda Şampiyonlar Ligi gruplarında Fenerbahçe ile karşılaşan iki takımdan Schalke 04 sahasında 2-0 kazanmış İstanbul'da ise 3-3 berabere kalmıştı. Oynanan 4 maçı da kaybetmeyen Schalke 04 takımı 9 gol atıp 6 gol yedi.

BASTOS'LA KADROLARINI GÜÇLENDİRDİLER

Alman ekibi, devre arası transfer döneminde Fransa'nın Olympique Lyon takımından Brezilyalı futbolcu Michel Bastos'u kiralayarak kadrosunu güçlendirdi. Michel Bastos'la birlikte, Dinamo Kiev'den Raffael'i de kiralayan Schalke 04, bu oyuncudan, Şampiyonlar Ligi'nde forma giymesi nedeniyle Avrupa'da yararlanamayacak. Schalke 04'ün yeni transferi Bastos, son oynanan Mainz maçında 2 gol birden atarak ne kadar önemli bir gol silahı olduğunu gösterdi.

EN BÜYÜK SIKINTILARI SAKATLIKLAR

Alman ekibi, son dönemde özellikle üst üste gelen sakatlıklar nedeniyle sıkıntı yaşıyor. Takımın önemli isimlerinden Atsuto Uchida, Ibrahim Affelay, Klaas-Jan Huntelaar, Ciprian Marica, Kyriakos Papadopoulos ve Lars Unnerstaal'ın yaşadığı sakatlıklarla gündeme gelen Schalke 04'te bu oyuncular ligdeki Mainz maçında da forma giyemediler. Şampiyonlar Ligi'ne büyük önem veren Alman ekibinde, bu oyunculardan bazılarının Galatasaray'a karşı forma giyme ihtimali bulunuyor.

G.SARAY ALMANLARI 4 KEZ ELEDİ

Sarı-kırmızlılılar elemeli turlarda Alman ekiplerini 4 kez eledi. 1964-65 sezonunda Kupa Galipleri Kupası 1.turunda Magdeburg'u 1-1 biten 3 maç sonunda kura ile eleyen Cimbom, 1991-92 sezonunda Kupa galipleri kupasında Stahl E. takımını 2-1 ve 3-0'lık sonuçlarla, 1992-93 sezonunda Uefa Kupasında E.Frankfurt'u 0-0 ve 1-0'lık sonuçlarla elemişti. Galatasaray 1999-2000 sezonunda ise Fatih Terim yönetiminde B.Dortmund'u 2-0 ve 0-0'lık sonuçlarla eleyip UEFA Kupasına giden yolda büyük bir adım atmıştı. Galatasaray sahasında Alman takımları ile oynadığı son 5 maçı kazanmadı.

HAMİT'İN ESKİ TAKIMI

Schalke 04, Galatasaraylı futbolcu Hamit Altıntop'un top koşturduğu takımlardan biri. Almanya'nın Gelsenkirchen kentinde doğan Hamit Altıntop, yine bu kentin takımı olan Schalke 04'te 2003-2007 yılları arasında 4 sezon forma giydi ve sonrasında Bayern Münih'e transfer oldu.

DROGBA FAKTÖRÜ

Şampiyonlar Ligi 2. Turu'nda Schalke'yi Türk Telekom Arena'da ağırlayacak olan Galatasaray'ın hücumda en büyük kozu Devler Ligi tecrübesi üst düzeyde olan Didier Drogba olacak. Ligde Akhisar Belediyespor karşısında skoru oyuna girdiği gibi değiştiren Fildişili yıldız, Alman ekibi karşısında da Galatasaray'ın en önemli silahı olacak.

SCHALKE'YE YABANCI DEĞİL

Galatasaray'ın devre arasında transfer ettiği Didier Drogba 2007-08 sezonunda Schalke 04 karşısında Şampiyonlar Ligi maçında gol atmıştı. Chelsea'nin sahasında 2-0 kazandığı maçta 1 gol atan Drogba toplamda ise 75 Şampiyonlar Ligi maçında 39 gol kaydetti. 35 yaşındaki futbolcu 39 golle turnuva tarihinin (1992-93 sezonunda beri Şampiyonlar Ligi adıyla oynanan turnuvanın) en golcü 9.oyuncusu konumunda bulunuyor. Fildişili yıldız, kariyerine halen Avrupa'da (Şampiyonlar Ligi'nde) devam eden isimler arasında ise en golcü 3.oyuncu konumunda bulunuyor.

MUHTEMEL 11'LER

GALATASARAY, Muslera Eboue Dany Semih Riera Melo Selçuk Sneijder Hamit Drogba Burak

SCHALKE, Hildebrand Höger Hövedes Matip Fuchs Farfan Jones Neustadter Draxler Bastos Huntelaar

STAT: Türk Telekom Arena

SAAT: 21:45

YAYIN: Smartspor

HAKEM: William Collum

(Tümspor)

YORUMLAR 5
  • 55ufuk55 11 yıl önce Şikayet Et
    Bir fenerbahçeli olarak bende. bir fener bahçeli olarak galatasarayımızı cani gönülden destekliyorum şimdi birlik zamanı bu akşam herkesi galatasaraylı olmaya davet ediyoruz biz TÜRKüz bize bizden fayda var haydi cimbom.............
    Cevapla
  • Osmanlı Torunu 11 yıl önce Şikayet Et
    Terim illaki kadroda bir cinslik yaratıyor. Böyle bir maçta ambrabadtan yararlanılmaz mı? Sol tarafta mutlaka ambrabad, snijder ise ortada oynatılmalıydı. (ki sağda oynayabilse çok çok iyi olur) Hamit ise kuru gürültü. Maçı yavaşlatacak adam buraya yazıyorum. Burak inşallah yine bencillik yapmaya kalkmaz. Galatasarayımıza başarılar.
    Cevapla
  • Aslantepeli 11 yıl önce Şikayet Et
    muthis "akilli ve teknik" bir oyun analizi yapayim. paldir kuldur saldir, takir takir at, fazla laga lugaya gerek yok. 3-5-7 ne denk gelirse =)
    Cevapla
  • Aslantepeli 11 yıl önce Şikayet Et
    ben taraftar degil miyim kardesim =). bana gore ya 4-2-3-1 daha mantikli bir dizilis. kaldi ki sneijderi orta da degerlendirmek sanki daha dogru. muslera-eboue,semih,dany,riera- hamit, selcuk- burak, sneider, amrabat- drogba
    Cevapla
  • CanerTekin 11 yıl önce Şikayet Et
    bir fenerbahçeli olarak. galatasaray'a bu zor maçında başarılar ve bol şanslar diliyorum.avrupa kupalarında hangi takım olursa olsun rekabet bir tarafa bırakılıp ülkemizi düşünmemiz gerekir :)
    Cevapla