Burak Yılmaz Devler Ligi'nin en iyisi!

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), Galatasaraylı Burak Yılmaz'ı Şampiyonlar Ligi grup maçlarının en iyi oyuncusu seçti.

GİRİŞ 18.12.2012 16:09 GÜNCELLEME 19.12.2012 07:21
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

UEFA, Şampiyonlar Ligi grup maçlarının ''en''lerini belirledi. Real Madrid, Ajax ve Manchester City ile D Grubu'nda mücadele eden ve grubu namağlup lider tamamlayan Bundesliga takımlarından Borussia Dortmund'un en iyi takım seçildiği listede, Galatasaray'ın forvet oyuncusu Burak Yılmaz da ''en iyi futbolcu'' seçildi.

UEFA'nın resmi internet sitesindeki açıklamada, Burak Yılmaz'ın H Grubu'nu 2'nci tamamlayarak son 16 takım arasına kalan Galatasaray'ın 7 golünün 6'sına imza attığı belirtildi. Yılmaz'ın kaydettiği 6 gol ile şimdiden, bir Şampiyonlar Ligi sezonunda en fazla gol atan Türk futbolcu olduğu da vurgulandı.

İŞTE BURAK YILMAZ'IN ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE Kİ GOLLERİ: 

Milan'ın Fransız defans oyuncusu Philippe Mexes'in, Belçika temsilcisi Anderlecht'i 3-1 yendikleri maçta, ''topu, ceza sahasının hemen içinde göğsüyle kontrol ettikten sonra röveşata vuruşla kalecinin üstünden aşırttığı'' pozisyon ise en iyi gol seçildi.

Şampiyonlar Ligi grup maçlarının diğer ödülleri şöyle:

En iyi maç

----------

Real Madrid'in, bitime 5 dakika kala 2-1 gerideyken Manchester City'yi 3-2 yendiği D Grubu maçı.

En güzel söz

------------

Scott Brown (Celtic): ''Evet, her maçtan önce Cesur Yürek filmini izler, İskoç eteklerimizi giyerek birlikte dans ederiz''

En akılda kalan rakam

---------------------

6: Paris Saint Germain forması giyen İsveçli forvet Zlatan Ibrahimovic'in, 6 farklı takım forması altında gol atan ilk oyuncu olması.

İstenmeyen derece

-----------------

Chelsea: E Grubu'nda bulunan İngiliz temsilcisi, Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu kazandıktan sonra grup maçlarında elenen ilk takım olarak tarihe geçti.

YORUMLAR 1
  • aydın yılmaz 11 yıl önce Şikayet Et
    kıskananlar. çatlasın bu adama bir gol bile atamaz demişlerdi utansın görenlerr
    Cevapla