UEFA'dan tarihi toplantı! Deplasman golü...

UEFA İcra Komitesi, Şampiyonlar Ligi eşleşmelerinde deplasman golü kuralını kaldırmayı tartışmak için toplanacak.

UEFA'dan tarihi toplantı! Deplasman golü...
UEFA'dan tarihi toplantı! Deplasman golü...
GİRİŞ 05.02.2019 17:28 GÜNCELLEME 05.02.2019 17:42
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Alman Kicker gazetesinin haberine göre UEFA İcra Komitesi, Şampiyonlar Ligi'nde deplasman golü kuralını kaldırmayı tartışmak için toplanma kararı aldı.

 

 

UEFA'nın konu hakkında 6 Şubat Çarşamba günü toplanacağı ve İcra Komitesi'nin görüşlerinin alınacağı belirtildi.

''BU SAYEDE TAKIMLARIN DAHA ATAK OYNAMASINI SAĞLARIZ''

 

 

UEFA Organizasyon Yöneticisi Giorgio Marchetti, konu hakkında yaptığı konuşmada ''Deplasman golünün geçmişteki kadar zor olmadığını düşünüyoruz. Ayrıca bu sayede takımların daha atak oynamasını sağlayabiliriz.'' sözlerini kullandı.

54 YILDIR UYGULANIYOR

UEFA, deplasman golü kuralını 1965 yılından beri uyguluyordu. Deplasmanda atılan 1 golün, 2 gol yerine geçtiği kural, son zamanlarda büyük tartışma konusu olmuştu. (Sporx)

YORUMLAR 6
  • Gun 5 yıl önce Şikayet Et
    Bızım ıcın degıl tum takımlar ıcın alınmıs bır karar e her takım o yonde bır oyun sıstemı gelıstırır herhalde bence gereksız uygulama
    Cevapla
  • Ramazan 5 yıl önce Şikayet Et
    Bütün elemeli karşılaşmalarda kaldırılmalı.
    Cevapla
  • RUHİ 5 yıl önce Şikayet Et
    Saçmalık zaten. Skora bakacaksın kardeşim
    Cevapla
  • E.A 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu kuralın kaldırılmasını istemek akla ziyan çünkü deplasmanda gol atmak daha zor olduğu için en doğru sistem bu kuraldır. Mevcut kurala göre taraflar arasında atılan gollerde eşitlik varsa dış sahada en çok golü kim atmışsa turu geçen taraf o oluyor. Kuralı açıklmamın sebebi ise futbola meraklı olan yeni nesilin deplasmanda atılan tüm goller için aynı kuralın uygulandığını biliyor olması halbuki bu kural iki taraf arasında atılan gollerde eşitlik varsa geçerli oluyor. Mesala bir takım kendi sahasında 2-2 berabere kalırsa deplasmanda 1-1 berabere kalırsa turu kaybeder 2-2 zaten uzatmaya gider en az 3-3 bitmesi gerekir ki tur atlasın.
    Cevapla
  • Adanalı 5 yıl önce Şikayet Et
    yanlış düşünüyorsun sonuçta berabere kalmışlar ha 2-2 ha 1-1 önemli olan iki maçın sonunda da bir galip gelenin bulunması. Düşünsene 2 maçta berabere bitmiş yenemediğin takıma deplasmanda gollü beraberlik var diye tur atlamışsın yanlış haksız bir uygulama. Bileğinin hakkıyla galip gelen elesin kardeşim...
    Cevapla
  • bekir 5 yıl önce Şikayet Et
    gs 1 fb 1 ilk maç böyle geçtimi fb deplasmanda 1 gol attı . rövanşta fb 2 gs 2 diyelim gs deplasmanda 2 gol attı ve deplasmanda en çok golu attığı için o turu geçer .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle