Şampiyonlar Ligi şampiyonu Real Madrid

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde final mücadelesinde Real Madrid, Liverpool'u 3-1 mağlup ederek 13. kez kupanın sahibi oldu.

Şampiyonlar Ligi şampiyonu Real Madrid
Şampiyonlar Ligi şampiyonu Real Madrid
GİRİŞ 26.05.2018 23:41 GÜNCELLEME 27.05.2018 03:02
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de oynanan Şampiyonlar Ligi finalinde Real Madrid ile Liverpool karşı karşıya geldi. Merakla beklenen finalde Real Madrid, Liverpool'u 3-1 yenerek üst üste 3. kez Şampiyonlar Ligi kupasını müzesine götürdü.

Tarihi bir başarıya imza atan Real Madrid'e kupayı getiren goller 51. dakikada Karim Benzema, 64 ve 83. dakikalarda Gareth Bale'den geldi. Liverpool'da 55. dakikada Sadio Mane'nin attığı gol şampiyonluk için yeterli olmadı.

Bu sonucun ardından Real Madrid, teknik direktör Zinedine Zidane ile üst üste 3. kez Şampiyonlar Ligi'nde şampiyon olurken tarihte bunu başaran ilk takım oldu. İspanyol devi, ayrıca son 5 sezonda 4. kez Avrupa'nın en büyüğü olmayı başardı.



KARIUS'UN BÜYÜK HATASI

Liverpool'un Alman kalecisi Loris Karius, karşılaşmanın 51. dakikasında inanılmaz bir hata yaptı. Topu eliyle oyuna sokmak isteyen Karius, hızlı davranınca araya giren Benzema ayağını uzattı ve top kaleye doğru gidip ağlarla buluştu. Golün ardından genç kaleci büyük üzüntü yaşarken bu golle Real Madrid, öne geçti.



GARETH BALE'DEN MÜTHİŞ GOL

Real Madrid'i bir kez daha öne geçiren gol ise 64. dakikada Gareth Bale'den geldi. Oyuna 61. dakikada giren Bale, 64. dakikada harika bir rövaşata golü ile uzun yıllar unutulmayacak bir gole imza attı. Marcelo'nun sol kanattan ortasına çok iyi yükselen Bale, harika bir golle takımını bir kez daha öne geçirdi.



KARIUS MAÇA DAMGA VURDU

Liverpool'un 24 yaşındaki kalecisi Karius, ilk golde olduğu gibi üçüncü golde de büyük bir hata yaptı. Gareth Bale'in yaklaşık 30 metreden vuruşunda Karius elinden kaçırdı ve top ağlarla buluştu. Yaptığı büyük hatalarla 2 gol yiyen Loris Karius, maça damgasını vuran oyunculardan oldu.



ŞAMPİYON KUPASINI ALDI

Saha içinde yapılan kupa seremonisinde ilk olarak maçın hakemlerine, ardından finalist takım Liverpool'un oyuncuları ve teknik heyetine madalyaları takıldı.

MAÇIN ADAMI BALE

Karşılaşmada attığı 2 golle şampiyonlukta başrol oynayan Real Madrid'in Galli oyuncusu Gareth Bale, maçın adamı seçildi.

Podyuma son olarak çıkan Real Madridli futbolculara ve teknik kadroya madalyaları verildikten sonra Real Madrid'in kaptanı Sergio Ramos, kupayı UEFA Başkanı Aleksander Ceferin'in elinden aldı.

Konfetiler eşliğinde kaptan Sergio Ramos ve arkadaşları, kupa töreninde öz çekim yaptı. Kupa töreninin ardından Real Madridli oyuncular, zaferlerini "We are the champions" şarkısı eşliğinde taraftarlarıyla kutladı.

REAL MADRİD 3 - 1 LİVERPOOL

Stat: Kiev Olimpiyat

 

 

Hakemler: Milorad Mazic, Milovan Ristic, Dalibor Djurdjevic (Sırbistan)

Real Madrid: Navas, Carvajal (Dk. 37 Nacho), Ramos, Varane, Marcelo, Kroos, Casemiro, Modric, Isco (Dk. 61 Bale), Benzema (Dk. 89 Asensio), Ronaldo 

Liverpool: Karius, Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Robertson, Henderson, Milner (Dk. 83 Emre Can), Wijnaldum, Muhammed Salah (Dk. 31 Lallana), Mane, Firmino

Goller: Dk. 51 Benzema,  Dk. 64 ve 83 Bale (Real Madrid), Dk. 55  Mane (Liverpool)

Sarı kart: Dk. 82 Mane (Liverpool)

YORUMLAR 25
  • taraftar 5 yıl önce Şikayet Et
    Gariban takımları bulunca 8 atmak değil ,Liverpool .. Real öyle takımlara 6 'dan fazla atmıyor.
    Cevapla
  • aykut reis 5 yıl önce Şikayet Et
    bazi yorumcu arkadaslar da deginmisler. ben kesinlikle şike oldugunu dusunuyorum.şike derken kaleciyi satin almislar sanki. arkadaslar pozisyonlara iyi bakin anlasilir. benzemanin ilk golundekine hata diyebiliriz insanlik hali her kaleci yapabilir boyle sacma hata onda bi sıkınti yok bence. ama g.bale'nin rövesata golune bakin kaleci elini uzatmadi uzatsa kornere celebilirdi sanki. yazik oldu liverpola.reali destekliyordum en basta ama salahtan dolayi liverpolun kazanmasinida isterdim.
    Cevapla
  • Osmanlı 5 yıl önce Şikayet Et
    Salaha yazık ettiler
    Cevapla
  • Orhun AYGÜN 5 yıl önce Şikayet Et
    S.Ramos Helal olsun. adam gibi top oynadı. Hem defans yapıyor hem top saklıyor. orta sahaya kadar çıkip pas veriyor. Uzun top atıp nokta atisi yapiyor. Kaptan dedigin boyle olur. M.Salah sakatligiyla bu bir talihsizlikti olabilir futbol bu. S.Ramos ikili mücadele yaptı ki güclü olan kazandı. Bu kadar abartılacak birşey yok. Adami karalamayın o dünyanın en iyi Stoper oyuncusu. Bravo
    Cevapla
  • ege 5 yıl önce Şikayet Et
    Hadiordan adam resmen kasap
    Cevapla
  • Akdeniz 5 yıl önce Şikayet Et
    Cirkef ramos..al kupayı başına çal
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle