Cengiz durdu Salah coştu! Tarihi skor...

Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında Liverpool, evinde Roma'yı 5-2 mağlup ederek final yolunda büyük avantaj yakaladı.

Cengiz durdu Salah coştu! Tarihi skor...
Cengiz durdu Salah coştu! Tarihi skor...
GİRİŞ 24.04.2018 23:37 GÜNCELLEME 24.04.2018 23:55
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Anfield Road'da oynanan maçta Liverpool'a farklı galibiyeti getiren golleri 35 ve 45. dakikalarda Mohamed Salah, 56. dakikada Sadio Mane, 62 ve 68. dakikalarda Roberto Firmino kaydetti. Roma'nın sayılarını 81. dakikada Edin Dzeko ve 85. dakikada Perotti(penaltı) attı.

Roma'da milli futbolcumuz Cengiz Ünder, ilk 11'de başladığı maçta 45 dakika forma giydi ve ikinci yarının başında yerini Patrick Schick'e bıraktı.

 

Liverpool'un Mısırlı Müslüman futbolcusu Mohamed Salah maçı 2 gol 2 asistle tamamladı. Maçta atılan 7 golün 4'ünü ise Müslüman futbolcular Salah(2), Sadio Mane ve Edin Dzeko kaydetti.

Bu maçın rövanşı 2 Mayıs Çarşamba akşamı Roma'da oynanacak. Roma, Barcelona'ya yaptığı gibi Liverpool'u da evinde 3-0 veya 4-1 yenmesi halinde adını finale yazdırabilecek. 5-2'lik Roma galibiyetinde ise maç uzayacak.

Salah maça damga vurdu

Liverpool'un sezon öncesinde Roma'dan renklerine bağladığı 25 yaşındaki Salah, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde gruplardan itibaren attığı 10 golle takımının başarısına büyük katkıda bulunurken, İngiliz ekibinde tek sezonda Avrupa kulvarında 10 gole ulaşan ilk futbolcu oldu. 

İki gol ve iki asistlik performansıyla Roma karşısında toplam dört gole katkıda bulunan Salah, 2013 yılında UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Borussia Dortmund formasıyla Real Madrid'e 4 gol birden atan Robert Lewandowski'den sonra yarı final düzeyinde bunu başaran ilk futbolcu olmayı başardı. 

Maçın 75. dakikasında yerini Danny Ings'e bırakan Salah'ın, eski takımına karşı attığı gollerden sonra sevinmemesi dikkati çekti.

YORUMLAR 30
  • RuHi 5 yıl önce Şikayet Et
    Cengiz değil takım vasattı. Cengize top gelmedi
    Cevapla
  • idris 5 yıl önce Şikayet Et
    muhammed salah müslüman olarak seninle gurur duyuyoruz
    Cevapla
  • akdag 5 yıl önce Şikayet Et
    Biz Müslümanlar her alanda iyi olup, dinimizi Kuran'a ve Sünnet'e göre yaşayıp diğer insanlara örnek olmalıyız. Basarılar Salah..
    Cevapla
  • VELİ 5 yıl önce Şikayet Et
    CENGİZ sen bizim gururumuzsun.
    Cevapla
  • Muhamed 5 yıl önce Şikayet Et
    Salah mütiş...Maşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle