Şampiyonlar Ligi servet dağıtacak!

İtalya'nın dünyaca ünlü spor gazetesi La Gazzetta dello Sport, Şampiyonlar Ligi'nde önümüzdeki yıldan itibaren para ödüllerinin artacağını yazdı.

Şampiyonlar Ligi servet dağıtacak!
Şampiyonlar Ligi servet dağıtacak!
GİRİŞ 24.03.2018 19:59 GÜNCELLEME 25.03.2018 12:24
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Kulüpler açısından büyük bir gelir kaynağı olan Şampiyonlar Ligi'nde önümüzdeki yıldan itibaren para ödüllerinin artacağı iddia edildi.

La Gazzetta dello Sport'un haberine göre Avrupa futbolunun patronu UEFA, statüsünü değiştirdiği turnuvada gruplara kalan takımlara önümüzdeki sezon 12,7 milyon euro yerine tam 15 milyon euro dağıtacak. 

 

 

Haberde gruplarda alınacak her bir galibiyete verilen para ödülünün 1,5 milyon euro'dan 2,7 milyon euro'ya; her bir beraberliği verilen ücret ise 500 bin euro'dan 900 bin euro'ya çıkarılacağı belirtildi.

Yeni ödül dağılımında son 16'ya kalma parasının 9,5 milyon euro, çeyrek finale çıkma ödülününse 10,5 milyon euro olması öngörülüyor. 

Yarı final, final ve şampiyonluk hâlindeyse takımlara sırasıyla 12, 15 ve 19 milyon euroluk bir ödeme yapılacak.

KAYNAK: FANATİK
YORUMLAR 2
  • Celal acay 6 yıl önce Şikayet Et
    En büyük ödülleri messinin 10 da 1 i bunu büyük ödül bu Avrupa kendini ileride sanıyorya aslında en cahili .
    Cevapla
  • Ali 6 yıl önce Şikayet Et
    Tabi ki artar Almanya ispanya italya ingiltere ilk 4 takım direk katılacak kendilerine para akacak bu Avrupalılar çok çakal bir avrupalıyla iş birliği yaoacaksanız bunu 2 kere düşün derler
    Cevapla