Bilanço ağırlaşıyor! Bin 527'ye yükseldi

UEFA Şampiyonlar Ligi final maçı sırasında çıkan izdihamda yaralananların sayısının, bin 527'ye yükseldiği, savcılık tarafından olayla ilgili soruşturma başlatıldığı bildirildi.

GİRİŞ 04.06.2017 18:55 GÜNCELLEME 05.06.2017 08:28
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde mücadele eden takımları Juventus'u, İtalya'nın Torino kentinde kurulan dev ekrandan izlemek isteyen binlerce kişi arasında yaşanan asılsız bomba paniğinin bilançosu ağırlaşıyor.

Şampiyonlar Ligi finalini izleyenler arasında izdiham

Torino Valiliği’nin açıkladığı son bilgilerde, çıkan izdihamda bin 527 kişinin yaralandığı, bunlardan biri çocuk 3 kişinin durumunun ağır olduğu bildirildi.

"Terör saldırısı şüphesiyle paniğe kapıldılar"

Avrupa’da son dönemde sık yaşanmaya başlanan terör saldırılarına atıfta bulunulan valilik açıklamasında, kalabalığın bir terör saldırısı düşüncesiyle paniğe kapıldığı, bunun da izdihama yol açtığı belirtildi.

İzdiham sırasında yerdeki kırık şişelerin üzerine düşmesi sonucunda yaralananların, çok büyük kısmının taburcu edildiği kaydedildi.

Soruşturma başlatıldı

İzdihamı tetikleyen unsuru bulmak için Torino Cumhuriyet Başsavcılığı da soruşturma başlattı.

2 kişi gözaltına alındı

Bu arada izdiham sonrasında insanların panikle alanda bıraktığı eşyaları çalmaya kalkan 2 kişinin gözaltına alındığı bilgisi verildi.

İtalyan basınına yansıyan bazı görgü tanığı ifadelerine göre, meydanda bir fişeğin patlaması ve bazı taraftarların "Bomba var." diye bağırması sebebiyle izdiham yaşandığı aktarıldı.

Olay anında meydanda olan bazı taraftarların, izdihamı "Korku filmi gibiydi." diye nitelediği belirtildi. Kimi taraftarların ise 1985 yılında Juventus’un Liverpool ile Brüksel'deki Heysel Stadı'nda oynadığı final maçı öncesi, İngiliz taraftarların İtalyan taraftarlara saldırması sonucunda stat duvarının çökmesiyle 39 kişinin can verdiği "Heysel faciası"na benzettiği ifade edildi.

YORUMLAR 24
  • iso 6 yıl önce Şikayet Et
    birinin aklına Suriye deki çocukların ne çektiği geldimi acaba.
    Cevapla
  • Sert mülayim 6 yıl önce Şikayet Et
    Evet gelmiştir bizim aklımıza her gün duraklarda dilenen suriyeli çocuklar geliyor nedense!
    Cevapla
  • Sayhan 6 yıl önce Şikayet Et
    Korku iyidir, korku candır. Tadını çıkarın :)
    Cevapla
  • Piston aşağı!!! 6 yıl önce Şikayet Et
    söylentisi yetmiş???
    Cevapla
  • Para-noya!!! 6 yıl önce Şikayet Et
    Labaratuvarlarında ürettikleri terör bir Frankeştayn gibi kendilerini tehdit ediyor!!!
    Cevapla
  • erkan 6 yıl önce Şikayet Et
    aynen
    Cevapla
  • işsizBilimAdami 6 yıl önce Şikayet Et
    Yerli yada yabancı futbol magandaları ve futbol teröristlerinden nefret ederim. Taraftarım der, bir insanın canından hayatından, ailesinden üstün tutar takımı yerin dibine batsın böyle fanatizm. O kendini bilmez! futbol severim deyip takım uğruna arkadaşını ailesini nice canları hiçe sayan caniler yokmu onlar yüzünden nice canlar gitti. Yazıklar olsun futbolun centilmenlik sporu olduğunu bilmeyen kafası büyük beyni küçük kumar ve şike manyaklarına.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle