Saldırıyı DEAŞ mı yaptı?

Şampiyonlar Ligi'nde Monaco maçı öncesi Borussia Dortmund otobüsüne yapılan saldırının perde arkası aydınlanmaya başladı.

GİRİŞ 12.04.2017 12:47 GÜNCELLEME 12.04.2017 21:51
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Almanya’nın Dortmund kentinde Borussia Dortmund ile Monaco takımları arasında dün gece oynanacak UEFA Şampiyonlar Liği çeyrek final maçı öncesinde Dortmund takım otobüsünü hedef alan bombalı saldırıya yönelik soruşturma sürüyor. Dortmund Başsavcılığı tarafından "Adam öldürmeye teşebbüs şüphesiyle” başlatılan soruşturmayı Federal Savcılık devraldı.

DEAŞ mi yaptı?

Saldırıya ilişkin olay yerinde bulunduğu belirtilen mektubun içeriği konusunda resmi açıklama yapılmazken, Süddeutscher Zeitung gazetesi NDR  ve WDR kurumlarına göre, “Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla” diye başlayan bir sayfalık mektupta, Berlin Noel pazarına yönelik saldırı ve Suriye'deki Alman Tornado savaş uçaklarına atıfta bulunuluyor. Almanya’nın Tornado keşif uçaklarını çekmesi ve Ramstein kentinde bulunan ABD üssünün kapatılmasının istenildiği belirtilen mektupta, Almanya ve Haçlı ülkelerindeki sporcu ve ünlü kişilerin bu gerçekleşene kadar hedefte olduklarının yer aldığı öne sürülüyor.

Mektubun gerçekliğini araştıran Alman polisi, içeriğin hedef saptırmak isteyen gruplar tarafından yazılmış olma ihtimali üzerinde de duruyor.

Anti faşist gruplar mı?

Öte yandan basına yansıyan haberlerde, saldırıya ilişkin anti faşist gruplar tarafından internet üzerinden yapılan başka bir açıklama olduğu bilgisi de yer aldı. Antifa açıklamasında, saldırının Borussia Dortmund’un ırkçı ve nazilere karşı yeteri kadar aktif politika izlemediği için hedef alındığı belirtiliyor.

Polisin ve savcılığın soruşturmayı bu iki grup kadar, şiddet yanlısı fanatikler tarafından yapılmış olma ihtimalini de göz önünde bulundurarak, soruşturmayı çok yönlü olarak sürdürdüğü öğrenildi.

Federal Savcılığın saldırıya ilişkin öğleden sonra bir basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 13
  • ÇAYCI 6 yıl önce Şikayet Et
    Kullanılmamış pasaport yada kimlileri nereye sakladılar acaba ?
    Cevapla
  • Beto 6 yıl önce Şikayet Et
    ALMAN istihbaratin hic bir ise yaramadiginin ispati..genelde böyle olaylardan haberleri önceden oluyor..buda aciga cikacak hic merak etmeyin!Almanyada ki toplum bir "derin devletin" olduguna inanmakta zorluk cekiyor ama gecmis olaylara bakinca BND'nin her olan olayda parmak izi var ve böylece toplum da BND'yi sorusturmaya basladi yine..!
    Cevapla
  • Vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Hem rahman hem rahim olacak rabbimiz sen de gidip bombalayacaksin yazıklar olsun senin gibi düşünenlere ısrail ajanları. Takiyyeciler munafiklar
    Cevapla
  • martli 6 yıl önce Şikayet Et
    lanet islerinize Allah i karistirmayin.
    Cevapla
  • Plancı 6 yıl önce Şikayet Et
    Almanya'nın daeş ve pkk ya eleman devşirmek için kullandığı,ayrıca islam düşmanlığını körüklemek için uyguladığı teröristçe,alçakça bir taktik.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle