Şampiyonlar Ligi finali ne zaman? (2016) - Real Madrid - Atletico Madrid maçı saat kaçta ve hangi kanalda?

Kulüpler bazında dünyanın, prestiji en büyük kupası olan Şampiyonlar Ligi'nde, finale iki İspanyol takımı Real Madrid ve Atletico Madrid adını yazdırmıştı. Özetle Şampiyonlar Ligi finalinin adı 'Madrid' derbisi olmuştu. Peki Şampiyonlar Ligi finali ne zaman? (2016), Real Madrid -Atletico Madrid maçı saat kaçta?, R. Madrid - A. Madrid hangi kanalda? maç şifreli kanalda mı? işte tüm bu soruların yanıtı, maç öncesi son gelişmeler ve daha fazla ayrıntı haber7.com'da.

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman? (2016) - Real Madrid - Atletico Madrid maçı saat kaçta ve hangi kanalda?
Şampiyonlar Ligi finali ne zaman? (2016) - Real Madrid - Atletico Madrid maçı saat kaçta ve hangi kanalda?
GİRİŞ 27.05.2016 13:42 GÜNCELLEME 27.05.2016 13:43

Futborseverler özellikle dünyanın en büyük futbol organizasyonu olan Şampiyonlar Ligi meraklılarını heyecan sarmış durumda. Çünkü Devler Ligi'nde final heyecanına sayılı günler kaldı.Kulüpler bazında Dünyanın en büyük kupası olan Şampiyonlar Ligi'nde, finale iki İspanyol takımı Real Madrid ve Atletico Madrid adını yazdırmıştı. Özetle Şampiyonlar Ligi finalinin adı Madrid derbisi olmuştu. Peki Şampiyonlar Ligi finali ne zaman? (2016), Real Madrid ve Atletico Madrid maçı saat kaçta, hangi kanalda? maç şifreli kanalda mı? işte tüm bu soruların yanıtı, maç öncesi son gelişmeler ve daha ayrtıntı haber7.com'da.

Sezon başından beri Avrupa’nın en önemli kulüplerinin ter döktüğü devler liginde sona gelindi, finale kalan takımlar Real Madrid ve Atletico Madrid oldu. Manchester City’i eleyen Real Madird ve Bayern Münih’i eleyen Atletico Madrid’in zorlu kupa mücadelesi 28 Mayıs 2016 tarihinde oynanacak ve karşılaşmaya Guiseppe Meazza Stadı, diğer ismiyle San Siro Stadyumu ev sahipliği yapacak.

DEV FİNAL SAAT KAÇTA VE HANGİ KANALDA YAYINLANACAK?

İspanya'nın iki devi Real Madrid ile Atletico Madrid Şampiyonlar Ligi finalinde ter dökecek. Real Madrid-Atletico Madrid final maçı 28 Mayıs 2016 Cumartesi günü (TSİ) saat 21.45'te başlayacak. 2015-2016 sezonu ile birlikte 61. sezonu olan Şampiyonlar Ligi'nde final maçı, İtalya'nın Milano şehrindeki Giuseppe Meazza Stadyumu'nda oynanacak. Çekişmeli geçecek olan final maçı TRT 1 kanalından canlı olarak yayınlanacak.

YARI FİNALDE NE YAPTILAR?

Şampiyonlar Ligi yarı final rövanş karşılaşmasında Real Madrid ile Manchester City final bileti için kozlarını paylaştı. 0-0'ın rövaşında Santiago Bernabeu'da oynanan mücadeleyi İspanyol temsilcisi 1-0 kazanarak Atletico Madrid ile kupa için karşılaşma fırsatını elde etti.

FİNALİN ADI BİR KEZ DAHA ATLETİCO MADRİD-REAL MADRİD

Atletico Madrid Real Madrid finali 2013-2014 sezonunda da oynanmış, normal süresi 1-1 biten mücadelenin uzatmalarında 4-1’lik skorla zafer Real’in olmuştu.

MAÇIN İSTATİSTİKLERİ

İlk maçta sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen Ronaldo'nun 90 dakika sahada kaldığı maçta gol Bale'in katkısıyla geldi. Galli yıldız, Jese'nin pasıyla ceza sahasında savunmanın arkasına çok iyi sarkarak şutunu çekti. Çizgiye yakın mesafeden çektiği sert şut, Fernando'nun da bacağına çarparak ağlarla buluştu. UEFA bu golü Manchester City'li futbolcunun kendi kalesine attığı şeklinde yorumladı.
Geride kalan dakikalarda maç boyunca topa sahip olan ve farkı arttırmak isteyen Real Madrid oldu. Manchester City 90. dakikaya kadar sadece 1 isabetli şut çekebildiği maçta final için aradığı golü bulamadı.
Son dakikalarda heyecan artsa da skor değişmedi. Real Madrid kalecisi Navas'ın kısa süreli sakatlığı İspanyol ekibinde tedirginliğe neden oldu ancak Kosta Rikalı file bekçisi oyuna devam etti.
Şampiyonlar Ligi yarı final rövanş mücadelesinde Bayern Münih ile Atletico Madrid karşı karşıya geldi. Allianz Arena'da oynanan mücadeleyi İspanyol temsilcisi 2-1 kaybetti ancak ilk maçtaki 1-0'lık avantajla adını finale yazdırdı! Atletico Madrid'in rakibi ya Manchester City ya da Real Madrid olacak.

MAÇIN İSTATİSTİKLERİ

Bayern Münih baskılı başladığı maçta Atletico'nun kilidini 31. dakikada Xabi Alonso'nun frikik golüyle açtı: 1-0. Bu golden 4 dakika sonra ise Thomas Müller kazanılan penaltıda Oblak'ı geçemedi.
1-0'lı skora rağmen klasik oyunundan taviz vermeyen Atletico Madrid, 54. dakikada ofsayt tartışmalarının alevlendiği pozisyonda Griezmann ile kontra ataktan 1-1'lik beraberliği yakaladı.
Final için gol yemeden iki gol bulması gereken Bayern Münih, rakibini yarı sahaya hapsetti. İlk gol 74. dakikada Lewandowski ile geldi. Vidal'in altı pas içerisinda kafa pasıyla buluşan Polonyalı skoru 2-1 yaptı.
Cüneyt Çakır ise 82. dakikada çok tartışılan poziyonda penaltı karar verdi! Martinez'in ceza sahası dışarısında yaptığı mücadeleyi çizgi üzerinde olarak yorumlayan Cüneyt Çakır, penaltı dedi! Topun başına geçen Fernando Torres'in şutunu Neuer kurtardı ve gole izin vermedi.
Atletico Madrid 2-1'lik yenilgiye rağmen Şampiyonlar Ligi'nde adını finale yazdırdı.

GARETH BALE İÇİN ÖZEL KRAMPON

İspanya La Liga devi Real Madrid'in yıldızı Gareth Bale, Şampiyonlar Ligi finalinde giyeceği kramponları tanıttı.

Giuseppe Meazza Stadı'nda Atletico Madrid ile Real Madrid arasında oynanacak olan dev final Cumartesi akşamı sahnelenecek.

Twitter hesabından kramponunun fotoğrafını paylaşan Bale, "Bizim için büyük bir hafta. Final için yeni kramponlarım var. Hafta sonu için sabırsızlanıyorum" dedi.

Rafael Benitez ve Zinedine Zidane dönemlerinde yükselişe geçen Bale, La Liga'da bu sezon 19 gol atarken Galler'in EURO 2016'ya katılmasına kritik rol oynadı.

Galler Milli Takımı, 1958'den bu yana ilk kez büyük bir turnuvada yer alacak.