Enrique: Elenmemizin sorumlusu benim

UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde Atletico Madrid'e elenen Barcelona'nın teknik direktörü Luis Enrique açıklamalarda bulundu.

Enrique: Elenmemizin sorumlusu benim
Enrique: Elenmemizin sorumlusu benim
GİRİŞ 14.04.2016 03:08 GÜNCELLEME 14.04.2016 03:08
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Düzenlenen basın toplantısında, "Kötü bir dönemdeyiz." yorumunu yaparak Barcelona'daki form düşüklüğünü kabul eden Luis Enrique, "Normalin  üzerinde gol pozisyonlarında zorlanıyoruz." ifadesini kullandı.
 
 "Bu yenilgide teknik direktör olarak sorumluluğunuz nedir?" şeklindeki  bir soruya ise İspanyol teknik adam, "yüzde 99." dedikten sonra düzelterek,  "Hayır. Yüzde 100. Çünkü teknik direktör olarak tek sorumlu benim." cevabını  verdi.
 
Atletico karşısında alınan yenilginin ve Şampiyonlar Ligi'nden  elenmenin takım için "bir test" olacağını savunan Luis Enriuqe, "Hedefimiz tüm  kupaları kazanmaktı. Üzgünüz ama şimdi ayağa kalkmak gerek. Önümüzde iki kupa  daha var. Ve hedefimiz bunları kazanmak." değerlendirmesinde bulundu.
 
'4 YILLIK BÜYÜK ÇALIŞMA VE BİRLİKTE YAŞAMANIN ÜRÜNÜNÜ ALIYORUZ'
 
Atletico Madrid Teknik Direktörü Diego Simeone ise "Olağanüstü değil  ama önemli bir adım attık." dedi.
 
 "4 yıllık büyük çalışma ve birlikte yaşamanın ürününü alıyoruz."  yorumunu yapan Simeone, şöyle devam etti:
 
  "Yarı finale kalmamızdan ya da Barcelona gibi büyük bir takımı  elemekten değil sadece değerlerden bahsediyorum. Kazanırız da kaybederiz de bu  futbol. Ama hayatın değerlerine çok inanıyoruz. Bundan dolayı büyük bir sevinç  yaşıyorum. Bazı insanlara futbolun dışında saygı, zorluklara göğüs germek,  rekabetten ve inanmaktan asla vazgeçmemek gibi değerleri verebildiğim için çok  mutluyum."
 
 Bir değerlendirme yapması gerektiğinde iki sezon önce Şampiyonlar  Ligi'nde finale çıkan Atletico'nun bugünkünden daha iyi olduğunu söyleyen  Simeone, genç bir takıma sahip olduğunu ve kendilerini daha da geliştirmek  zorunda hissettiklerini kaydetti.
 
Simeone, La Liga'daki şampiyonluk mücadelesi için ise şu anda lider  olan Barcelona'nın "olağanüstü ve dünyanın en iyi takımı olduğunu" belirtti.
 
Bu arada, attığı 2 golle Atletico Madrid'i yarı finale çıkartan  Fransız futbolcu Antoine Griezmann da "Bu takımdan büyük gurur duyuyorum. Biz  daha güçlüydük." dedi. Griezmann, "Barça gibi bir takıma karşı zorlanmamız çok  normal. Ama hücumda çok daha güçlüydük. Savunmada da hepimiz iyiydik. Bizim  felsefemiz Simeone'nin söylediği gibi maç maç düşünmek." diye konuştu.
 
Öte yandan, karşılaşmanın 64. dakikasında Rakitic'in yerine oyuna  giren Arda Turan, maç boyunca Atleticolu taraftarlarca ıslıklandı. Barcelona'nın  ihtiyacı olan desteği veremeyen, ikili mücadelelerde top kaybeden Arda, dikkate  değer bir futbol ortaya koyamadı. Arda, Şampiyonlar Ligi'nden elendikleri maçın  ardından sahada Filipe Luis, Atleticolu bazı teknik yardımcıları ve yöneticileri  tebrik etti.
 
Sport gazetesi Arda Turan için yaptığı yorumda, "Rakitic'in yerine  oyuna girdikten sonra takımı daha da kötüleştirmedi. Arda için söylenebilecek en  iyi şey bu. Sağ kanatta oynayıp, hücumları zenginleştirmeye çalıştı." ifadelerini  kullandı.
 
İspanyol basını ayrıca, maçın uzatma dakikalarında Gabi'nin elle  dokunup Barcelona lehine serbest vuruşa neden olduğu pozisyonda İtalyan hakem  Rizzoli'nin yanlış karar verdiğini, pozisyonun ceza sahası içinde olduğunu ve  Barcelona lehine penaltı verilmesi gerektiğini savundu.
 

YORUMLAR 2
  • Mücahid 8 yıl önce Şikayet Et
    Atletico Madrid 2 - Barcelona 0 ( 3-2)
    Cevapla
  • MEHMET1453 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu maçın bi skoru, sonucu yokmu?
    Cevapla