Real Madrid geç açıldı! Roma evinde yıkıldı

UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu ilk maçında İspanya temsilcisi Real Madrid, deplasmanda İtalyan ekibi Roma’yı 2-0 yendi.

Real Madrid geç açıldı! Roma evinde yıkıldı
Real Madrid geç açıldı! Roma evinde yıkıldı
GİRİŞ 18.02.2016 00:34 GÜNCELLEME 18.02.2016 00:34

Roma Olimpiyat Stadı’nda oynanan ve yaklaşık 55 bin futbolseverin izlediği mücadeleyi, Çek Cumhuriyeti’nden Pavel Kralovec yönetti. 

Karşılaşmaya iki takımda kontrollü başlarken, Roma ani ataklarla, konuk İspanyol takımı ise organize ataklarla gol aradı. İki ekibin etkisiz gol arama çabalarından sonuç çıkmayınca ilk yarı golsüz eşitlikle sona erdi. 

Maçın ikinci yarısına Roma, baskılı başladı ancak golü Real Madrid buldu. Hızlı hücuma çıkan konuk takım, Portekizli yıldız oyuncu Cristiano Ronaldo'nun şık golüyle 1-0 öne geçti.

Bu golden sonra konuk Real Madrid, Ronaldo ile yüklenmeye devam ederken, Roma eline geçen fırsatları kullanamadı. İspanyol ekibi, 86. dakikada Jese'nin ayağından bulduğu golle farkı 2'ye çıkarmayı ve maçı da 2-0 kazanmayı başardı.

Real Madrid, bu skorla 8 Mart'ta Madrid'de oynanacak rövanş öncesi turu geçmek için önemli bir avantaj elde etti.

Karşılaşma sonrası stadı dolduran Roma taraftarları, takımlarını sergilemiş olduğu mücadeleden dolayı alkışlarken, Real Madrid taraftarı ise galibiyeti kutladı.