Şampiyonlar Ligi'nde Rusya krizi!

Gent Belediye Başkanı Daniel Termont, 9 Aralık’taki Gent - Zenit maçında Türk sayısını düşünerek Rus taraftarların stada girişini yasakladı.

Şampiyonlar Ligi'nde Rusya krizi!
Şampiyonlar Ligi'nde Rusya krizi!
GİRİŞ 01.12.2015 12:45 GÜNCELLEME 01.12.2015 12:46
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Gent Belediye Başkanı Daniel Termont, 9 Aralık’ta oynanacak Gent - Zenit maçında Rus taraftarların stada girmesini yasakladı. Gerekçe, çok sayıda Türk’ün yaşadığı Belçika’da gurbetçiler ile Ruslar arasında olay çıkma ihtimali. Belediye Başkanı "Burada çok Türk var. Belçika’ya gelmesin, stada alamayız" açıklaması Rusları adeta çılgına çevirdi.

"BU KARAR NORMAL DEĞİL"

Rusya Spr Bakanı Vitaly Mutko konu ile ilgili olarak "Bu durum kesinlikle normal değil. UEFA ve FIFA kurallarına göre stat kapasitesinin yüzde 10’u kadar bilet misafir takıma verilmeli. UEFA’dan her türlü güvenlik garantisini aldık. UEFA’ya başvurdum" dedi.

200 BİN TÜRK VAR

Belçika'da yaklaşık 200 bin Türk yaşıyor. Bu rakamın %50’lik kısmı da Zenit maçının oynanacağı Gent ve Antwerp’te ikamet ediyor.

YORUMLAR 21
  • Hacel obası 8 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyeyi Ukrayna Gürcistan mı sandın?
    Cevapla
  • Çelik 8 yıl önce Şikayet Et
    İşi bilen her yerde kazanır
    Cevapla
  • Tamer 8 yıl önce Şikayet Et
    Belçika ve belçika gibi diğer ülkeleri mort etmek için (Yanı yangına körükle gidenleri) belçikadaki bütün türklere sesleniyorum herkes eline bir Beyaz Glayör çiçeği alsın ve gelen bütün ruslara goş görülü bir şekilde uzatın bırakın sevinenler mort olsun. Bu Beyaz glayör çiçeği sayesinde rusyada büyük yankı uyandırır ve insanların bakış açısını önemli derecede değiştirir bunu organize edicek kimse yokmu ?
    Cevapla
  • ilkay 8 yıl önce Şikayet Et
    Belcika gittikce sempatimi kazaniyor.
    Cevapla
  • Faruk 8 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaslar bu Rus sevdasindan vazgecin, ne cabuk unuttunuz bunlarin musluman Turklere yaptigi zulumleri. Ahiska yi Kirim i diger Turk devletlerinde yillarca yaptiklari zulumleri unutmayin. Ruslardan bize dost olmaz!!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle