Galatasaray Devler Ligi'ne havlu attı

UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu beşinci maçında deplasmanda Atletico Madrid'e 2-0 yenilen Galatasaray, gruptan çıkma şansını yitirdi.

Galatasaray Devler Ligi'ne havlu attı
Galatasaray Devler Ligi'ne havlu attı
GİRİŞ 25.11.2015 23:05 GÜNCELLEME 26.11.2015 00:31
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu 5. maçında Galatasaray, İspanya deplasmanında Atletico Madrid ile karşı karşıya geldi. 90 dakika sonunda Atletico Madrid, Galatasaray'ı 2-0'lık skorla mağlup etmeyi başardı.

Atletico Madrid'e galibiyeti getiren golleri 12. ve 64. dakikalarda Griezzman kaydetti. Bu sonucun ardından UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu'nda Atletico Madrid'in puanı 10'a yükselirken, Galatasaray 4 puanda kaldı. Galatasaray Şampiyonlar Ligi'nde üst tura çıkma şansını kaybetti. Sarı-kırmızılı takım Türk Telekom Arena'daki son maçında Astana'ya kaybetmezse yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edebilecek.

TAFFAREL'DEN MADRİD'DE 4 DEĞİŞİKLİK

UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu'nda Atletico Madrid ile karşılaşan Galatasaray'da antrenör Claudio Taffarel, Spor Toto Süper Lig'de son oynanan Antalyaspor maçına göre 4 değişiklik yaparak takımını sahaya sürdü. Galatasaray'da, kart cezalıları Selçuk İnan ve Burak Yılmaz'ın yanı sıra Jose Rodriguez ve Olcan Adın ilk 11'de yer almadı. Antrenör Taffarel, ileri uçta Podolski'ye görev verirken, Hakan Kadir Balta sol bekte forma giydi. Selçuk'un yerine Jem Paul Karacan'ın oynatıldığı Galatasaray'da, son lig maçına göre Bilal Kısa, Sabri Sarıoğlu ve Aurelien Chedjou da ilk 11'de kendilerine yer buldu. 

MAÇIN DAKİKA DAKİKA ÖNEMLİ ANLARI

Ev sahibi Atletico Madrid, karşılaşmaya daha iyi başlayan taraftı. İspanyol temsilcisi ilk 10 dakika içerisinde Galatasaray üzerinde baskı kurarken, daha fazla topla oynamayı da başardı. Sarı-kırmızılı takım bu dakikalarda kendi sahasından top çıkarmakta zorlandı. Ancak mücadelenin ilk tehlikeli pozisyonuna giren Galatasaray olmayı başardı.

WESLEY SNEIJDER GOLE ÇOK YAKLAŞTI

11. dakikada rakip sahanın solunda Hakan Balta topla buluştu. Sneijder, Hakan'dan gelen topla bir anda ceza sahası içerisine hareketlendi. Kaleci Oblak ile karşı karşıya kalan Wesley Sneijder, sert bir şut çıkardı ancak Hollandalı oyuncunun şutu direğin çok az farkla yanından auta gitti. 

GALATASARAY SAVUNMASI GRIEZMANN'I UNUTTU

Bu atağın dönüşünde Atletico Madrid sağ kanattan geldi. Gabi sağ kanatta topla buluştu. Tecrübeli oyuncu sağ kanattan ceza sahası içerisine düzgün bir orta açtı. Gabi'nin ortasını ceza sahası içinde bomboş pozisyonda kalan Griezmann yaptığı kafa vuruşuyla ağlara gönderdi ve Atletico Madrid 12. dakikada 1-0 öne geçmeyi başardı.

ATLETICO ÜSTÜNLÜĞÜ KAPTIRMADI...

Golden sonra moral olarak da oyundan düşen Galatasaray karşısında, Atletico Madrid oyun üstünlüğünü korumaya devam etti. Karşılaşmanın 24. dakikasında Jason Denayer, bir pozisyon sonrası sağ baldırından sakatlandı. Denayer yapılan tedaviden sonra oyuna devam edemedi. Galatasaray'da Taffarel, Denayer'in yerine sahaya Olcan Adın'ı sürdü. Ev sahibi ekip ilk yarım saat geçilirken, topa sahip olma oranlarında Galatasaray'a karşı %59'a %41'lik üstünlük sağlamayı başardı. 

MAÇIN DAKİKA DAKİKA ÖNEMLİ ANLARI

İlk yarının son 15 dakikasında oyunun temposu iyice düştü. Galatasaray yine ileri çıkmakta zorlanırken, Atletico Madrid 2. gol arayışlarını sürdürdü. Düşük tempoda geçen son 15 dakikanın ardından hakem ilk yarının son düdüğünü çaldı ve ilk 45 dakikayı Atletico Madrid 1-0 öne tamamladı. 

FERNANDO MUSLERA'DAN İKİ KRİTİK KURTARIŞ

İkinci yarının hemen başında Atletico Madrid sağ kanattan çok tehlikeli bir atak geliştirdi. Ceza sahası içerisine giren Koke bir anda kaleci Muslera ile karşı karşıya kaldı. Koke'nin şutunu Muslera kornere çelmeyi başardı. Bu pozisyonun hemen ardından 50. dakikada yine sağ kanattan Atletico Madrid etkili geldi. Gamez'in ceza sahasına ortasına arka direkte Koke dokundu ancak Galatasaray file bekçisi Fernando Muslera yine doğru zamanda doğru yer tutarak müthiş bir kurtarışa imza attı.

GABI'NİN ŞIK ÇALIMI VE GRIEZMANN'IN GOLÜ

Karşılaşnanın 63. dakikasında Taffarel, oyuna ikinci kez müdahale etti. Bu dakikada Bilal Kısa kenara gelirken, Umut Bulut oyuna dahil oldu. Bu değişikliğin hemen ardından Atletico Madrid, maçın başından bu yana etkili geldiği sağ kanattan atağa başlıyor. Gabi ceza sahasının sağında topla buluştu ve Hakan Balta'dan şık bir hareketle sıyrıldı. Daha sonra ceza sahası içine yerden ortasını açtı. Gabi'nin ortasına ilk golü atan Griezmann dokundu ve 64. dakikada topu ağlara göndererek Atletico Madrid'i 2-0 öne geçirdi.

Galatasaray, yapılan oyuncu değişikliklerine rağmen rakibinin baskısını kırmakta çok zorlandı. Sarı-kırmızılı takım rakibi karşısında etkili bir atak gerçekleştiremezken, Atletico Madrid topa sahip olma oranlarında da üstünlüğünü korudu.

MAÇIN DAKİKA DAKİKA ÖNEMLİ ANLARI

Mücadelenin 83. dakikasında oyuna ikinci yarıda giren Sinan Gümüş, rakip ceza yayında yerde kaldı ve hakem faulü belirledi. Çok tehlikeli bir yerden kazanılan serbest vuruşta topun başına Wesley Sneijder geldi. Ancak Hollandalı oyuncunun şutunu Atletico Madrid file bekçisi Oblak rahat bir şekilde kontrol etmeyi başardı. Kalan dakikalarda mücadelede başka gol olmadı ve 90 dakika sonunda Atletico Madrid, Galatasaray'ı 2-0'lık skorla mağlup etmeyi başardı. 

ATLETİCO MADRİD: 2 GALATASARAY: 0

Stat: Vicente Calderon
Hakemler: Nicola Rizzoli, Elenito Di Liberatore, Mauro Tonolini (İtalya)

Atletico Madrid: Oblak, Gamez, Gimenez, Godin, Filipe, Tiago (Dk. 75 Saul), Gabi, Koke, Carrasco (Dk. 70 Oliver Torres), Griezmann (Dk. 68 Vietto), Fernando Torres

Galatasaray: Muslera, Denayer (Dk. 25 Olcan Adın), Semih Kaya, Chedjou, Hakan Kadir Balta (Dk. 78 Sinan Gümüş), Sabri Sarıoğlu, Bilal Kısa (Dk. 63 Umut Bulut), Jem Paul Karacan, Yasin Öztekin, Sneijder, Podolski

Goller: Dk. 13 ve 65 Griezmann (Atletico Madrid) 
Sarı kart: Dk. 56 Olcan Adın (Galatasaray)

YORUMLAR 22
  • musa 8 yıl önce Şikayet Et
    denizli de bu monşer tipine tam uygun hoca!
    Cevapla
  • Murat 8 yıl önce Şikayet Et
    galatasaray yönetim olarak futbola havlu attı .
    Cevapla
  • dayı 8 yıl önce Şikayet Et
    tüh be daha karpuz kesecektik.
    Cevapla
  • Celik 8 yıl önce Şikayet Et
    Takımızın elen esine üzüldüm türk hakem c olsaydı maıcı alırdı hayırlısı
    Cevapla
  • SULTAN SULEYMAN 8 yıl önce Şikayet Et
    Dursunmusun nesin daha fazla canimizi sikmadan istifa et yoksa tarihte gorulmemis bir sekilde tekmeyi yiyeceksin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle