Alves: Ronaldo'nun asıl sorunu...

Barcelona'nın defans oyuncusu Dani Alves, Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo'nun Real Madrid'de aşırı başaktörlük üstlendiğini savundu.

Alves: Ronaldo'nun asıl sorunu...
Alves: Ronaldo'nun asıl sorunu...
GİRİŞ 23.11.2015 17:38 GÜNCELLEME 23.11.2015 17:38

Dani Alves, Şampiyonlar Ligi'nde yarın İtalya'nın Roma takımına karşı oynayacakları maç öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. La Liga'da cumartesi günü 4-0 kazandıkları El Clasico ile ilgili soruları yanıtlayan Alves, "Cristiano'yu çok kaliteli bir futbolcu olarak izlemeye devam ediyorum ama belki de onun asıl sorunu, üzerinde çok aşırı bir karakter ve başaktörlük olması. Böyle olunca kazandığın zaman seni öne çıkarırlar, kazanmadığında ise hepsi senin suçundur. Cristiano'nun ne yaptığı benim için fark etmez" şeklinde konuştu.

"Bu 3 puanı vasıflandırmaya gerek yok"

Real Madrid karşısında alınan galibiyetin tarihi olup hem kendilerini hem de taraftarı sevindirdiğini kaydeden Alves, "Bu 3 puanı vasıflandırmaya gerek yok. Kariyerim boyunca bir şey öğrendim. Galibiyetler ve zaferler seni çok fazla zayıflatıyor ve sahip olmadığın şeylere inanmaya başlıyorsun. Real Madrid oldukça çok daha iyi bir Barça olacaktır" ifadelerini kullandı.

"Bunu bize Pep Guardiola öğretti"

Barcelona'nın Real Madrid'e karşı son yıllarda aldığı 6-2, 5-0 ve son olarak 4-0'lık galibiyetleri kıyaslaması istenen Brezilyalı futbolcu, "Bu maçta rakibin çok daha düşük seviyede olduğunu hissettim. Maçta her alanda, her şeyi mükemmel okuduk. 6-2'lik maçtan daha iyiydik. Sahada daha fazla üstündük ve rakibe fırsat vermedik. Rakibe saygı göstermeye çalışıyoruz. Dördüncü golü atınca 5'inciyi atmaya çalışıyorsun. Futbolda gösterebileceğin en büyük saygı budur. Bunu bize Pep (Guardiola) öğretti" değerlendirmesini yaptı.