Leverkusen'i Ömer Toprak yaktı

UEFA Şampiyonlar Ligi E Grubu'nda İtalyan ekibi Roma, Alman temsilcisi Bayer Leverkusen’i 3-2 yendi.

Leverkusen'i Ömer Toprak yaktı
Leverkusen'i Ömer Toprak yaktı
GİRİŞ 05.11.2015 01:05 GÜNCELLEME 05.11.2015 02:50

Olimpiyat Stadı’ndan oynanan müsabakayı Rus hakem Sergei Karasev yönetti.

Karşılaşmaya ev sahibi takım hızlı başladı. Dzeko'nun orta sahadan derinlemesine gönderdiği topa sağ kanattan hareketlenen Mohamed Salah kaleciyle, karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu ağlara göndererek, takımını 1-0 öne geçirdi.

29. dakikada Roma'da Nainggolan'ın ara pasına koşan Dzeko topu birkaç metre sürdükten sonra yaptığı plase vuruşla meşin yuvarlağı kaleci Leno'nun solundan ağlara gönderdi: 2-0.

Mücadelenin ilk yarısı Roma'nın 2-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarıya hızlı başlayan taraf ise konuk ekip Bayer Leverkusen oldu. Alman ekibi, 46. dakikada Kampl'ın asistinde Admir Mehmedi'nin attığı golle skoru 2-1'e getirdi.

Bu golden 5 dakika sonra Bellarabi'nin ara pasında ceza sahası içinde hareketlenen Javier Hernandez, kaleci Szczesny ile karşı karşıyakaldığı pozisyonda maça dengeyi getiren golü attı: 2-2.

77. dakikada gelişen Roma hücumunda gole giden Salah'ı düşüren Bayer Leverkusen takım kaptanı Türk futbolcu Ömer Toprak, kırmızı kart görerek, takımını 10 kişi bıraktı ve penaltıya sebebiyet verdi. Penaltı atışını kullanan Pjanic, Roma'yı yeniden maçta üstün duruma getirdi: 3-2.

Karşılaşma Roma'nın 3-2'lik üstünlüğüyle sona erdi.

Roma bu galibiyetle puanını 5'e çıkardı ve ikinci sıraya çıktı. Bayer Leverkusen ise 4 puanda kalarak 3. sıraya geriledi.