Şampiyonlar Ligi tehlikesi! O ülke ensemizde

Türk takımlarının Avrupa macerasına kötü bir başlangıç yapması Türk futbolunu ciddi bir tehlike ile karşı karşıya bıraktı.

Şampiyonlar Ligi tehlikesi! O ülke ensemizde
Şampiyonlar Ligi tehlikesi! O ülke ensemizde
GİRİŞ 03.10.2015 14:21 GÜNCELLEME 03.10.2015 14:21

Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş bu hafta hiç galibiyet alamazken, üç büyüklerin grup aşamasındaki ilk 6 maçı 3 beraberlik, 2 yenilgi ve 1 galibiyetle geçildi.  
 
UEFA Ülke Kat Sayıları sıralamasında ilerisi için tehlikeye işaret eden bir durum ortaya çıktı. Ülke sıralamasında 12. basamakta bulunan Türkiye, çok kritik bir eşikte bulunuyor. Türkiye'nin bir basamak daha gerilemesi Şampiyonlar Ligi'nin tamamen uzağında kalması anlamına gelebilir. Çünkü Şampiyonlar Ligi grup aşamasına, UEFA ülke sıralamasının 1 ila 12. sıradaki ülkeleri direkt olarak şampiyon takımını gönderiyor. 
 
13. sıra ön eleme oynar
 
Türkiye bu sıralamada 13.'lüğe gerilemesi durumunda ülkenin şampiyon takımı bile Devler Arenası'na dahil olabilmek için elemelerden geçmek zorunda kalacak. 13 ve 15. sıradaki ülkelerde şampiyon olmuş üç takım, 3. ön eleme turundan mücadeleye katılacak, gruplara kalmak için iki ön elemeden geçmek zorunda kalacak. 
 
Çekler'den iki galibiyet 
 
UEFA'nın internet sitesinde güncellenen verilere göre Çek Cumhuriyeti Türkiye'ye bir adım daha yaklaştı. Geçtiğimiz yılın 15.'si Çek Cumhuriyeti 13. sırada bu hafta, Sloven Liberec'in Marsilya, Sparta Prag'ın APOEL'i mağlup etmesiyle puanını yükseltti.
 

KAYNAK: MİLLİYET