Bale, Casillas'ın gerisinde kaldı

Sakatlıktan çıktıktan sonra Juventus karşısında 86 dakika forma giyen Bale'in performansı eleştirilere neden oldu.

Bale, Casillas'ın gerisinde kaldı
Bale, Casillas'ın gerisinde kaldı
GİRİŞ 06.05.2015 15:47 GÜNCELLEME 06.05.2015 15:47

UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında Juventus'a deplasmanda 2-1 yenilen Real Madrid'in Galli yıldızı Gareth Bale, ortaya koyduğu performansla eleştirilere neden oldu.

Madrid ekibinin iki yıl önce 86 milyon sterline renklerine bağladığı 25 yaşındaki Bale, geçen ay Malaga maçında sakatlanmasının ardından ilk kez Juventus'a karşı ilk onbirde sahaya çıktı. 86 dakika sahada kalan Bale'in istatistikleri futbol otoritelerince eleştirildi.

Maç boyunca 32 kez topa dokunan ve 18 kez pas veren yıldız futbolcu Bale, zorlu mücadeleyi rakip kaleyi bulan şut atmadan, asist yapmadan ve gol tehlikesi oluşturmadan tamamladı. İlk yarıda topa 14 kez dokunan Bale'in bu istatistiği Real Madrid kalecisi Casillas'ın da gerisinde kaldı.

1993-2005 yılları arasında Manchester United formasıyla 480 maça çıkan İrlandalı eski futbolcu Roy Keane, "Her iki takımın da hakkını vermemiz gerekir. Gareth Bale kendini göstermedi. 10 kişiyle oynamak çok zordur" ifadelerini kullandı.

Bale'in oyuna ağırlığını koymayı denemediğini savunan Manchester Unitedli eski futbolcu Paul Scholes da Galli oyuncunun Juventus savunmasını hiç zorlamadığını iddia etti.

Madrid temsilcisinin İtalyan teknik direktörü Carlo Ancelotti ise sakatlıktan yeni kurtulan futbolcusuna sahip çıktı. Ancelotti, "Sakatlıktan yeni çıktığı için yorgundu ve bir futbolcu yorgunsa tekrar kolaylıkla sakatlanabilir" değerlendirmesinde bulundu.