Mourinho 2. turda istediği takımı açıkladı

Chelsea'nin Portekizli teknik direktörü Jose Mourinho, UEFA Şampiyonlar Ligi ikinci turunda Paris Saint-Germain ile eşleşmeyi istiyor.

Mourinho 2. turda istediği takımı açıkladı
Mourinho 2. turda istediği takımı açıkladı
GİRİŞ 11.12.2014 16:19 GÜNCELLEME 11.12.2014 16:19

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkmayı başaran İngiliz ekibi Chelsea'nin Portekizli teknik direktörü Jose Mourinho, ikinci turda Fransız temsilcisi Paris Saint-Germain ile eşleşmelerinin kendilerini mutlu edebileceğini söyledi.

İngiltere basınına açıklamalarda bulunan Mourinho, "Devler Ligi" ikinci turunda kendilerini zorlu ekiplerin beklediğini belirterek, "Muhtemel tüm rakiplerimiz güçlü takımlar. Taraftarlar ve takım için seyahat etmesi kolay olması açısından Paris Saint-Germain ile eşleşmek bizi mutlu edebilir ama tabii ki kuraya biz karar veremiyoruz" ifadelerini kullandı.

Muhtemel rakipleriyle ilgili değerlendirmede bulunan 51 yaşındaki teknik adam Mourinho, "Tüm rakiplerimiz zorlu. Geçen sene iki kez kaybettiğimiz Basel, bu yıl Liverpool'u yendi. 2011'de Manchester United'ı da mağlup etmeyi başarmışlardı. Bu durumda Basel'in kolay bir eşleşme olacağını söyleyebilir miyiz? Bayer Leverkusen disiplinli bir Alman takımı, Shakhtar Donetsk de güçlü bir ekip. Bu seviyede hiçbir takımı kolay olarak nitelendiremeyiz" diye konuştu.

Manchester City ve Arsenal'ın Şampiyonlar Ligi'nde tur atlamasının İngiliz futbolunun prestiji açısından önemli olduğunu kaydeden Portekizli çalıştırıcı, "İngiltere'de görev yapan bir teknik adam olarak tur atlamalarına sevindim. Liverpool, Tottenham ve Everton da UEFA Avrupa Ligi'nde yoluna devam edecek. Premier Lig'deki rakiplerimizin Avrupa'da yollarına devam etmesi, ligdeki şampiyonluk yarışı açısından da önemli" değerlendirmesinde bulundu.

Mourinho, Avrupa'da yer almayan ve sadece İngiltere'de mücadele eden Manchester United'ın, geçen sezon Liverpool'unki gibi büyük bir avantaja sahip olduğunu da sözlerine ekledi.

UEFA Şampiyonlar Ligi ikinci tur kura çekimi, 15 Aralık Pazartesi günü İsviçre'nin Nyon kentinde yapılacak.

KAYNAK: AA