UEFA'dan CSKA Moskova'ya 3 maç ceza

UEFA, CSKA Moskova'ya, Roma ile İtalya'da oynadığı Şampiyonlar Ligi karşılaşmasında taraftarlarının karıştığı olaylar nedeniyle ceza verdi.

UEFA'dan CSKA Moskova'ya 3 maç ceza
UEFA'dan CSKA Moskova'ya 3 maç ceza
GİRİŞ 03.10.2014 22:42 GÜNCELLEME 03.10.2014 22:42

UEFA, Rus kulübü CSKA Moskova'ya, Roma ile İtalya'da oynadığı Şampiyonlar Ligi karşılaşmasında taraftarlarının karıştığı olaylar nedeniyle 3 maç seyircisiz oynama cezası verdi.

UEFA'nın internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, disiplin kurulu, İtalya'nın Roma takımının 17 Eylül'de Rus ekibi CSKA Moskova'yı ağırladığı Şampiyonlar Ligi karşılaşmasında, seyircilerinin ırkçı tezahürat yaptığı, tribünlerde kargaşa çıkardığı ve sahaya meşale attığı gerekçesiyle Rus kulübüne, Avrupa kupalarındaki 3 maçını seyircisiz oynama ve 200 bin avro ceza verdi.

Karar gereği CSKA Moskova ayrıca deplasmanda oynayacağı 2 maçta da taraftarlarına bilet satamayacak.

Ukrayna ekibine de ceza geldi

UEFA Disiplin Kurulu, CSKA Moskova'nın yanı sıra Ukrayna'nın Dnipro takımına da ceza verdi.

Dnipro, 18 Eylül'de İtalyan temsilcisi Inter'i konuk ettiği Avrupa Ligi karşılaşmasında taraftarlarının, ırkçı tezahürat yapması, yasaklanmış pankart açması, meşale yakması ve rakip futbolculara lazer tutması nedeniyle bir maç kısmi tribün kapatma cezası aldı.

Cezasını çekeceği maçta tribünün kapatılan bölümüne "Irkçılığa hayır" sloganının bulunduğu bir pankart asmasına karar verilen Dnipro, ayrıca 24 bin avro ceza ödeyecek.