G.Saray'ın cezası Kartal’ın kasasına!

Avrupa Kulüpler Birliği Başkanı Rummenigge, UEFA’nın finansal fair-play cezalarının kurallara uyan kulüplere paylaştırılacağını açıkladı.

G.Saray'ın cezası Kartal’ın kasasına!
G.Saray'ın cezası Kartal’ın kasasına!
GİRİŞ 10.09.2014 13:50 GÜNCELLEME 10.09.2014 14:04

Galatasaray ve Trabzonspor bu havuzdan pay alamayacak; Beşiktaş yaklaşık 250 bin Euro alacak.

Avrupa Kulüpler Birliği Başkanı Karl-Heinz Rummenigge, UEFA’nın finansal fair-play kurallarına uymayan kulüplere kestiği para cezalarının, kurallara uyan kulüpler arasında paylaştırılacağını açıkladı.

En ciddi cezaları Manchester City, Paris Saint Germain ve Zenit St.Petersburg almıştı. Bu kulüplerden City’nin cezası 50 milyon Pound’u bulabiliyor, ancak bu rakam önümüzdeki sezonlarda UEFA’nın taleplerinin yerine getirilmesi durumunda bunu çok altına inecek. Yine de bu üç kulübün bu yılki cezalarının toplam 25 milyon Euro’yu bulacak ve bu para da UEFA FFP kurallarına uyan şampiyonlar ligi ile Avrupa Ligi katılımcıları arasında paylaştırılacak” dedi.

“FİKİR BİRLİĞİNE VARDIK”

Cenevre’de bir basın toplantısı düzenleyen Rummenigge, “UEFA ve kulüpler arasında bu paranın aslında kulüplere ait olduğu noktasında fikir birliğine vardık. UEFA, cezalarla oluşturulacak havuzun kurallara uyarak ceza almamış kulüplere paylaştırılmasını kabul etti” ifadesini kullandı.

Alman futbol adamının açıklamasından hareketle; Galatasaray ve Trabzonspor bu sezon Avrupa Kupaları’nda yola devam etmelerine rağmen FFP kurallarını ihlal ettikleri için ceza alan kulüpler arasında bulunduklarından havuza katkı yaptıkları gibi bu havuzdan pay da alamayacaklar.

KAYNAK: NTVSPOR