İngiltere'de yıkıldık!

UEFA Şampiyonlar Ligi Play-Off rövanş maçında Beşiktaş, maçın 75. dakikasında 10 kişi kalan rakibine 1-0 mağlup oldu.

İngiltere'de yıkıldık!
İngiltere'de yıkıldık!
GİRİŞ 28.08.2014 00:35 GÜNCELLEME 28.08.2014 10:49
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu rövanş maçında Arsenal ile Beşiktaş karşı karşıya geldi. 0-0'ın rövanşında Emirates'te oynanan maçı ev sahibi Arsenal 1-0 kazandı.

Arsenal'in golünü 45+1'de Alexis Sanchez attı. Arsenal'in Fransız sağ beki Mathieu Debuchy ise 75. dakikada ikinci sarı karttan oyun dışında kaldı. Beşiktaş golü bulabilecek fırsatlar yakalasa da bir türlü aranılan gol bulunamadı ve sahadan üzüntüyle ayrıldı.

Arsenal yoluna UEFA Şampiyonlar Ligi'nde devam edecek, Beşiktaş ise UEFA Avrupa Ligi gruplarında ülkemizi temsil edecek.

Arsenal - Beşiktaş: 1 - 0

Stat: Emirates

Hakemler: Pedro Proença, Bertino Miranda, Paulo Soares (Portekiz)

Arsenal: Szczesny, Debuchy, Mertesacker, Koscielny, Monreal, Flamini, Oxlade-Chamberlain, Cazorla, Wilshere, Mesut Özil, Sanchez

Beşiktaş: Tolga, İsmail, Franco, Ersan, Motta, Hutchinson, Oğuzhan, Veli, Mustafa, Olcay, Demba Ba

Gol: Dk. 45 Sanchez (Arsenal)

Sarı kartlar: Dk. 14 Debuchy (Arsenal), Dk. 23 Veli, Dk. 32 Oğuzhan (Beşiktaş)

Kırmızı kart: Dk. 75 Debuchy

MAÇTAN DAKİKALAR

19. dakikada orta sahadan İsmail'in attığı uzun topa Demba Ba hareketlendi ancak kaleci Szczesny zamanında çıkarak meşin yuvarlağı kontrol etti.

35. dakikada Monreal, Beşiktaş ceza alanının sol çaprazından kaleyi yokladı, top kale direğinin üstünden auta çıktı.

38. dakikada Wilshere ile ceza alanında girdiği ikili mücadele sonrasında yerde kalan Motta, penaltı bekledi ancak Portekizli hakem oyunu devam ettirdi. 

43. dakikada hızlı gelişen Arsenal atağında Wilshere'in pasıyla ceza alanında hareketlenen Sanchez, topu kontrol edemeyince evsahibi ekip önemli bir fırsattan yararlanamadı. 

45. dakikada Wilshere ile Mesut'un verkaçında top ceza alanındaki Sanchez'in önünde kaldı. Bu futbolcunun yerden vuruşunda top ağlara gitti: 1-0.

Karşılaşmanın ilk yarısı Arsenal'ın 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

İKİNCİ YARI

50. dakikada gelişen Arsenal atağında, sol taraftan ceza alanına giren Cazorla'nın çıkardığı topa Sanchez dokunamadı. 

57. dakikada ceza alanı önünden kazanılan serbest atışı Oğuzhan kullandı. Bu futbolcunun vuruşunda top kale direğinin üstünden auta çıktı.

60. dakikada Arsenal'in Cazorla ile sol taraftan kullandığı serbest atışta, arka direkte müsait durumdaki Debuchy'nin kafa vuruşunda top yan ağlarda kaldı.

64. dakikada Londra ekibinin uzaklaştıramadığı top, ceza alanında Demba Ba'nın önünde kaldı. Senagalli futbolcunun vuruşunda, top kale dereğinin yanından auta gitti.

75. dakikada sağ taraftan ceza alanına ortalanan topa Oxlade-Chamberlain ayak koydu. Karşı karşıya pozisyonda kaleci Tolga, topu çelerek mutlak golü engelledi.

89. dakikada Oğuzhan'ın sağ taraftan ceza alanına ortaladığı topa arka direkte yükselen Demba Ba dokunamadı ve Beşiktaş önemli bir fırsatı kaçırdı.

Karşılaşma Arsenal'in 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

YORUMLAR 6
  • kafalar kumdan çıksın 9 yıl önce Şikayet Et
    YİNE Mİ HÜSRAN. Arkadaş yeter artık.Nereye kadar bu başarısızlıklar.Valla bıktık artık,valla sinir olduk artık,valla fıtık olduk artık.Ama bizim takımların burunları bir türlü yanmıyor.TV lerde Gazetelerde mangalda kül bırakmıyorlar ama fos hep fos.
    Cevapla
  • orhan 3755 9 yıl önce Şikayet Et
    gururlu. ben bir gs taraftarıyım ama bjk ile gurur duydum.inşallah avrupa liğinde başarılı olurlar.
    Cevapla
  • fatihprof 9 yıl önce Şikayet Et
    gsli olarak. beşiktaş güzle futbol oynuyor. takımları gayet güzel, keşke arsenali eleselerdi ama olmadı.uefada başarılar diliyorum.
    Cevapla
  • oku yorum 9 yıl önce Şikayet Et
    ismail tosun harbi tosunsun sen ya. gs lilerin niye hoşuna gitsin bu! arzamısınız siz arkadaşım! şike kardeşliğinize mi gönderme yapıyorsun! bjk uefayı alsın bakalım en çok kim üzülecek...
    Cevapla
  • ismail TOSUN 9 yıl önce Şikayet Et
    bir fb taraftarı olarak. bjk için belki böylesi daha hayırlı olmuştur!!! tabii ki bu gslilerin fazlasıyla hoşuna gitti, ancak avrupa ligi bjk ye daha yatkın orada en kötü çeyrek final oynar diye düşünüyorum!!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle