Beşiktaş, Arsenal'in serisini bozmak istiyor

Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off eleme turundaki rakibi Arsenal karşısında bir ilki gerçekleştirmeye çalışacak.

Beşiktaş, Arsenal'in serisini bozmak istiyor
Beşiktaş, Arsenal'in serisini bozmak istiyor
GİRİŞ 26.08.2014 11:22 GÜNCELLEME 26.08.2014 11:22

Play-off turunun rövanş maçında yarın rakibiyle karşılaşacak siyah-beyazlı takım, Şampiyonlar Ligi'nde aralıksız 16 yıldır mücadele eden ve bunların 6'sını ön eleme turundan gelerek başaran İngiliz temsilcisinin bu serisini sonlandıran ilk takım olmayı hedefliyor.

"Kara Kartallar" böylece hem UEFA Şampiyonlar Ligi'nde gruplara katılmayı hem de rakibini ön elemede saf dışı bırakan ilk takım olma unvanını elde edecek.

Arsenal, 6 ön elemeyi de geçti

Beşiktaş'ın play-off turundaki rakibi Arsenal, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde şu ana dek 6 kez ön elemeyi geçerek gruplara kalma başarısı gösterdi.

Şampiyonlar Ligi'nin gediklisi olan İngiliz temsilcisi, ilk ön elemeyi 2006-2007'de oynadı. Eleme turunda Hırvatistan'ın Dinamo Zagreb takımıyla eşleşen Arsenal, rakibini 2-1 ve 3-0'lık galibiyetlerle geçerek adını gruplara yazdırdı.

Bir sonraki sezon yine ön elemeden başlayan "Topçular", Çek ekibi Sparta Prag'ı her iki maçta 2-0 ve 3-0 mağlup ederek UEFA Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kaldı.

Serisini sürdüren Arsenal, 2008-2009'da Hollanda'nın Twente ekibini (2-0, 4-0) ve 2009-2010'da İskoçya'nın Celtic takımını (2-0, 3-1) elemeyi başardı.

İngiliz ekibi, 2011-2012'de İtalya'nın Udinese takımını 1-0 ile 2-1'lik galibiyetlerle eleyerek gruplarda bir kez daha mücadele etme hakkı kazandı.

Fenerbahçe'yi de geçti

Arsenal, serisini son olarak Fenerbahçe karşısında sürdürdü.

Geçen sezon play-off turunda sarı-lacivertli takımla eşleyen "Topçular"ı Fenerbahçe de durduramadı. Arsenal, ilk maçta rakibini deplasmanda 3-0 mağlup ederken, ikinci karşılaşmayı da 2-0 kazanarak gruplara katıldı.

Beşiktaş galibiyet serisini bitirdi

Beşiktaş, Arsenal'e ilk hayal kırıklığını ön elemedeki galibiyet serisini sonlandırarak yaşattı.

Siyah-beyazlı takımla oynadığı ilk maça kadar UEFA Şampiyonlar Ligi ön elemede yaptığı 12 maçı da kazanan İngiliz ekibi, 0-0 beraberlikle ilk kez bir ön eleme maçını kazanamadı.

Beşiktaş, Arsenal'i geçerek galibiyet serisinin ardından eleme turlarını geçme başarısını da sonlandırmaya çalışacak.