Beşiktaş tarihinde bir ilk gerçekleşti

Feyenoord'u eleyip play-off turuna kalan Beşiktaş tarihinde ilk kez Avrupa kupalarında bir Hollanda takımını eleme başarısını gösterdi.

Beşiktaş tarihinde bir ilk gerçekleşti
Beşiktaş tarihinde bir ilk gerçekleşti
GİRİŞ 06.08.2014 23:12 GÜNCELLEME 06.08.2014 23:12
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İlk maçta deplasmanda rakibini 2-1 mağlup eden siyah-beyazlılar, İstanbul'daki rövanşta da 3-1 galip gelerek, adını play-off turuna yazdırdı. 

Avrupa'da daha önce 3 kez Hollanda ekipleriyle eşleşen "Kara Kartallar", turu geçmeyi başaramamıştı. Avrupa kupalarında Hollanda takımlarından Ajax ile 2, PSV Eindhoven'la da 1 kez karşılaşan siyah-beyazlılar, galibiyet dahi alamadan, Avrupa defterini kapatmıştı.

Bu geleneğe Feyenoord maçlarıyla son veren Beşiktaş, bu eşleşmede hem Hollanda takımları karşısında ilk kez galibiyet sevinci yaşadı hem de ilk kez bir üst tura çıkmayı başardı.

DEMBA BA HAT TRİCK YAPTI

Beşiktaş'ın İngiltere'nin Chelsea takımından transfer ettiği Demba Ba, henüz ikinci maçında "hat trick" yapmayı başardı.

Feyenoord ile oynanan rövanş maçında sahaya ilk kez ilk 11'de çıkan Senegalli futbolcu, attığı 3 golle takımının turu geçmesinde başrolü oynadı.

Maçın 28. dakikasında Mustafa Pektemek'in asistinde zor da olsa topu filelere göndermeyi başaran Demba Ba, Beşiktaş formasıyla ilk golüyle tanıştı. 

80. dakikada bu kez Olcay Şahan'ın asistini iyi değerlendiren ve Feyenoord ağlarını sarsan Demba Ba, 86. dakikada attığı golle de "hat trick" yapıp, takımını play-off turuna taşıdı.

Müslüman olan Senegalli futbolcunun attığı goller sonrası, siyah-beyazlı taraftarlar "Ya Allah Bismillah, Allahuekber" diye bağırdı.

Demba Ba, 87. dakikada yerini Cenk Tosun'a bıraktı. Siyah-beyazlı taraftarlar, Senegalli futbolcuya oyundan çıkarken sevgi gösterilerinde bulundu.

Yeni transfer Cenk Tosun da ilk kez resmi bir maçta Beşiktaş formasını giydi.

RAKİP CUMA GÜNÜ BELLİ OLACAK

Beşiktaş'ın UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turundaki rakibi 8 Ağustos Cuma günü İsviçre'nin Nyon kentinde çekilecek kurayla belli olacak.

Siyah-beyazlılar, play-off turunda rakibini elemesi durumunda UEFA Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalacak. Aksi takdirde ise yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek.

TARAFTARLAR ŞOV YAPTI

Atatürk Olimpiyat Stadı'na gelen 50 bini aşkın siyah-beyazlı taraftar, tezahüratları ve şovlarıyla takımlarına destek verdi.

Özellikle ikinci yarıda adeta coşan taraftarlar, değişik tribün şovları sergileyerek, takımlarına moral verdi.

DEMBA BA ÜÇLÜ ÇEKTİRDİ

Beşiktaşlı futbolcular, 3-1 kazandıkları maç sonrası taraftarlarıyla tezahürat yaptı.

Taraftarlar, "Demba Ba, üçlü çektir Kartal'a" diye tempo tuttu. Bunun üzerine takım arkadaşlarıyla tribünün önüne giden Senegalli futbolcu, taraftarlara "üçlü" çektirdi.

İSRAİL'E PROTESTO

Beşiktaşlı taraftarlar, İsrail'in Gazze'ye saldırılarını da protesto etti.

Maçın sonlarına doğru İsrail'i protesto eden taraftarlar, "Kahrolsun İsrail, Filistin'e özgürlük" sloganı attı.

YORUMLAR 1
  • ömer işbilir 9 yıl önce Şikayet Et
    güzel oyun. bi fenerbahçeli olarak besiktası tebrik ederim bi kac takviye ile sampiyonlugun en büyük favorisi haline gelir besiktas dembamba tam bi golcü golü kokluyor besiktas nihayet yıllar sonra bi golcü aldı almeida ya bin basar
    Cevapla