Demba Ba, Kara Kartal'ı play-off'a uçurdu

Şampiyonar Ligi'nde Beşiktaş, ön eleme 3. turu rövanş maçında Feyenoord'u Demba Ba'nın attığı gollerle mağlup etti.

Demba Ba, Kara Kartal'ı play-off'a uçurdu
Demba Ba, Kara Kartal'ı play-off'a uçurdu
GİRİŞ 07.08.2014 00:30 GÜNCELLEME 07.08.2014 00:42
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda deplasmanda 2-1 kazandığı maçın rövanşında İstanbul'da Hollanda'nın Feyenoord takımıyla karşılaştı. Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan mücadeleyi 3-1 kazanan siyah-beyazlılar play-off turuna adını yazdırdı.

Karşılaşmaya kontrollü başlayan Beşiktaş, aradığı golü 28. dakikada Demba Ba ile buldu.Beşiktaş, 74. dakikada Manu'nun golüne engel olamadı ve Feyenoord beraberliği yakaladı. 80. dakikada tekrar sahneye çıkan Demba Ba, kendisinin ve takımının 2. golünü attı. 86. dakikada bir kez daha ağları sarsan Senegalli, bir anlamda taraftara turu armağan etti.

Bu skorun ardından Beşiktaş Devler Ligi öncesinde son adım olan, play-off turuna adını yazdırdı. Siyah-beyazlıların rakibi 8 Ağustos günü yapılacak kura çekimi ile belli olacak.

DEMBA BA İLK 11'DE, SAHADA!

Beşiktaş'ın İngiltere'nin Chelsea takımından transfer ettiği Demba Ba, Feyenoord karşısında ilk 11'de sahaya çıktı. İstanbul'da ilk kez taraftarın karşısına çıkan Senegalli futbolcu, ilk 11'de görev aldı. Demba Ba, Feyenoord ile oynanan ilk maçta 59. dakikada Oğuzhan Özyakup'un yerine oyuna girmişti.

Siyah-beyazlı taraftarlar da Demba Ba'ya maç öncesinde sevgi gösterilerinde bulundu. Demba Ba'yı tribünlere çağıran taraftarlar, uzun süre Senegalli futbolcu lehine tezahürat yaptı.

KADRODA 2 DEĞİŞİKLİK

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Hollanda'daki ilk maçın kadrosundan 2 değişiklik yaparak, takımını sahaya sürdü.

Sakatlıktan yeni çıkan Oğuzhan Özyakup ve Serdar Kurtuluş'u yedek soyunduran Hırvat teknik adam, bu futbolcuların yerlerine Demba Ba ile sakatlığı geçen Veli Kavlak'ı oynattı.

Siyah-beyazlılarda, Oğuzhan ve Serdar Kurtuluş'un yanı sıra Cenk Gönen, İsmail Köybaşı, Tomas Sivok, Uğur Boral ve Cenk Tosun yedek kulübesinde yer aldı.

SAVUNMANIN SAĞINDA NECİP UYSAL

Beşiktaş'ta ilk maçta ön liberoda görev yapan Necip Uysal, İstanbul'daki rövanşta Serdar Kurtuluş'un yerine savunmanın sağında görev yaptı.

Yeni transfer Demba Ba ise forvette yer alan Mustafa Pektemek'in arkasında görev aldı. Sakatlığı nedeniyle ilk maçta forma giyemeyen Veli Kavlak da ön liberoda oynadı.

FEYENOORD'DA TEK DEĞİŞİKLİK

Feyenoord ise ilk maçtaki kadrosundan sadece 1 değişiklik yaparak rövanş maçına çıktı.

Hollanda ekibinde, Wesley Verhoek'in yerine Miguel Nelom forma giydi.

DEMBA BA AÇILIŞI YAPTI

İlk maçta aldığı 2-1'lik galibiyetin avantajıyla sahaya çıkan Beşiktaş, rövanşın ilk dakikalarında oyunu kontrol etmekte zorlandı. Sahasından çıkmakta zorlanan siyah-beyazlı takım, ilk bölümlerde rakibin hücumlarını savuşturmaya çalıştı.

Hücumda etkili olamayan ev sahibi takım, 28. dakikada Mustafa'nın rakibini hataya zorlamasıyla golü buldu. Bu oyuncu kazandığı topu, ceza alanındaki Demba Ba ile buluşturarak takım arkadaşının golünde etkili oldu ve Beşiktaş 1-0 öne geçti. Beşiktaş, bulduğu golün ardından savunmadaki kontrollü oyununu sürdürdü ve yine rakibin açık vermesini bekledi. Siyah-beyazlı ekip, soyunma odasına da 1-0 üstünlükle gitti.

FEYENOORD SAĞ KANADI KULLANDI

Sağ kanattan etkili ataklar yapan konuk Feyenoord ise ceza sahasında veya önünde açıklar bulamayınca kendisini umutlandıracak golü baskısına rağmen bulamadı.

Beşiktaş'ın hücumda etkili olmasına izin vermeyen Hollanda temsilcisi, 28. dakikada savunmada yaptığı büyük hatayla golü kalesinde gördü. Konuk ekip, yeniden baskı kurmaya çalıştıysa da ilk yarıyı 1-0 geride kapadı.

BEŞİKTAŞ GOLÜ ENGELLEYEMEDİ

Mücadelenin ikinci yarısına kotrollü başlayan Beşiktaş rakibinin topla oynamasına daha çok izin verdi ve kendi sahasında savunma yapmaya başladı. İlk dakikalarda Feyenoord ataklarını durduramayan Beşiktaş, golü de kalesinde gördü.

74. dakikada orta alandan Sven Van Beek'in savunmanın arkasına attığı uzun pasta topu göğsüyle kontrol eden Elvis Manu topu Pedro Franco'nun üstünden aşırdı ve kaleciyle karşı karşıya kaldığı anda vuruşunu yaparak beraberliği getirdi.

DEMBA BA FİŞİ ÇEKTİ...

Feyenoord'un beraberlik golü sonrasında Beşiktaş'ın golcü futbolcusu Demba Ba, 80. dakikada Hollanda ekibinin umutlarını bitiren isim oldu. Mustafa Pektemek'ten aldığı pas sonrasında sol çaprazdan ceza sahasına giren Olcay Şahan rakibinden sıyrılıp yerden pasını çıkardı. Demba Ba altıpas çizgisi üzerinden ayağının içiyle vuruşunda topu ağlara gönderdi ve skoru 2-1'e getirdi.

BA'DAN HAT-TRICK...

Beşiktaş'ın golcü futbolcusu Demba Ba, Feyenoord karşısında hat-trick yaparak siyah beyazlı ekibi bir üst tura taşıyan isim oldu. Savunmada Terence Kongolo'nun hatalı geri pasında topla buluşan Demba Ba kaleciyle karşı karşıya kaldı. Kaleci Erwin Mulder'den sıyrılan Demba Ba 86. dakikada topu filelere gönderdi ve maçın skorunu belirledi; 3-1.

BEŞİKTAŞ: 3 - FEYENOORD: 1

Stat: Atatürk Olimpiyat
Hakemler: Felix Zwayer, Marco Achmüller, Marcel Pelgrim (Almanya)

Beşiktaş: Tolga Zengin, Necip Uysal, Ersan Adem Gülüm, Franco, Motta, Kerim Frei Koyunlu (Dk. 74 İsmail Köybaşı), Veli Kavlak, Hutchinson, Olcay Şahan, Demba Ba (Dk. 87 Cenk Tosun), Mustafa Pektemek (Dk. 85 Oğuzhan Özyakup)

Feyenoord: Mulder, Van Beek, Kongolo, Mathijsen, Nelom (Dk. 58 Vormer), Claise (Dk. 69 Karsdorp), Schaken, Immers, Vilhena, Boetius, Te Verde (Dk. 57 Manu) 

Goller: Dk. 28, 80 ve 86 Demba Ba (Beşiktaş), Dk. 74 Manu (Feyenoord)

Sarı kartlar: Dk. 22 Necip Uysal, Dk. 70 Ersan Adem Gülüm (Beşiktaş), Dk. 33 Nelom, Dk. 37 Boetius, Dk. 65 Schaken (Feyenoord)

YORUMLAR 9
  • Ömer Ekrem Takımoğlu 9 yıl önce Şikayet Et
    Demba Baaaa . fenerbahçeliyim bu maçı heyecanla izledim. bizim Musa sow un kankasının üç gol atıp parlamasına canı gönülden sevindim. başarılar Demba Ba başarılar Musa sow.
    Cevapla
  • yusuf dursun 9 yıl önce Şikayet Et
    BİR SAMSUNSPORLU OLARAK. BJK Candan kutluyor avrupada nice başarılara imza atmasını diliyorum
    Cevapla
  • safa1999 9 yıl önce Şikayet Et
    galatasaraylı olarak. zaten bu maçta beşiktaşı destekliyordum ama sonraki maç için söz veremem :D
    Cevapla
  • vedayt 9 yıl önce Şikayet Et
    0 g.s li de ben olayım. . Tebrikler bjk. Türkiye ye hep başarı yakışır kimden gelirse gelsin.
    Cevapla
  • Firat Boyan 9 yıl önce Şikayet Et
    Harika. İşte bu! Beşiktaşımdan bunu bekliyorum her zaman. Beşiktaşlı olmayıp da tebrik eden herkese helal olsun işte insanlık budur. En çok bu hoşuma gitti.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle