Atletico Madrid'le ilgili inanılmaz rakam!

Atletico Madrid, Şampiyonlar Ligi'nde tarihi bir başarıyla finale yükselirken; ilk 11'deki oyuncuların maliyeti dikkat çekti.

Atletico Madrid'le ilgili inanılmaz rakam!
Atletico Madrid'le ilgili inanılmaz rakam!
GİRİŞ 02.05.2014 08:59 GÜNCELLEME 02.05.2014 09:04

Şampiyonlar Ligi'nin ilk finalisti Bayern Münih'i saf dışı bırakan Real Madrid oldu. İspanyol devinin rakibi merakla beklenirken; Atletico Madrid, tarihi bir başarıya imza atarken; beklentileri boşa çıkararak adını finale yazdırdı. Real gibi bir başka Madrid ekibi Atletico, finale çıkmak için akıllı adımlar attı. En basit örneği transfere harcanan paralar. Her yıl sattığı oyuncularla kasasını dolduran Atletico, giden oyuncuların yerini de akıllı manevralarla doldurdu. Öyle ki; Chelsea ile İngiltere'de oynanan ve 3-1 kazanılan maça çıkan ilk 11'in maliyeti bu gerçeği gözler önüne seriyor.

REAL 1 MİLYAR, ATLETİCO 35 MİLYON EURO

Şampiyonlar Ligi'nin en başarılı takımı Real Madrid, transfer rekorları kırarak kadrosuna kattığı isimlerle tanınır. Zira, bu sezon ki kadrosunu kurmak için 1 milyar Euro harcadı. Atletico Madrid'in Chelsea ile oynanan ve 3-1 kazanılan Şampiyonlar Ligi rövanş maçındaki ilk 11'in maliyeti ise sadece 35 milyon Euro'ydu.

Real Madrid bir yana, Atletico'nun saf dışı bıraktığı Chelsea'nin maliyeti ise başka absürt rakamların ortaya çıkmasına neden oluyor. Eski bir Atletico Madrid'li Fernando Torres için Chelsea'nin 50, Ocak ayında tekrar kadroya katılan Nemanja Matic'e 21 milyon Euro ödendiği gözönünde bulundurulursa, Atletico'nun ne kadar büyük bir iş başardığı bir kez daha kanıtlanıyor.

Bu arada Atletico'nun, Chelsea karşısındaki ilk 11'deki isimlerden en pahalısı Arda Turan'dı. Arda Turan, Galatasaray'dan İspanyol ekibine 12 milyon bonservis bedeliyle gitmişti.

İşte Atletico Madrid kadrosunun maliyeti:

Thibaut Courtois - kiralık
Juanfran - 4 milyon Euro
Miranda - Bedelsiz
Diego Godin - 8 milyon Euro
Filipe Luis - 10.5 milyon Euro
Mario Suarez - Bedelsiz
Tiago - Bedelsiz
Koke - Bedelsiz
Arda Turan - 12 milyon Euro
Adrian - Bedelsiz
Diego Costa - 800 bin Euro

Chelsea maçına yedek başlayan oyunculardan David Villa için Barcelona'ya 1.8 milyon Euro, Diego için Wolfsburg'a 1.5 milyon Euro, Toby Alderweireld için Ajax'a 7 milyon Euro ve Raul Garcia için 13 milyon Euro bonservis bedeli ödendi.

Bu rakamlarla ülkemizde şampiyonluğa oynayan bir kadro kurulabilir mi? Belki; ancak Şampiyonlar Ligi'nde final oynar mı? 'Hayal' dediğinizi duyar gibiyim...

KAYNAK: LİG TV