Galatasaray'ın unutulmaz Juventus maçları!

Şampiyonlar Ligi'nde bu gece Juventus ile karşılaşacak olan Galatasaray, İtalyan ekibiyle hafızalardan silinmeyecek 5 maç oynadı. Bu maçlarda bir kez Galatasaray bir kez de Juventus güldü. 3 maçta ise eşitlik bozulmadı.

GİRİŞ 10.12.2013 11:08 GÜNCELLEME 10.12.2013 13:07

Mehmet Can Belören'in haberi

Bu akşam Juventus karşısında tarihinin en önemli maçlarından birine çıkacak olan Galatasaray'da tek hedef galibiyet. Gruptan çıkmak için galibiyetten başka şansı olmayan Sarı-Kırmızılıların tarihinde Juventus'tan aldığı çok kritik puanlar var.

Galatasaray, Juventus ile 1998'de oynadığı iki maçta iki beraberlik aldı. Delli Alpi'deki ilk maç 2-2 biterken rövanş maçı 1-1 bitti. 2003'de ise ilk maçı Juventus 2-1 kazanırken Almanya'daki ikinci maçta 2-0'la Galatasaray güldü. Son olarak bu sezon karşılaşan iki ekibin mücaledesi 2-2 sonuçlandı. 6 raund ise bu akşam Türk Telekom Arena'da oynanacak.

1998'DE İKİ KRİTİK BERABERLİK!

Galatasaray 1998-1999 sezonunda Şampiyonlar Ligi B Grubu'nda Juventus, Atletic Bilbao ve Rosenborg'la eşleşti. Rakipleriyle kıyasıya bir yarış içine giren Galatasaray, Juventus ile oynadığı iki maçta da İtalyan ekibine boyun eğmedi.

Didier Deschamps, Edgar Davids, Filippo Inzaghi, Alessandro Del Piero ve Zinedine Zidane gibi dönemin gözde futbolcularını kadrosunda bulunduran Juventus, Sarı-Kırmızılı temsilcimizle oynadığı iki maçta da adeta paçayı zor kurtardı.

İtalya'daki ilk maçta Filippo Inzaghi'nin golüyle öne geçen Juventus, Hakan Şükür ve Ümit Davala'nın gollerine engel olamayınca 2-1 yenik duruma düştü. Karşılaşmanın 68. dakikasında sahneye çıkan Alessandro Birindelli İtalyan ekibine beraberliği getirdi. Delli Alpi'den 2-2'lik sonuçla dönen Galatasaray grubun en sürpriz sonuçlarından birine imza attı.

İkinci maça mutlak galibiyet parolasıyla çıkan Juventus, Nicola Amoruso'nun golüyle 1-0 öne geçti. Siyah-Beyazlılar tam galibiyeti aldık derken Suat Kaya perdeyi kapatan golü attı ve 90. dakikada skoru 1-1'e taşıdı. Bu sonuçla Juventus, Galatasaray ve Rosenborg 8 puanla grupta zirveyi paylaştı. Juventus averaj üstünlüğüyle ikinci tura çıkan takım oldu.

Delli Alpi'den puanla döndük! 2-2

Ali Sami Yen'de Suat Kaya'nın gecesi! 1-1

2003'DE HAKAN ŞÜKÜR'LE GÜLDÜK!

Galatasaray 2003-2004 sezonunda yine Şampiyonlar Ligi gruplarında Juventus ile eşleşti. Real Sociedad ve Lokomotif Moskova'nın bulunduğu gruptan çıkmayı başaramayan Galatasaray Juventus'a Olimpiyat Stadı'nda çok acı bir galibiyet tatırdı. Gruptaki ilk Juventus maçında sahadan 2-1 yenik ayrılan Galatasaray ikinci maçta İtalyan ekibini Westfalen Stadı'nda konuk etti. Karşılaşma öncesinde taraflı tarafsız herkesin favorisi olan Juventus sahadan 2-0 mağlup ayrıldı. Hakan Şükür 46. ve 90. dakikalarda attığı 2 gole engel olamayan Juventus bu sonuca rağmen gruptan çıkmayı başardı.

Westfalen'de Hakan Şükür şov! 2-0

KAYNAK: HABER7