Galatasaray'ın rakiplerini tanıyalım

Şampiyonlar Ligi'ndeki temsilcimiz Galatasaray'ın rakipleri belli oldu. B Grubu'nda yer alan temsilcimiz; Real Madrid, Juventus ve Kopenhag'la eşleşti.

Galatasaray'ın rakiplerini tanıyalım
Galatasaray'ın rakiplerini tanıyalım
GİRİŞ 29.08.2013 20:49 GÜNCELLEME 29.08.2013 20:49

Aslan Madrid'i iyi tanıyor!

Galatasaraylılar, Real Madrid'i aslında iyi tanıyor. Temsilcimiz, İspanyol deviyle geçtiğimiz sezon oynanan Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde eşleşmişti. Sarı-Kırmızılı takım, bu eşleşme sonrası Real Madrid'e deplasmanda 3-0 mağlup olmuş Türk Telekom Arena'da ise 3-2 mağlup etmişti.

Ancak Borussia Dortmund, yarı finalde Real Madrid'i elemişti. Şampiyonlar Ligi'nde ve ligde alınan başarısız sonuçlar sonrası Mourinho'yla bir türlü yıldızı barışamayan başkan Florentino Perez, tecrübeli teknik adamı göndererek yerine İtalyan teknik adam Carlo Ancelotti'yi getirdi.

Real Madrid'in yeni sezondaki tek önemli transferi ise İspanyol futbolcu Isco. Madrid ekibinin, Gareth Bale ile ilgili temasları ise sürüyor.

Avrupa futbolunun en başarılı kulüplerinden olan Real Madrid'in, Şampiyonlar Ligi'nde 9 şampiyonluğu bulunuyor. Madrid'in Şampiyonlar Ligi'ndeki son şampiyonluğu 2001-2002 yılında.

5 maçta üstünlük Galatasaray'da

Galatasaray'la Real Madrid, 5 resmi maçta karşı karşıya geldi. Bu karşılaşmaların 3'ünü; 2-1, 3-2 ve 3-2'lik sonuçlarla Sarı-Kırmızılı takım kazandı. 2'sini ise Real Madrid aldı.

Son turnuvada çeyrek final oynadı

İtalya'nın köklü kulüplerinden Juventus 1 Kasım 1897'de kuruldu. İtalya Serie A'yı 29 kez, İtalya Kupası'nı 9 kez kazanan Juventus, Avrupa'da ise Şampiyonlar Ligi'ni 2 kez, UEFA Kupası'nı 3 kez, UEFA Süper Kupası'nı 2 kez, UEFA İntertoto Kupası'nı 1 kez ve Dünya Kıtalararası Kupası'nı 1 kez müzesine götürdü. İtalyanların ünlü kulübü, temsilcimiz Galatasaray'la 4 defa karşı karşıya geldi. Galatasaray, bu maçların 1'ini kazanırken 2'sinde berabere kaldı ve 1'inde yenildi. Galatasaray bu 4 karşılaşmada 6 gol atarken, kalesinde 5 gol gördü. Juventus, geçen sene Şampiyonlar Ligi'nde E grubunda yer alırken 3 galibiyet, 3 beraberlikle gruptan lider çıktı. İlk 16'da İskoçya'nın Celtic takımını eleyen Juventus, çeyrek finalde son şampiyon Bayern Münih'e elendi.

Yeniden Kopenhag

Danimarka'nın önde gelen kulüplerinden Kopenhag, 1 Temmuz 1992'de kuruldu. Danimarka Ligi'nde toplam 10 şampiyonluk elde ederken 5 kez de Danimarka Kupası'nı müzesine götürdü. Kopenhag, maçlarını 38,065 kişilik Parken Stadı'nda oynamaktadır. Kulüp, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde gruplardan bir üst tura yükselen ilk Danimarka takımıdır. Temsilcimiz Galatasaray, 2000 yılında UEFA Kupası'nı Kopenhag'ta bulunan Parken Stadyumu'nda almıştı.