Arsenal Fenerbahçe'ye cezayı kesti! 0-3

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu ilk maçında İngiliz temsilcisi Arsenal'e 3-0 yenilerek, rövanş öncesi tur şansını büyük ölçüde zora soktu.

Arsenal Fenerbahçe'ye cezayı kesti! 0-3
Arsenal Fenerbahçe'ye cezayı kesti! 0-3
GİRİŞ 21.08.2013 10:00 GÜNCELLEME 22.08.2013 02:54
Bu Habere 56 Yorum Yapılmış

Kendi seyircisi önündeki maçta rövanş için avantajlı bir skor elde etmek isteyen Fenerbahçe, ilk yarıda rakibi karşısında etkili olamadı.

Bu yarıda gol pozisyonu üretemeyen, 45 dakikada kaleye şut bile çekemeyen sarı-lacivertliler, rakip atakları karşısında ise kalesinde zor anlar yaşadı.

İlk yarıda taraftarının yoğun desteğine karşın sahada kendisinden beklenen oyunu ortaya koyamayan Fenerbahçe, soyunma odasına 0-0 beraberlikle gitti.

Karşılaşmanın ilk dakikalarında kontrollü bir oyun ortaya koyan konuk ekip Arsenal, 15. dakikadan sonra Fenerbahçe kalesinde, tehlikeli pozisyonlar üretmeye başladı. 19. dakikada Giroud ile kaleyi yoklayan İngiliz temsilcisi, 25. dakikada Ramsey ile bir pozisyondan yararlanamadı.

İlk yarıda oyunun kontrolünü elinde tutan Arsenal, son dakikalarda yakaladığı pozisyonları da değerlendiremeyince bu yarıda gol bulamadı.

MAÇTAN ÖNEMLİ ANLAR

19. dakikada Cazorla'nın pasıyla ceza alanında kaleciyle karşı karşıya kalan Walcott'dan önce Volkan Demirel, topu ayaklarıyla uzaklaştırdı. Ceza alanı dışına çıkan topu kontrol eden Rosicky'nin soldan ortasında, ceza alanı içinde Giroud'un kafa vuruşunda top yandan auta çıktı.

25. dakikada ceza yayı önünden Ramsey'in yerden şutunda, top direğin yanıdan auta gitti.

40. dakikada Wilshere'in soldan ortasında, kaleci Volkan Demirel, Walcott'tan önce çıkarak topa sahip oldu.

45 1. dakikada Ramsey'in pasıyla ceza alanına giren Giroud'un şutunda, meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 berabere sona erdi.

Karşılaşmanın ikinci yarısına gol bulmak için çıkan Fenerbahçe, maçın başlamasından sonra kaleye ilk şutunu 49. dakikada Kuyt ile çekti. Ancak bu yarıda da etkili bir oyun ortaya koyamayan sarı-lacivertliler, 51. dakikada Gibbs'in golüne engel olamadı. Golden sonra yine rakip atakları karşısında savunmasında zor anlar yaşayan Fenerbahçe, 64. dakikada Ramsey'in golüyle 2-0 geriye düştü. Maçın 77. dakikasında Arsenal'ın penaltıdan bulduğu golle farkı 3'e çıkarmasının ardından Emenike ile pozisyonlar üreten sarı-lacivertliler, gol atmayı başaramadı ve sahasındaki ilk maçı 3-0 kaybederek, tur umutlarını büyük ölçüde yitirdi.

Karşılaşmanın 51. dakikasında Gibbs'in ayağından bulduğu golle ikinci yarıya golle başlayan Arsenal, rakip kalede arka arkaya bulduğu gol pozisyonlarının ardından, 64. dakikada Ramsey ile farkı 2'ye çıkardı. Maçın 77. dakikasında Giroud'un penaltıdan attığı golle skoru 3-0 yapan İngiliz temsilcisi, sarı-lacivertli takımın son dakikalardaki ataklarında kaleci Szczesny ile gole izin vermedi. İlk maçta Fenerbahçe'yi deplasmanda 3-0 yenen Arsenal, tur için büyük avantaj elde etti.

49. dakikada ceza yayı önünde topla buluşan Kuyt'ın sert şutunda, meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

51. dakikada Ramsey'in pasıyla savunmanın arkasına sarkarak sağdan ceza alanına giren Walcott, meşin yuvarlağı arka direkte müsait durumdaki Gibbs'e gönderdi. Bu futbolcu, boş pozisyonda topu filelere göndererek, takımını 1-0 öne geçirdi.

53. dakikada Wilshere'in getirdiği topu alarak ceza alanında kaleciyle karşı karşıya kalan Walcott'un yakın mesafeden vuruşunda, ileri çıkan kaleci Volkan Demirel'den dönen topu, savunma uzaklaştırdı.

54. dakikada Webo'nun kafayla ceza alanına indirdiği topta, kaleciyle bir anda karşı karşıya kalan Sow, meşin yuvarlağa dokunamayınca kaleci Szczesny yatarak topu çıkardı.

62. dakikada çalımlarla ceza alanına giren Wilshere'in Alves'i geçerek sağ çaprazdan yaptığı vuruşta, kaleci Volkan Demirel'in çeldiği topu, savunma uzaklaştırdı.

64. dakikada topu sürerek ceza yayı önüne kadar gelen Ramsey'in sert şutunda, top kaleci Volkan Demirel'in müdahalesine rağmen direğin yanından filelerle buluştu: 0-2.

65. dakikada Meireles'in pasıyla ceza alanı içinde topla buluşan Sow'un vuruşunda, meşin yuvarlak savunmaya çarparak kornere çıktı.

76. dakikada ceza alanı içinde Walcott, Kadlec'in müdahalesiyle yerde kaldı. Bu pozisyonda İtalyan hakem Gianluca Rocchi, penaltı noktasını gösterdi.

77. dakikada penaltı atışını kullanan Giroud, topu filelere göndererek, farkı 3'e çıkardı: 0-3.

82. dakikada Kuyt'ın kafayla indirdiği topu ceza alanı içinde kontrol eden Kadlec'in sol çaprazdan vuruşunda, kaleci Szczesny uzanarak meşin yuvarlağı tokatladı. Ceza alanında Emenike'nin önünden geçen topu savunma uzaklaştırdı.

85. dakikada sağdan Emre Belözoğlu'nun ortasında, ceza alanı içinde Emenike'nin kafa vuruşu sonrası, top üstten auta çıktı.

90. dakikada ceza alanı dışından Emenike'nin sert şutunda, kaleci Szczesny topu kornere çeldi.

90 3. dakikada Jenkinson'un ceza alanı önünden sert şutunda, kaleci Volkan Demirel, topu üstten kornere attı.

Arsenal, ikinci yarıda attığı 3 golle karşılaşmadan 3-0 galip ayrıldı.

Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu
Hakemler: Gianluca Rocchi, Elenito Di Liberatore, Gianluca Cariolato (İtalya)

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Bekir İrtegün (Dk. 46 Gökhan Gönül), Alves, Yobo, Kadlec, Mehmet Topal, Meireles (Dk. 82 Alper Potuk), Emre Belözoğlu, Kuyt, Sow, Webo (Dk. 62 Emenike)

Arsenal: Szczesny, Sagna, Mertesacker, Koscielny (Dk. 33 Jenkinson), Gibbs, Ramsey, Wilshere, Rosicky, Walcott (Dk. 87 Monreal), Cazorla, Giroud (Dk. 82 Podolski)

Goller: Dk. 51 Gibbs, Dk. 64 Ramsey, Dk 77 Giroud (Penaltıdan) (Arsenal)
Sarı Kartlar: Dk. 30 Webo, Dk. 65 Alves, Dk. 76 Kadlec (Fenerbahçe), Dk. 75 Szczesny (Arsenal)

Şükrü Saracoğlu'nda büyük hüsran
GALERİYE GİT
YORUMLAR 56
  • hasan basri 10 yıl önce Şikayet Et
    kondisyon yetmedi hareket maç bitene kadar. ne alaka ya futbol bu çıkmış oynamış yenildi sebei kondisyoner eksiklik kalite yüksek düzeyde kondisyon yok devamlı çok hızlı hareket etmeleri devamlı topa vurayım sonra bana sıra gelir diye bakılmıyor artık futbol çok hareket istiyor
    Cevapla
  • FATİH ÜNLÜ 10 yıl önce Şikayet Et
    ANLAMADIĞIM ŞEY ŞU. Baktım en çok okunan,en çok yorumlanan fenerbahçe yenilmiş. Bizene ya. Dünyada müslümanlar katlediliyo Fenerbahçe daha ön plana çıkıyo olacak iş değil.Ne olmuş 3 tane top deliğe girmiş girdiyse girdi bizene.Nasıl yaşarsanız öyle yönetilirsiniz.
    Cevapla
  • Gökhan ÇAKIR 10 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun güzel ülkemin fakir futbolcularına :). Yine rezil ettiniz bizi. Gerçi alıştı bı ülle artık sizin rezilliklerinize. Aman ha sakına ordada 8 felan yemeyin çünkü kaldıramaz insanlar bu kadarını. uyuyamazmş futbolcular salı gününe kadar. Öyle bi uyurlarki yedikleri önlerinde yemedikleri arkalarında trilyonlarla oynuyorlar uyuyamasa bile gider bi bara kafa dağıtır alırlar son model araçlarını gezerler açarlar PS3 oynarlar para çok nasılsa... Helal Fenerbahçem. Helal Fenerbahçe Futbolcuları helal Aziz başkanıma Helal olsun gerçekten.
    Cevapla
  • tolgahan 10 yıl önce Şikayet Et
    türk futbolunun en yeteneksiz iki ismi. evet bildiniz aziz ve yıldırımdan bahsediyorum. elele verip türk futbolunun sonunu getirdiler. yıldırım baktı ki ayakta kalan bi galatasaray var terimi alarak onuda bitirecek. başka yollarla yapamadı çünkü
    Cevapla
  • ahmet dinç 10 yıl önce Şikayet Et
    aziz aziz. al ersunu başına çal aziz bey , ne yapacak bu adam fenerde ne başaracak,mağlubiyet rekoru kırmadan fener ikinizde toz olun artık şu takımdan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle