Terim, Burak'ı bakın kime benzetti!

Fatih Terim, ünlü İngiliz medya grubu Guardian'ın pazar günleri yayınlanan The Observer gazetesine konuştu. Burak Yılmaz'ı Milan'da birlikte çalıştığı Andriy Shevchenko'ya benzeten Terim, Galatasaray'ın Real Madrid'e karşı kendi futbolunu oynayacağını ifade etti.

Terim, Burak'ı bakın kime benzetti!
Terim, Burak'ı bakın kime benzetti!
GİRİŞ 01.04.2013 12:54 GÜNCELLEME 01.04.2013 12:57

Observer'da James Riach imzasıyla çıkan yazı, ''Terim'e Galatasaray'ın İmparatoru deniyor. Kazandığı 5 lig, 2 Türkiye Kupası ve 1 UEFA Kupası ile neden olduğunu anlamak zor değil.'' ifadesiyle başlıyor.

''JOSE FARKLI BİR İNSAN''

Fatih Terim, Real Madrid'in teknik direktörü Jose Mourinho hakkında ''Jose'yi yıllardır tanıyorum. Sıradan bir teknik direktör değil, farklı bir insan. Her zaman çok yakın arkadaştık ve takımlarımızın eşleşmesi bunu değiştirmeyecek'' şeklinde konuştu.

Tecrübeli teknik adam, Galatasaray'ın başında göreve geldiği son dönemi ''Geldiğimde Galatasaray ligde sekizinci sıradaydı. Ancak kulüpteki herkes, bir araya gelerek çok çalıştı ve şampiyon olduk'' ifadeleriyle anlattı.

Terim ''İyi şeyler tesadüfen olmaz. Biz aynı hedefe inanmış, birlikte hareket eden, iyi bir aileyiz. Aile olunca her şey daha kolay'' diyerek takımdaki havanın ne kadar olumlu gittiğinden bahsetti.

Fatih Terim kulübün gelecek hedeflerinden de söz etti. ''Kimse her sene şampiyon olamaz, ancak bizim hedefimiz sürekli Şampiyonlar Ligi'nde yer almak. Hedefimiz kalıcı olarak dünyanın en büyük kulüplerinden biri haline gelmek. İstikrar sorunumuz var, ancak tecrübemiz, cesaretimiz ve kapasitemiz bu hedefimizi başarmak için yeterli.'' şeklinde konuşan Terim; yıldız oyuncusu Didier Drogba'ya da övgüler yağdırdı.

''Drogba inanılmaz bir karakter. Çalışmayı çok seviyor. Takımın bir parçası olmak istiyor. Hem idmanlarda hem de maçlarda konsantrasyonu üst düzey, her zaman %100'ünü sahaya yansıtıyor. Yeteneklerinden bahsetmeye gerek bile yok. Tüm genç oyunculara ağabeylik yapıyor ve doğuştan bir lider.'' diyen Terim, Burak Yılmaz'ı da Milan'da birlikte çalıştığı Andriy Shevchenko'ya benzetti.

''BURAK'TA BİRAZ SHEVCHENKO'YU GÖRÜYORUM''

Terim, golcüsü hakkında, ''Burak 27 yaşında ama gelişime açık. Bizim için harika bir transfer. Burak'ta biraz Shevchenko'yu görüyorum. Onu 89. dakikada oyundan alsanız bile sinirlenirdi. Burak da aynı. Hep bir gol daha fazla atmak istiyor. Futbolu sevmesi önemli. Her gün kendini daha da geliştirecektir.'' ifadelerini kullandı.

Terim, ayrıca transfer döneminde Burak Yılmaz'ı takımda tutmanın zor olacağını söylerken, Burak'a çok inandığını ve yıldız golcünün gelecekte Galatasaray için harika işler başaracağını söyledi.

''ÇAKIR ÇOK BAŞARILI BİR HAKEM''

Observer'daki röportajında Türk hakem Cüneyt Çakır'a saygı duyduklarını ve ona güvendiklerini ifade eden Terim, Çakır'ın çok başarılı bir hakem olduğunu vurguladı.

Fatih Terim, Real Madrid'e karşı kendilerine inandıklarını da belirtti. Terim ''Cristiano Ronaldo dünyanın en iyi futbolcularından biri ama biz onlar tek bir futbolcudan ibaretmiş gibi davranamayız. Mesut Özil, Sergio Ramos, Angel Di Maria gibi önemli yıldızları var. Ronaldo yüzünden planımızı değiştirmeyeceğiz. Kazansak da kaybetsek de futbolumuzu oynamak istiyoruz.'' diye konuştu.