Cimbom dünya basınında, Burak canavar!

Galatasaray'ın Schalke'yi eleyerek Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale yükselmesi, başta Almanya basını olmak üzere dünyada büyük yankı buldu.

Cimbom dünya basınında, Burak canavar!
Cimbom dünya basınında, Burak canavar!
GİRİŞ 13.03.2013 10:32 GÜNCELLEME 13.03.2013 12:35

İşte zaferin dış basındaki yansımaları:

HAMİT'İN BOMBASI SCHALKE'Yİ İNLETTİ

BILD: Alman Bild gazetesi, "Türklerin yıldız futbolcusu attığı golle memleketini gözyaşları içinde bıraktı" dedi. "Schalke'yi, Gelsenkirchen doğumlu eski futbolcusu kalbinden vurdu" yorumunda bulunan Bild gazetesi, Schalke'yi kupa dışı bırakan kişinin eski futbolcu Hamit Altıntop olduğunu belirtti. Gazete Schalke kalecisi Timo Hildebrand'ın şu görüşüne de yer verdi: "İki maçta da biz onlardan iyiydik. Ama ne acı ki, bu turu geçmemize yetmedi" dedi.

'MAÇI 5 DAKİKADA ÇEVİRDİ'

DER SPIEGEL: Alman Der Spiegel dergisi internet sayfasında "Schalke Galatasaray'a karşı kaybetti" başlığıyla verdiği haberde, Mavi Beyazlıların maç öncesi çok şanslı olmalarına rağmen bunu kullanamadıklarını belirtti. Schalke'nin çok iyi mücadele etmesine rağmen Galatasaray'a karşı kaybederek elendiğini belirten Der Spiegel, maçın kaderini değiştiren oyuncunun ise eski bir Schalkeli olduğunu yazdı. Haberde, Galatasaray'ın maçı 5 dakika içerisinde çevirdiği de belirtildi.

DERBİ SARHOŞU SCHALKE'YE ŞOK'

Alman Die Welt gazetesi de, Galatasaray'ın Schalke'yi yendiği maça geniş yer verdi. "Derbi sarhoşu Schalke'ye şok" başlığıyla verilen haberde, Schalke'nin hafta sonu Ruhr derbisinde Dortmund'u yendiğine dikkat çekildi. Haberde, Schalke'nin Dortmund zaferinden sadece 4 gün sonra evinde aldığı bir yenilgiyle Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde elendiği belirtildi. 0-0'lık bir beraberliğin bile Schalke'yi bir üst tura çıkarmak için yeterliği olduğuna dikkat çeken Die Welt gazetesi, ancak Galatasaray'ın buna izin vermediğini yazdı. Gazete Schalke'nin 19 yaşındaki yıldız futbolcusu Julian Draxler'in şu görüşlerine de yer verdi: "Maçın son dakikasına kadar galip geleceğimize inanmıştık. Ancak rakibi gözümüzde fazla büyüttük. İlk yarı tamamen uyuduk, hatta bazı bölümlerde üzerimize ölü toprağı atılmıştı" dedi.

'SCHALKE RÜYASI BİTTİ'

Alman Frankfurter Allgemeine gazetesi, "Schalke rüyası bitti" başlığıyla verdiği haberde, Schalke'nin dramatik bir oyunla Şampiyonlar Ligi'nde elendiğini yazdı. Haberde 1-1'in rövanşında Galatasaray'ın Gelsenkirchende maçı 3-2 kazanarak bir üst tura çıktığı belirtildi. Schalke'yi kupa dışı bırakan kişinin ise eski futbolcusu Hamit Altıntop olduğu vurgulandı. Gazete, Galatasaray'ı Gelsenkirchen Arena'daki 10 bin taraftarının ateşlediği de belirtildi

'SERT İNİŞ'

Alman Süddeutsche Zeitung, Şampiyonlar Ligi rövanş maçında Galatasaray'a 3-2 yenilerek elenen Schalke'nin maçta iki yüzü olduğunu belirtti. Schalke'nin maçta Galatasaray'a karşı zaman zaman cüretkar ataklar geliştirdiği ancak maçın bazı bölümlerinde acemi bir satranç oyuncusu gibi davrandığı vurgulandı. Şampiyonlar Ligi'nde elenmesine rağmen Schalke Teknik Direktörü Jens Keller'in oldukça coşkulu bir yorumda bulunduğu belirtildi. Keller'in şu görüşüne yer verildi: "Bu maçta kendimize güvenimiz tamdı."

SCHALKE GERİLİMİ KIL PAYI GALATASARAY'IN

BBC: İngiliz yayın kuruluşu BBC internet sayfasında Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi çeyrek finaline yükselmesini "Schalke gerilimi kıl payı Galatasaray'ın" başlığıyla verdi. Haberde 1-1'in rövanşında Galatasaray'ın Almanya'daki gerilimi 3-2 kazanarak Şampiyonlar Ligi çeyrek finaline ulaştığı belirtildi. 12 yıl sonra Avrupa'da ilk 8 arasına girmeyi başaran Galatasaray'ın sahaya daha önce Şampiyonlar Ligi Kupasını kazanan Wesley Sneijder ve Didier Drogba ikilisiyle sahaya çıktığı vurgulandı. Haberde, Fatih Terim7in şu görüşüne de yer verildi: "Şimdi Avrupa'nın en iyi 8 takımı arasındayız. Türkiye ve tüm Galatasaray taraftarları bu başarının tadını çıkarmalı."

DROGBA'NIN ŞAMPİYONLAR LİGİ MACERASI DEVAM EDİYOR

DAILY MAIL: İngiliz Daily Mail gazetesi, Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi çeyrek finaline kalmasını "Drogba'nın Şampiyonlar Ligi macerası devam ediyor" başlığıyla verdi. Haberde, Galatasaray'ın Veltins-Arena'da Schalke'yi 3-2 yenerek kupa dışı bıraktığı belirtildi. Schalke'nin ilk yarıda Roman Neustadter'le öne geçmesine rağmen Burak Yılmaz ve Hamit Altıntop'un gollerine engel olamadığı ve ilk yarı soyunma odasına boynu bükük gittiği vurgulandı. Haberde ayrıca Burak Yılmaz'ın bu yıl Şampiyonlar Ligi'nde 8'inci golünü attığı hatırlatıldı.

HAMİT GALATASARAY'I İLK 8'E TAŞIDI

GUARDIAN: İngiliz Guardian gazetesi, Hamit Altıntop'un 30 metreden attığı şutla Galatasaray'ı Şampiyonlar Ligi çeyrek finaline taşıdığını yazdı. Haberde, Didier Drogba'lı Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde Schalke'ye ilk yenilgisini yaşattığı belirtildi. Galatasaray'ı Avrupa'nın en güçlü 8 takımı arasına sokan gollerin ise 5 dakika içerisinde geldiği, 37. dakikada Hamit Altıntop'un golünden 5 dakika sonra Burak Yıldız'ın takımını öne geçirdiği vurgulandı.

'ÇEYREK FİNALE ÇIKMAYI HAK ETTİK'

CNN: Amerikan televizyonu CNN, Galatasaray'ın Schalke'yi Almanya'da 3-2 yenerek Avrupa'nın en iyi 8 takımı arasına ismini yazdırdığını belirtti. Haberde, Schalke'nin Roman Neustadter'le erken bir gol bulmasına rağmen eski futbolcusu Hamit Altıntop ve Burak Yılmaz'ın gollerine engel olamayarak ilk yarıda soyunma odasına mağlup gittiği ifade edildi. CNN haberinde Hamit Altıntop'un şu görüşlerine de yer verdi: "Çeyrek finale çıkmayı hak ettiğimizi gösterdik. Ancak başabaş geçen bir mücadele oldu ve iki takımında turu geçmek için şansı vardı. Erken bir gol yememize rağmen buna büyük bir mücadele göstererek cevap verdik."

'Schalke büyük kavgada yıkıldı'

Abola: Burak, Ronaldo ile her şeyi eşitledi. Galatasaray, Schalke'ye evinde dayak attı. 

La Gazzetta: Galatasaray Almanya'da çeyrek finali vurdu. 

Record: Galatasaray Türkiye'ye şenlikle döndü. Burak tam bir canavar.

France24: Galatasaray, Schalke'yi nakavt etti. 

Sport.ro: Schalke stadında volkan! Galatasaray'ın tarihi yetti. 

La Voz de Galicia: Türkler Almanya'yı fethetti. 

Globoesporte: Gün Galatasaray'ın tarihi yazdığı gündür. 

Eurosport.fr: Galatasaray, Schalke'yi ortadan kaldırdı.

La Stampa: Galatasaaray Almanya'da patladı.

Dünya basınında Schalke - Galatasaray
GALERİYE GİT
KAYNAK: NTVMSNBC