Rize'nin kurtarıcısı Hikmet Karaman

​Çaykur Rizespor, teknik direktörü Hikmet Karaman yeşil-mavili ekipte çalıştığı 3 döneme de damgasını vurdu.

Rize'nin kurtarıcısı Hikmet Karaman
Rize'nin kurtarıcısı Hikmet Karaman
GİRİŞ 19.05.2015 17:00 GÜNCELLEME 19.05.2015 17:01

Çaykur Rizespor, teknik direktörü Hikmet Karaman'ın çalıştırdığı ilk dönemde Süper Lig'in kapısından döndü, 2'nci dönemde Süper Lig'e çıkmayı, bu sene de lige tutunmayı başardı.

Hikmet Karaman’la 3’üncü dönemde çalışan Çaykur Rizespor, 1998-99 sezonunda finalde Göztepe’ye kaybederek Süper Lig'in kapısından döndü. 2002-2003 sezonunda 2'nci kez yeşil mavili ekipte görev alan Hikmet Karaman, 12’nci sırada aldığı takımını sezon sonunda Süper Lig'e taşımayı başardı. Karaman’la birlikte uzun yılların sonunda Süper Lig'e dönen yeşil mavililer büyük sevinç yaşadı. Ancak alınan kötü sonuçların ardından ertesi sene Karaman’la sezonun ortalarında yollar ayrıldı.

KARAMAN’DAN SONRA 12 YILDA 24 TEKNİK ADAM

Türkiye liglerinde son 12 yılda en fazla teknik direktör değişikliği yapan kulüplerden biri olan Çaykur Rizespor, Hikmet Karaman’la yollarını ayırdığı dönemin ardından önce Süper Lig, ardından da 1'inci Lig'de mücadele ettiği 2002-2014 yılları arasında 24 farklı teknik direktörlerle anlaştı. 

İki yıl önce Mustafa Denizli yönetiminde çıktığı Süper Lig'e Rıza Çalımbay ile başlayan Çaykur Rizespor, sezonu Uğur Tütüneker ile bitirdi. Bu sezona başladığı Mehmet Özdilek ile ligin 12’nci haftasında yollarını ayıran Çaykur Rizespor, 3’üncü kez Hikmet Karaman’la anlaştı. Ligde zor günler geçiren yeşil mavililer, Karaman’la çıkılan 20 maçta 7 galibiyet ve 3 beraberlik alarak 24 puan topladı ve bitime 2 hafta kala ligde kaldı.

KARAMAN: "ALLAH BİR DAHA YAŞATMASIN"

Ligde mutlu sona ulaştıklarını ifade eden Hikmet Karaman, şunları söyledi:

"Ben bu ligin bir çok deneyimini yaşamış bir teknik adamım. Üçüncü kez buradayım. Rize halkını iyi tanıyorum. Şirketleşen ve yeni tesisleri olan, iyi işlere imza atan bir ekip ama sportif açıdan kalıcı bir takım olabilmek şart. Bu sezon yaşadıklarımızdan ders çıkartarak gelecek sezonun planlamasını yapmalıyız. Bunu çok iyi düşünmemiz lazım. Gelecek sezon hedefini bunu düşünerek yapmak lazım. Allah bana bir daha bu şekilde bir şey yaşatmasın. Bir de ilk 5'e oynayalım. Bunun için çok büyük paralarla transfere gerek yok. Akıllı transfer lazım. İstanbul Başakşehir takımı ligde nerede? İki yıldır takım bu çileyi niye çekiyor? İyi takım kurarsan, ligde korkulu rüya yaşamazsın. Türk futbolu, transferin son günü, gece yarısı 3-5 transferi bırakırsa düzlüğe çıkar. Bunları iyi düşünmemiz lazım."

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL