Halil Mutlu: Haltere ruh getireceğim

Avrupa, Dünya ve Olimpiyat şampiyonu Halil Mutlu Halter Federasyonu başkanlağına aday oldu. Mutlu Tümspor'a önemli açıklamalarda bulundu...

Halil Mutlu: Haltere ruh getireceğim
Halil Mutlu: Haltere ruh getireceğim
GİRİŞ 08.10.2012 11:39 GÜNCELLEME 12.10.2012 12:44
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Nusret Odabaş'ın haberi

Halil Mutlu. Dünya, Avrupa ve Olimpiyat şampiyonu. Halterde bir döneme damgasını vuran Halil Mutlu 31 Ekim'de yapılacak olan Halter Federasyonu başkanlığına aday oldu. 2008 yılında aktif spor hayatını notkalayan Halil Mutlu 10 kez Avrupa, 6 kez dünya 3 kez de olimpiyat şampiyonu oldu. Halil Mutlu 20'nin üstünde dünya rekoru kırdı. Meslektaşı Naim Süleymanoğlu gibi Bulgaristan'dan Türkiye'ye gelen Halil Mutlu Tümspor'a önemli açıklamalar yaptı.

İşte Halil Mutlu'nun açıklamalarından satır başları...

Camianın yoğun isteği üzerine halter federasyonu başkanlığına aday oldum. Halterin eski şaşalı günlerinden uzak olduğunu bilmeyen yok. Ancak ben hiçbir zaman geleceğimi başarısızlık üzerine planlamam. Yani başarısızlığı koz olarak kullanıp eskiyi kurcalamam. Bazı şeyler zaten görünüyordur. Başkan adaylığım herkese hayırlı olsun. İnşallah herkes için hayırlı bir seçim olur, kazanan halter olur...

Halter Federasyonu başkan adaylığını uzun süredir düşündüğüm bir durumdu. Ben 22 sene halterin içinde oldum. Bu yıl ki Londra olimpiyatlarının ardından adaylık fikrim bende yeni oluşmadı. Zaten halter Federasyonu başkanlığını düşünüyordum.

Bu soru bana defalarca da soruldu. Londra olimpiyatlarında halterimizin madalya alamaması mutla bir başarızlık gibi görünse de dedim ya ben başarısızlık üzerine program yapmam. Bir süreç yaşandı oldu ve bitti. Benim tek derdim 31 Ekim'den sonra inşallah başkan olursam halteri yeniden başarılı günlerine nasıl döndürürüm diye. Bunun için düşündüklerimiz var. Bunları tek başıma yapacak değilim. Ancak halter için yapılacak çok şeyin olduğunu düşünüyorum.

HALTERİ OKULLARA SOKACAĞIZ

Elbette hedeflerimiz var. Kısa vadede 2016 yılında başarılı olmak var. Bunun için yapılacak işler var. Örneğin bu benim hep 2004'ten beri düşündüğüm durum. Halteri okullara ve çocuk esirgeme yuvalarına sokmak. Çocuk eğer küçük yaşta halterle tanışırsa eğitimi daha kolay olur. Zaten Türk insanının haltere uygun olan yapısı küçükken daha iyi gelişir. Eğer Milli Eğitim Bakanlığıyla ortak bir çalışma yapıp okullarda uzman öğretmenler nezaretinde bu çalışma yapılabilirse geleceğin haltercilerilerinin çıkmaması kaçınılmazdır. Dünyanın neresine giderseniz gidin. Amatör branşlara eğilim çok küçük yaşlarda olur. Çocuk küçük yaşta eğilimli olduğu branşa yönelir ve kendini geliştirir. Ailesi destek verir. Biz de herkesten destek isteyeceğiz.

HALTERE DE GS'NİN 2000 RUHU GEREK

Halterdeki eski başarının ekip ruhundan kaynaklandığını düşünüyorum. Hani futbol için hep derler ya Galatasaray'ın 2000 ruhu. Biz de de böyleydi. Milli takım kampında olsun, kulüp kamplarımızda olsun tüm sporcular birbirleriyle, antrenörler, aynı ruh içindeydik. Ekip olarak beraber üzülür, beraber sevinirdik. Rekorlara, şampiyonluklara alışkın olan bir jenerasyon olmamıza rağmen ekip olarak çok çalışırdık. İşte ekip ruhu ve çok çalışmak başarının temel iki nedeni. Yeniden neden olmasın?

NAİM'LE BERABER DEĞİLİZ

Naim Süleymanoğlu şu an Federasyonda Koordinatörlük görevinde. Halter Federasyonuna başkan adayı olacağımı ilk ona söyledim. Ondan destek aldım. Ancak bizim yönetimizde olacak mı olmayacak mı onu Naim'e sorun.

DİSİPLİN, ÇALIŞMAK VE SABIR

Halter de olmazsa olmaz 3 kural vardır. Disiplin, çalışmak ve sabır. İlk ikisini yapıp başarılı olamayanlar var. Ancak sabır o kadar önemlidir ki. Sabretmek başarının 3. Temel ilkesi görünse de sabrın sonu selamettir sözünü her zaman hatırlamışımdır.

Mevcut sporcularımızla yola çıkıp tabandaki sporcu sayımızı acilen arttırmamız gerekiyor. Bu kadar genç nüfusun olduğu ülkemizde lisanslı halterci sayımızı yeterli bulmuyorum. Okullara halteri sokarak, gençlerle halteri tanıştırarak halteri canlandıracağız. Ondan sonra tesisleşme geliyor. Tesisleşme de çok önemli. Sporcularımızın çalışacağı modern tesisler olmalı ve olacak.

BEN TÜRKİYE'DE HALİL OLDUM BULGARİSTAN'DA DEĞİL

Ben Bulgaristan'dan annemi ve babamı bırakıp Türkiye'ye geldim. Ailemi Bulgaristan'da çok zor şartlar altında bıraktım. Buraya geldiğimde madalyalar kazanan bir sporcu değildim. Türkiye'de çalışıp kendimi geliştirim burada başarılı oldum.Bana herkes Bulgaristan'dan göç eden bir sporcu gözüyle bakar. Hayır ben oradan geldim ama Türkiye topraklarında başarlı olmuş bir sporcuyum. Türkiye'yi ilk geldiğimde boyumdam dolayı nereden buldunuz bu çocuğu eleştirileri aldım. Ancak çalışarak bu eleştirileri bertaraf ettim. Bu çalışma ortamını da Bulgaristan'da değil Türkiye'de buldum. Bulgaristan'dan sopar yapma hakkım, okuma hakkım elimden alınmıştı. Türkiye'de huzuru buldum, çalıştım ve başardım. Yani halterin en dibinden gelip zirveye Türkiye'de çıktım. Şimdi de nerelerden geldiğimi bilerek bu ülke topraklarında halteri sürekli zaferler kazandıracak günlere döndürmek istiyorum. Hırslıyım, idealistim ve ne yapacğımı bilen bir insanımdır. Kafama koyduğumu yapmak isterim. Takdir delegelerin, bana oy verirlerse inşallah mahcup etmeyeceğim...

Şu anda resmi bir rakibim yok. Ancay aday olacağı söylenen bazı isimler var. Benim adaylağımla ilgili ilk tepkiler olumlu.

Halteri basından uzak tutmayacağım. Bakın şu anda bile en çok ihtiyacım olan basın. Sen olmasan sesimi nasıl duyururum. Kapalı dere yayın yapmıyoruz ki. Neler yapacağımızı, neler yapacağımı sizlerle paylaşmassam kim nereden beni öğrenecek. Basından uzak durmayacağız. Federasyonumuz basın ayağı iyi işleyecek.

Son olarak takdiri delegelere bırakıyorum. İnşallah hayırlı olur, kazanan halterimiz olur...

(Tümspor)

 

YORUMLAR 1
  • kamil karabulut 11 yıl önce Şikayet Et
    hayırlı olsun. halter için bulunabilecek en iyi başkan adayı, şimdiden hayırlı olsun.....
    Cevapla