Tek koluyla dünya şampiyonunu devirdi!

Dünya boks şampiyonası çeyrek final maçında ABD'li DeMarcus Corley'i Tekirdağ'da nakavtla yenerek yarı finale yükselen Selçuk Aydın Haber7'ye özel açıklamalarda bulundu...

GİRİŞ 28.09.2013 11:40 GÜNCELLEME 28.09.2013 15:55
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

WBC Light Welterweight Dünya Boks Şampiyonası çeyrek final maçında Selçuk Aydın ABD'li Corley'i nakavtla yendi. Tekirdağ'da yapılan maçta 4. raundda rakibini teknik üstünlükle nakavt eden Selçuk Aydın'ın sol elinin sakat olduğunu öğrendik. Tek koluyla eski dünya şampiyonunu deviren Selçuk Aydın Haber7'ye özel açıklamalarda bulundu...

AMERİKA'DA MASADA KAYBETTİK

Kazandığım için çok mutluyum. Bıraktığım yerden devam ediyorum. Aklımız hala Amerika'da. Orada resmen masada kaybettik. Tekrar yeniden bir süreç başlaması gerekiyordu. Menajerim Ahmet Öner yeniden bir fırsatlar çıkardı. Önce İtalyan Avrupa şampiyonunu yendik, ardından Meksikalıyı nakavt ettik. Bu maça çıkmadan önce 4. sıradaydım, muhtemelen şu an 3. sıraya çıktım. Muhtemel rakibim yarı final için Ukraynalı Victor Postov. Aslında Postov belliydi. Belki ben direk Postov maça çıkmazsa finale de çıkabilirim. Önümüzde 2 aylık bir süreç var. Maç tarihleri belli değil ama bir haftalık dinlenme aramdan sonra uzun bir hazırlanma zamanım olacak. 1 maç sonra dünya şampiyonluğu için ringdeyim inşallah.

BU MAÇ ÖNCESİ ÖYLE OLUMSUZLUKLAR YAŞADIM Kİ!

Ben kendime inanıyorum. Bu maç öncesi olumsuzluklar yaşadık. Daha önce de böyle olumsuzluklar yaşadım ve kamuoyuyla paylaşmadım. Çünkü motivasyonumuz eksilmesini istemedim. İnanın bu maç öncesi elimden bir talihsizlik geçirdim. Başka sporcu olsa belki maça çıkmayabilir. Doktora gittim sol elimi kullanmadan idman yaptım. Bu kez sağ koluma yüklendiğim için sağ kolumda da problem çıktı. Bu maça sakat sakat çıktım. Sol elimi iyi kullanamadım ama sonuca gitmeyi başardım. Eğer ben bu maça çıkmasaydım 1 yıllık kaybımız olacaktı. Hazırlık sürecinde 2 antrenörüm bana çok destek oldu. Kendimi dünya şampiyonluğuna yakın hissediyorum. Bu hırsla söylenmiş bir şey değil, mantıkla söylenmiş bir şeydir.  Geçen yıl küçük farklarla kaybettik. Tabiri caizse profesyonel arenada amatör şartlar imkanıyla o arenaya gittik. Müslüman bir Türk olarak biz oraya giden ilk olduk.

ÇITAYIK YÜKSELTTİK, ÇOK MUTLUYUM

Ben ülkemi temsil etmekten grurur duyuyorum. Ülkemi 10 yıl temsil ettim. 8 kez madalya aldım. Olimpiyatlarda boks yapan bir sporcuyum. Şansa başarılar kazanmadım. Başarılarımın alt yapısı vardı. Profesyonelde de 5. kemer kazandım. Cemal Kamacı'dan sonra Avrupa Şampiyonluğunu kazanan ilk profesyonel boksörüm. Dünya şampinasında çıtayı Sinan Abi'den sonra Sinan Şamil Sam'dan sonra finale yükselttik. Sinan abi çeyrek final yaptı biz yarı ve final gördük. Ancak Amerika'da lobimiz yeterli olmadığı için az bir puanla kaybettik. Ancak orada herkes maçı masada kaybettiğimi de uzun süre konuştu. Tabi bu yorumlar beni daha çok inançlandırdı, motive etti. Yaşadığımız olumsuzlara rağmen daha dirayetli, daha inançlı yola çıktık.

RİNGDEN ÖNCE PSİKOLOJİK SAVAŞ OLUR

Maçtan önceki rahat tavırlarım sorular bana genelde. Amerikalı sporcu dünya şampiyonluğu yaşamış olsa da ben Avrupa Şampiyonu olmuş, dünya şampiyonasında finali solumuş bir sporcuyum. Stres maç kaybettirir. Biz rahat olabilmek için elimizden geleni yapıyoruz. O kadar rahat olmama rağmen ilk raundda rahat olmadığımı ben de hissettim. 2. raundda ve 3. raundda kendime geldim. 3. raundda nakavt edeceğimi anlamıştım. Şükürler olsun kazandım...

ÜZERİMDE BASKI VARDI

Samimi konuşmak gerekirse yaptığım maçlardan sonra izlediğim karşılaşmalarımdan sonra üzerimde bir baskı olduğunu gözlemledim. Menajerimle bu maçtan önce de konuştum. Neden Tekirdağ dedim. Trabzon'da yapalım, İstanbul'da yapalım. O da Tekirdağlı. Boks sporuna yaptığı hizmetler var. Biz bunları konuştuk ve müsabakayı burada yaptık. Ona bir vefa gösterdim ve doğru yaptığımı anladım. Buradaki insanların tanıdığım tanımadığım insanların misafirperverliği, sıcakkanlı oluşu beni çok mutlu etti. Kendi evimde gibi hissettim kendimi. Gerçekten çok güzel bir ortam vardı burada. Herkese çok teşekkür ederim..

TÜRK GENCİNE YAKIŞAN HAREKETLER YAPARIM

Ben maç öncesi anonslar ve atmosferden etkilenmem. Tamamen maça konsantre oluyorum. Profesyonel boks dünyası biraz da şov dünyası. İnsanlar kask takarak böyle hamleler yapabiliyor. Biz Türk örf ve adetine göre, Türk gencini temsil etmeye çalışıyoruz. Aksi şovlara hiç gerek duymadım, Bundan sonra da yapmam. Dikkati böyle çekmeye çalıyoruz.

RİNGDE SİNİRLENEN SPORCU KAYBEDER

Ringde sinirlenen sporcu kaybeder diyorum ben. Boşuna dememiş atalarımız hırsla kalkan zararla otur diye. Boks tamamen zekaya dayalı bir aldatma sporudur. Çünkü neden? Bu sporu bilmeyenler şöyle düşünüyor. İki kişi ringe çıkıp birbirlerine yumruk atıyorlar. Öyle değil. O insanlar yumruk atmayı bildikleri gibi savunma da yapıyorlar. Savunmayı yapmayı bilen birine yumruk atsanız olmayabilir. Çünkü bu onun işi. Bazı elemeleri geçerek bir yerlere geliniyor. Bazı şeyleri zeka ile yapıyoruz. Dikkat ederssiniz biz maçlarımızda birbirimize kara balta hücum etmiyoruz. Açık kapı arıyoruz, oyun arıyoruz, oyun kurmaya çalışıyoruz. Dediğim gibi direk hücum yapsak savunacak, bizi kontraya düşürecek. Dolayısıyla kurnazlık ve zeka önemli. Ringde sinirlenirsen bu dediğim oyunu kuramazsın ve rakip seni daha kolay avlayabilir.

 

RİNG ÖYLE DIŞARIDAN GÖRÜNDÜĞÜ GİBİ DEĞİL

Daha önce de son darbeyi vurmuyor, bırakıyor gibi bu tarz eleştiriler aldık. Profesyonel boks gerçekten zor bir spor. Ortalama 12 raund dövüşüyoruz ve müthiş bir efor gerekiyor. Bir maçta ortalama 5 litre su kaybediyoruz. Çok iyi bir hazırlık dönemi geçirmemiz gerekiyor. Rakiple göz göze döğüşüyoruz ve köşeye geldimiz zaman antrenörümüz taktik veriyor. O kenardan daha geniş gördüğü için tabloyu daha iyi süzüp taktiğini verebiliyor. Ringde olayı sizin dışarıdan gördüğünüz gibi yakalayamıyoruz o anı. Bir de enerjimizi 2 saat için kullanmaya çalışıyoruz. Bazen bu enerjimizi kullanırken ringde konsantrasyon eksikliği olabilir, başka sebepler olabilir frene basıyorsun. Çünkü hep bir sonraki zamanı da düşünmek zorundasın. Ben çok iyi hazırlanıyorum.

ATALAY, TOLGA VE TEKKE'YE TEŞEKKÜR EDERİM

Türkiye'nin her yerinden seyirci vardı. Saoğlsunlar çok teşekkür ederim. Özellikle Trabzon'dan eşim dostum, bizi burada yalnız bırakmadılar herkese çok teşekkür ederim. Buraya gelen büyüklerim oldu. Örneğim Mehmet Atalay. Ben Mehmet Atalay'ı ailemden birisi gibi görüyor ve seviyorum. Fatih Tekke yaşı benden büyük bir abimdir. Dostumdur. Desteğe geldi teşekkür ederim. Aynı şekilde Tolga Zengin. Türkiye'nin milli kalecisi. Beni desteğe geldi sağolsun diyorum.  

BİZ MANEVİ DESTEKLE GİDİYORUZ

Biz Türk halkının manevi desteğiyle beraberek ülkemizi temsil ediyoruz. Arkamızda durması gereken güçler arkamızda durmadılar. Devlet, kamuoyu, Federasyon, basın bizim arkamızda durumladı. Biz sadece protokolle resim çekilmek zorunda kaldık. İnsanlar yanımıza gelip biz seninle övünüyoruz dedi bu kadar. Amerika'da kaybetmemizin en büyük nedeni buydu. Eğer ülkemizde arkamızda sağlam durulsaydı Amerika'da kolay bertaraf edemezlerdi. Geleceğe daha umutla bakıyorum. Dünya şampiyonu olacağım. Kendimi iyi hissediyorum.

Teşekkür ederim

(Haber7)

 

 

YORUMLAR 3
  • Reys73 10 yıl önce Şikayet Et
    merak ettim. merak ettim bu demarcus neyin şampiyonuymuş..baktım kariyerine adamın profesyonelde 20 mağlubiyeti 14 galibiyeti var..bundan önceki maçındada yenilmiş..ne şampiyonu bu..
    Cevapla
  • fırtına 10 yıl önce Şikayet Et
    Yumruğuna kuvvet.... Selçuk Aydın,İstanbul takımlarından birinin Boks yapan sporcusu olsaydı,formalite icabı yanına gelenler seni yere göğe sığdıramazlardı.Sen rakibinle birlikte,bu kişileride ringe seriyorsun.Allah bileğine kuvvet versin.Türkiye seninle gurur duyuyor...
    Cevapla
  • Sefer Eyüboğlu 10 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun. Allahına kurban büyük şampiyon. inşallah dünya şamp. olacaksın. Trabzon seninle gurur duyuyor
    Cevapla