Orduspor'dan içler acısı açıklama!

Orduspor Kulübü, dün gündeme düşerek büyük yankı uyandıran 'Orduspor kapanıyor' iddialarına bugün açıklık getirdi.

Orduspor'dan içler acısı açıklama!
Orduspor'dan içler acısı açıklama!
GİRİŞ 22.08.2014 12:04 GÜNCELLEME 22.08.2014 12:04

Açıklamada, yeni sezon öncesi birçok oyuncuyla sözleşme imzalayan ve maddi sorunlar nedeniyle lisans çıkartamayarak büyük sorunlarla boğuşan kulübe hiçbir maddi desteğin gelmediği belirtildi. Kulübün kapanacağı iddialarının da yalanlandığı metinde çarpıcı ifadeler yer aldı.

Resmi internet sitesi aracılığıyla yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

"Büyük Orduspor camiasına,

Mevcut Orduspor Yönetimi, göreve geldiği 14 Haziran 2014 gününden bu yana Orduspor'u daha yukarılara taşımak için var gücüyle çalışmalarını sürdürmektedir. Nitekim, yeni sezon öncesi Süper Lig hedefine ulaşabilmek adına bir çok yeni oyuncu ile anlaşarak kadromuzu daha da güçlendirdik. Geride kalan iki ay süresi içerisinde kulüp yöneticilerimiz, sponsorluk için bir çok görüşme gerçekleştirmiş, kulübe kaynak sağlamak için temaslarda bulunmuş ve mevcut borçların yapılandırılması için çalışmalar yapmıştır. Ancak bugün gelinen nokta hem yönetim kurulumuz adına hem de kulübümüzün geleceği adına büyük bir hayal kırıklığından ibarettir. Yaşanan bu hayal kırıklığını ve kulübümüzün içinde bulunduğu son durumu üzülerek paylaşmak istiyoruz.
 
14 Haziran'da gerçekleştirilen olağanüstü kongre öncesi ve sonrasında kulübümüze bir çok destek sözü verilmiş, bu kapsamda kulübümüz yeni sezon öncesi hızlı bir şekilde çalışmalarına başlamıştır. Özellikle taraftarlarımızın ve iş adamlarımızın desteğini arkamıza alacağımızı düşünürek, hem maddi kaynak sağlamak hem de maçlarımızı dolu tribünlere karşı oynayabilmek adına 10.000 kombine satışa sunduk. Ancak yapmış olduğumuz tüm destek çağrılarına rağmen liglerin başlamasına günler kala, bugün itibariyle sadece 75 kombine satışının gerçekleştiğini üzülerek belirtmek isteriz. Ordu'nun önde gelen şirketleri ve iş adamları ile yapılan sponsorluk görüşmeleri sonucunda, kulübümüz bir tane bile reklam alamadığı gibi kombine dahi satışı gerçekleştirememiştir. Ayrıca, Orduspor'un geleceği adına geçmiş dönem borçlarına ilişkin eski oyuncularımızla yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde maalesef bir anlaşma sağlanamamıştır. Bazı eski oyuncularımızın alacaklarının ödenememesi nedeniyle, transfer ettiğimiz yeni oyuncularımızın lisansları şu ana kadar çıkartılamamıştır.  
 
Yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen, yönetim kurulumuz Süper Lig hedefi ile transferleri gerçekleştirmiş ve teknik ekibimiz yeni sezon için çalışmalarını aralıksız sürdürmüştür. Takımımız Bolu'da iyi bir kamp dönemi geçirdikten sonra hazırlıklarına Ordu'da devam ederek, lige büyük ölçüde hazır hale gelmiştir. Aynı şekilde U-21 takımımızda çalışmalarını aralıksız olarak tesislerimizde sürdürmektedir. 
 
Verilen destek sözleri ve birlik beraberlik mesajları ile Orduspor'u yeniden Süper Lige taşımak adına çıkılan bu zorlu yolda, maalesef geride kalan iki aylık sürede kulübümüz tamamen yalnız kalmıştır. Bir çok sorunun çözümüne ilişkin kulübümüz tarafından atılan adımlar sonuçsuz kalmış ve bugün gelinen noktada Orduspor Kulübü kritik bir dönemin içerisine girmiştir. Elbette yaşanan bu kritik dönemde kulübümüzün kapanması gibi bir durum ve Kayserispor maçına çıkılmama durumu söz konusu değildir. Yaşadığımız ekonomik sorunlara çözüm bulamadığımız takdirde maalesef yolumuza yapmış olduğumuz yeni transferlerimizden yoksun devam etmek zorunda kalacağız.  
 
Yapılan destek çağrılarına ve görüşmelere rağmen gelinen nokta kulübümüz adına acı vericidir. Liglerin başlamasına çok kısa bir süre kalmasına rağmen, verilen sözler ve netice ortadadır. Herkesten çok bizleri derinden üzen içinde bulunduğumuz duruma rağmen, yönetim kurulumuz ve teknik heyetimiz son ana kadar Orduspor için çalışmalarını sürdürmeye gayret edecektir. Bilinmesini isteriz ki, bugün gelinen noktada Orduspor'un her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe, desteğe ihtiyacı vardır. Kulübüzün desteğe ihtiyaç duyduğu bu ortamda, kulübümüze destek olmak isteyenlerin önünü açmak ve bahanelerini ortadan kaldırmak için başta başkanımız olmak üzere tüm yöneticilerimizin fedakarlık yapmaya hazır olduklarını kamuoyunun bilmesini isteriz. Orduspor Kulübü olarak, Ordu'yu yöneten idarecilerimizi, siyasilerimizi, iş adamlarımızı ve taraftarlarımızı, içinde bulunduğumuzu bu durumu düşünerek bir kez daha kulübümüzü desteklemeye davet ediyoruz. Hatırlatmak isteriz ki, Orduspor Ordu'nun ve Orduluların takımıdır.
 
Orduspor Kulübü"