2020 yolundaki ilk adım atılıyor

2020 İstanbul Olimpiyatları yolundaki ilk adım T.C Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Suat Kılıç'ın katılımıyla gerçekleşecek olan “Uluslararası Spor Zirvesi”nde atılacak.

2020 yolundaki ilk adım atılıyor
2020 yolundaki ilk adım atılıyor
GİRİŞ 22.01.2013 14:21 GÜNCELLEME 22.01.2013 14:21

01 Mart 2013 tarihinde Point Hotel'de yapılacak olan zirvede 2020 Olimpiyatları'na aday olan İstanbul'un, "Medeniyetler ittifakı ve olimpiyat ruhuyla iki kıtayı buluşturuyor" mesajı verilecek.

Bu yıl ilki gerçekleşecek ve önümüzdeki yıllarda da devam edecek olan "Uluslararası Spor Zirvesi'nde", İstanbul'un 2020 Olimpiyatları'na ev sahipliği yapması başta olmak üzere, Türk sporunun markalaşma süreci, nasıl ivme kazanabileceği, olimpiyatların sosyo-ekonomik katma değeri konuları işlenecek.

Londra Olimpiyat Komitesi'nden Sir Keits Mills'in de konuşmacı olarak katılacağı zirveye, Juventus Futbol Kulübü Spor Direktörü Fabio Paratici, Milan Futbol Kulübü CEO'su Adriano Galliani,Liverpool Futbol Kulübü İcra Kurulu Başkanı Billy Hogan ve Galatasaray Spor Kulübü Teknik Direktörü Fatih Terim gibi dünya ve Türk sporunun fikir önderleri görüşleriyle değer katacak.

Zirve'ye başta İngiltere ve İsviçre'den olmak üzere birçok yabancı gazeteci katılacak. Zirve, Türkiye'nin 2020 Olimpiyat adaylık sürecinde destek bulması ve önceki yıllarda başarılarla tamamlanmış olimpiyat organizasyonlarında sorumlu kişilerin katılımıyla tecrübelerini aktarması açısından oldukça önem taşıyor.