Kadın güllecinin madalyası elinden alındı

Londra Olimpiyatları'nda kadınlar gülle atmada şampiyon olan Belaruslu Nadzeya Ostapchuk'un altın madalyası, doping yaptığı gerekçesiyle alındı.

Kadın güllecinin madalyası elinden alındı
Kadın güllecinin madalyası elinden alındı
GİRİŞ 13.08.2012 14:36 GÜNCELLEME 13.08.2012 14:36

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC), Londra Olimpiyatları'nda kadınlar gülle atmada şampiyon olan Belaruslu Nadzeya Ostapchuk'un altın madalyasının, doping yaptığı gerekçesiyle alındığını açıkladı.

IOC'nin resmi internet sitesindeki açıklamada, Ostapchuk'un gülle atma finallerinden önceki gün (5 Ağustos) ve yarışmayı kazandıktan sonra (6 Ağustos) alınan idrar örneklerinde, yasaklı ''metenolone'' maddesine rastlandığı belirtildi.

Thomas Bach, Denis Oswald ve Frank Fredericks'den oluşan IOC Disiplin Kurulu, Ostapchuk'un altın madalya aldığı kadınlar gülle atma finalinden diskalifiye edildiğini ve Londra Olimpiyatları'ndan ihraç edildiğini belirterek, Ostapchuk'a verilen madalyanın alınmasına karar verdi.

IOC'nin kararıyla, yarışmada ikinci olan 2007, 2009, 2011 dünya şampiyonu ve son olimpiyat şampiyonu Yeni Zelandalı Valerie Adams altın, yarışmada üçüncü olan Rus Evgeniia Kolodko gümüş ve dördüncü olan Çin Halk Cumhuriyeti'nden Lijiao Gong bronz madalyanın sahibi oldu.

6 Ağustos'ta Olimpiyat Stadyumu'nda yapılan atletizm yarışmalarında kadınlar gülle atma finalinde, 2005 dünya, 2010 Avrupa şampiyonu Belaruslu Nadzeya Ostapchuk, 21,36 metrelik atışıyla altın madalya kazanmıştı.

KAYNAK: AA