Türkiye'nin Olimpiyattaki madalya sıralaması

Aldığımız bu madalyalarla birlikte iki altın iki gümüş ve bir bronz madalya ile madalya sayımız 5'e yükseldi

Türkiye'nin Olimpiyattaki madalya sıralaması
Türkiye'nin Olimpiyattaki madalya sıralaması
GİRİŞ 11.08.2012 13:52 GÜNCELLEME 11.08.2012 14:04
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Uzun süre sıfır çeken Türkiye, olimpiyat sıralamasında 30'ncu sıraya fırladı. Türk sporcular, Londra Olimpiyatları'nda bir gecede üç madalya birden kazandı. Üstelik bunlardan biri, Türkiye'nin olimpiyatlarda atletizm dalında aldığı ilk altın madalya. Aslı Çakır Alptekin 1500 metre yarışını kazanarak altın madalyayı alırken, Gamze Bulut da aynı yarışta ikinci olarak gümüş madalyayı kazandı. 1500 metre finalinde önceleri gruptan sıyrılmakta zorlanan Alptekin, son turda liderliğe geçti ve 4:10,23'lük derecesiyle şampiyon oldu.
Yarışı başından itibaren önde götüren Gamze Bulut ise son turdaki ataklar sırasında geride kaldı; hatta bir ara dördüncülüğe dek düştü. Ancak son anda müthiş bir çıkış yaptı ve yarışı 4:10,40'ta tamamlayarak gümüş madalyanın sahibi oldu. Alptekin ve Bulut, bu yaz Helsinki'de yapılan Avrupa Şampiyonası'nda da aynı sıralamayla altın ve gümüş madalyaları paylaşmıştı. Türk atletler olimpiyatlarda bugüne dek iki gümüş ve iki bronz madalya alabilmişti.


Tekvandoda ikinci madalya
Ancak gecenin madalya haberleri bununla da bitmedi. 67 kiloda yarışan tekvandocu Nur Tatar da gümüş madalya aldı. Nur Tatar finalde rakibi Güney Koreli Seon Kyung Hwang'a 5-12 yenildi. Tekvando Güney Kore'de ata sporu sayılıyor. Böylece Londra Olimpiyatları'nda Türkiye'nin aldığı madalya sayısı beşe çıktı. Bundan önce de güreşte Rıza Kayaalp bronz, tekvandoda Servet Tazegül altın madalya kazanmıştı. Türk sporcular 2008 Pekin Olimpiyatları'nda da sekiz madalya almıştı.

Türkiye 2 gün önce 38., ondan önce de 69. yani son sırada idi...

 

YORUMLAR 1
  • yagmur 8 yıl önce Şikayet Et
    yuuuuuuuuuh
    Cevapla