Londra'da diskalifiye oldu, sporu bıraktı

Çin'in Badminton takımı baş antrenörü Li Yongba, karşılaşmayı bilerek kötü oynayan Çinli sporcuların diskalifiye olmasının ardından özür diledi.

Londra'da diskalifiye oldu, sporu bıraktı
Londra'da diskalifiye oldu, sporu bıraktı
GİRİŞ 02.08.2012 12:27 GÜNCELLEME 02.08.2012 12:27

Li, ''Baş antrenör olarak, badmintonın Çinli taraftarlarına ve izleyicilerine özür borçluyum'' dedi. Diskalifiye olan Çinli sporcu Yu Yang ise, sporu bırakacağını bloguna yazdığı ''Bu benim son karşılaşmamdı. Hoşçakal Dünya Badminton Federasyonu, hoşçakal badminton'' ifadesiyle duyurdu.

Dünya Badminton Federasyonu, Londra Olimpiyat Oyunları'nda çift kadınlarda mücadele eden 8 sporcunun, ''karşılaşmayı kazanmak için en iyi performanslarını göstermedikleri'' gerekçesiyle diskalifiye olmasına karar vermişti. Dört Güney Koreli, iki Çinli, iki de Endonezyalı sporcu, oyunlardan diskalifiye olmuştu.

Wembley Arena'da önceki gün yapılan Çin-Güney Kore badminton karşılaşmasında oyuncular, ''bilerek kötü oynayınca'' seyirciler tarafından yuhalanmış ve karşılaşmanın hakemi Thorsten Berg tarafından uyarı almıştı.

Oyuncuların, çeyrek finallere kalmayı garantiledikleri için daha zayıf bir takımla karşılaşmak düşüncesiyle maçı kaybetmeye çalıştıkları ileri sürülmüştü.

AA