Curling erkeklerde şampiyon ABD oldu!

2018 PyeongChang Kış Olimpiyatları'nda ABD, erkekler curling takım finalinde İsveç'i 10-7 yenerek altın madalya kazandı.

Curling erkeklerde şampiyon ABD oldu!
Curling erkeklerde şampiyon ABD oldu!
GİRİŞ 24.02.2018 15:43 GÜNCELLEME 24.02.2018 15:50

Güney Kore'nin PyeongChang kentinde düzenlenen oyunların 15. gününde, erkekler curling finalinde ABD ile İsveç karşı karşıya geldi.

John Shuster, Tyler George, Matt Hamilton, John Landsteiner ve Joe Polo'dan kurulu ABD, İsveç'i 10-7 mağlup ederek altın madalyanın sahibi oldu. İsveç ise gümüş madalyada kaldı.

 

 

KAYAKLI KOŞUDA ALTIN FİNLANDİYA'NIN

2018 PyeongChang Kış Olimpiyatları'nda kayaklı koşu erkekler 50 kilometre toplu çıkış klasik finalinde Fin Iivo Niskanen altın madalya elde etti.

Güney Kore'nin PyeongChang kentinde devam eden oyunların 15. gününde piste çıkan 26 yaşındaki Niskanen, 2.08.22.1'lik derecesiyle altın madalyaya uzandı.

Olimpiyat bayrağı altında tarafsız yarışan Rus Alexander Bolshunov, 2.08.40.8'lik süresiyle gümüş, aynı ülkeden Andrey Larkov ise 2.10.59.6 ile bronz madalyayı boynuna taktı.

İSVİÇRE TAKIM YARIŞINI KAZANDI

2018 PyeongChang Kış Olimpiyatları'nda Alp disiplini kayak takım finalinde İsviçre, altın madalya kazandı.

Güney Kore'nin PyeongChang kentinde düzenlenen oyunların 15. gününde, Alp disiplini kayakta takım finali yapıldı.

Denise Feierabend, Ramon Zenhaeusern, Wendy Holdener ve Daniel Yule'nin yer aldığı İsviçre, finalde Avusturya'yı 3-1 mağlup ederek altın madalyanın sahibi oldu.

Avusturya'nın gümüş madalyada kaldığı finalde, Fransa ile 2-2 berabere kalmasına rağmen daha kısa sürede yarışı tamamlayan Norveç ise üçüncü olarak bronz madalya elde etti.

ESTER LADECKA TARİHE GEÇTİ

2018 PyeongChang Kış Olimpiyatları'nda snowboard dev slalom finalinde kadınlarda Çek Ester Ledecka, erkeklerde İsviçreli Nevin Galmarini altın madalya kazandı.

Güney Kore'nin PyeongChang kentinde düzenlenen oyunların 15. gününde, snowboard kategorisinde kadınlar ve erkeklerde dev slalom finalleri yapıldı.

Kadınlarda Çek Ledecka, altın madalyanın sahibi olurken, önemli bir başarıya imza attı. PyeongChang 2018'de alp disiplini kadınlar Super-G yarışında da birincilik elde eden 22 yaşındaki atlet, kış olimpiyatları tarihinde iki farklı disiplinde altın madalya kazanan ilk kadın sporcu unvanını elde etti.

Yarışı ikinci sırada bitiren Alman Selina Joerg gümüş, üçüncü sırada tamamlayan aynı ülkeden Ramona Theresia Hofmeister bronz madalyayı boynuna taktı.

Erkeklerde ise İsviçreli Galmarini altın, Güney Koreli Lee Sangho gümüş, Sloven Zan Kosir de bronz madalyaya ulaşan sporcular oldu.

KAYNAK: AA